Німці навчилися робити вино із листя. Воно дієтичне та без алкоголю

Німецький проект Sustainable Beverages (SusBev) створює безалкогольні низькокалорійні напої, схожі на вино, шляхом ферментації сільськогосподарських відходів і побічних потоків виноградарства.

Для створення безалкогольного вина дослідники використовують листя нових сортів винограду, адаптованих до зміни клімату.

«Ми використовуємо листя винограду та лозу, що залишилися після обрізки. Особливо підходять так звані стійкі до грибків сорти винограду PIWI, оскільки їх листя має привабливий аромат, а також ці сорти потребують менше обробки пестицидами. Тобто листя рослини можна безпечно споживати», – розповідає Еліс Клебер, старший менеджер проекту.

Листя і пагони сортового винограду мають такий же привабливий смак, як і ягоди, із яких виготовляють вино

Спочатку листя мацерують і екстрагують. Далі настій ферментується для отримання продукту з привабливим смаком.

«Для досягнення типових характеристик вина, таких як складність смаку та відчуття у роті використовується спеціальний тип бродіння, який не передбачає утворення алкоголю», – додає Клебер.

Попередні дослідження показують, що виноградне листя різних сортів дає настої з дуже різними профілями смаку. 

Ця різноманітність смаків є ідеальною основою для створення високоякісних безалкогольних напоїв. Проте виноградним листям, каже менеджерка, вони не обмежуються. Зокрема, SusBev вивчає можливості використання у технології листя інших видів рослин і сільськогосподарських відходів, таких як вичавки та м’якоть від переробки фруктів і овочів.

Особливий інтерес викликають саме виноградні вичавки, оскільки шкірка і насіння ягід, які містяться в них, уже наповнені повноцінними ароматами, які можна використовувати для виробництва напоїв.

Нагадаємо, раніше алкогольна компанія Premium Blend анонсувала випуск безалкогольного ігристого вина, поєднаного з елементами канабісу. Вино знімає стрес та покращує настрій.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Французи виготовили харчову добавку для оздоровлення шкіри з дикої чорниці

Сепітон — це природний інгредієнт, отриманий з ферментованого екстракту дикої чорниці і являє собою суміш проантоціанідинів, які мають в...

Заморіть черв’ячка. Попит на їжу з комах драйвитимуть пенсіонери та вегани

Такими очікуваннями поділився Седрік Ауріол, співзасновник французької біотехнологічної компанії Agronutris.Нещодавно Agronutris отримала дозвіл на продаж комах та продукції з...

Японці перетворили хміль, що лишається від виробництва пива, у нановолокно

Хміль є основним інгредієнтом майже кожного виду пива. Цей традиційний консервант надає пиву насичену гіркоту, квіткові або цитрусові аромати...

Коктейль з левовою гривою. Енергетичний шот на травах та грибах знижує стрес та навіть вагу

Енергетичний напій виготовляється на рослинній основі та має смак ягід. На розробку рецептури пішло п’ять років Запатентована формула включає адаптогени, трави,...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Погнали на понгамію. Danone взявся за розробку продуктів з бобів дерева понгамії

Terviva займається комерціалізацією понгамії. Понгамія є квітучим деревом, що...

Сонячна паляниця: нідерландська пекарня розробила хліб з вітаміном D

Проте це не є відповіддю на ажіотажний попит споживачів...

Морозиво та маргарита одним натисканням кнопки – настільний гаджет отримав премію за інновації

CES 2021 – один з найбільш впливових технологічних заходів...

Чехи виростили з водоростей та клітин дешеве м’ясо для гамбургерів

Інновація знаменує собою нову віху в секторі культивованого м’яса,...

В Азії – гострий дефіцит яєць. Їх замінять розробки з люпину, картоплі та квасолі мунг

Проблеми поставки курячих яєць вперше почали виникати на початку...

Вибір редактора
В продовження теми