Німці навчилися робити вино із листя. Воно дієтичне та без алкоголю

Німецький проект Sustainable Beverages (SusBev) створює безалкогольні низькокалорійні напої, схожі на вино, шляхом ферментації сільськогосподарських відходів і побічних потоків виноградарства.

Для створення безалкогольного вина дослідники використовують листя нових сортів винограду, адаптованих до зміни клімату.

«Ми використовуємо листя винограду та лозу, що залишилися після обрізки. Особливо підходять так звані стійкі до грибків сорти винограду PIWI, оскільки їх листя має привабливий аромат, а також ці сорти потребують менше обробки пестицидами. Тобто листя рослини можна безпечно споживати», – розповідає Еліс Клебер, старший менеджер проекту.

Листя і пагони сортового винограду мають такий же привабливий смак, як і ягоди, із яких виготовляють вино

Спочатку листя мацерують і екстрагують. Далі настій ферментується для отримання продукту з привабливим смаком.

«Для досягнення типових характеристик вина, таких як складність смаку та відчуття у роті використовується спеціальний тип бродіння, який не передбачає утворення алкоголю», – додає Клебер.

Попередні дослідження показують, що виноградне листя різних сортів дає настої з дуже різними профілями смаку. 

Ця різноманітність смаків є ідеальною основою для створення високоякісних безалкогольних напоїв. Проте виноградним листям, каже менеджерка, вони не обмежуються. Зокрема, SusBev вивчає можливості використання у технології листя інших видів рослин і сільськогосподарських відходів, таких як вичавки та м’якоть від переробки фруктів і овочів.

Особливий інтерес викликають саме виноградні вичавки, оскільки шкірка і насіння ягід, які містяться в них, уже наповнені повноцінними ароматами, які можна використовувати для виробництва напоїв.

Нагадаємо, раніше алкогольна компанія Premium Blend анонсувала випуск безалкогольного ігристого вина, поєднаного з елементами канабісу. Вино знімає стрес та покращує настрій.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Кулінарні експерти з Тель-Авіву не змогли відрізнити лабораторне м’ясо від звичайного

До свого тель-авівського ресторану The Chicken SuperMeat запросила трійку високопоставлених кулінарних експертів та медіа-персон – суддю MasterChef Міхала Анскі,...

Попкорн, вирощений на мікробному азоті: «кліматичні» закуски завойовують Amazon

Сьогодні сільськогосподарська спільнота використовує понад 100 млн тонн синтетичних азотних добрив, що становить близько 5% викидів парникових газів в...

Шоколадні батончики з протеїном із повітря вперше з’явилися на полицях магазинів

Ласощі доступні від минулого тижня у магазинах Cocoa Tree по всьому Сінгапуру.  Що робить батончики особливим і надає їм смаку...

Аргентинський стартап робить яскраві барвники з ниткоподібних грибів. Раніше для цього мололи комах

Стартап використовує ниткоподібні гриби, які можуть виробляти специфічні кольори при подачі недорогої сировини у біореакторах.Гриби виділяють пігмент в середовищі,...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

У колишньому військовому бункері українці варять сири з синім чаєм та лавандою

Засновник підприємства Олексій Синельников перетворив на сироварню колишній військовий...

Кав’ярня на ВДНГ продає пряні трави та готує авторські чаї

Магазин і кав’ярня Kitchen&Garden розташовані в яблуневому саду на...

Вибір редактора
В продовження теми