Лабораторну свинину відтепер зможуть вирощувати у промислових об’ємах

Чеська компанія з виробництва культивованого м’яса Mewery, відома своїм гамбургером із культивованої свинини та мікроводоростей, оголосила про успішне створення стабільної клітинної лінії, що є передумовою виходу на промислові об’єми.

Нова клітинна лінія демонструє найбільш сприятливу реакцію на запатентовану технологію спільного культивування Mewery, яка включає клітини свинини, а також клітини мікроводоростей. Останні виступають середовищем для росту м’яса майбутнього.

Стабільна клітинна лінія – це популяція клітин, яка може безперервно рости та зберігати бажані властивості протягом багатьох поколінь

Можливість безперервного вирощування м’яса з одних і тих же клітин усуває необхідність щоразу брати нові зразки у тварин. Це робить клітинне м’ясо більш стійкою та етичною альтернативою традиційному забою.

Крім того, стабільна клітинна лінія забезпечує точний контроль виробництва та сталість якісних показників свинини.

Нове досягнення дозволить Mewery вирощувати клітини у великих масштабах та стати комерційно конкурентоспроможною. 

Поряд з цим компанія розширила свій існуючий клітинний банк, що включає кілька типів свинячих клітин без ГМО. Ця база забезпечить основу для майбутніх розробок, оптимізації умов росту та здатності створювати широкий спектр продуктів.

Нагадаємо, Mewery була заснована у Брно у 2022 році. У січні чеський уряд виділив стартапу грант у розмірі 200 тис. євро на підвищення ефективності виробництва смачного м’яса із клітин.

Джерела: Mewery, Vegconomist

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Сонячна паляниця: нідерландська пекарня розробила хліб з вітаміном D

Проте це не є відповіддю на ажіотажний попит споживачів у часи коронакризи, мовляв, менше хворіють ті люди, у яких...

Водорості зі зміненими генами виробляють продукт, схожий на справжнє м’ясо

Отримані волокнисті нитки будуть використовуватися в рослинному м’ясі або сирі з мінімальною обробкою для забезпечення необхідної текстури.Вчені розповідають, що...

Danone інвестує у повноцінне молоко, яке виробляється в процесі точного бродіння

Завдяки новим виробничим і технологічним потужностям компанія продаватиме молочні аналоги за такою ж ціною, як і традиційні тваринні продукти.Imagindairy...

Ловля на личинок. У Європі дозволили вживати в їжу жовтого мучнистого черв’яка

Рішення базувалось на заявці, поданій французьким виробником комах Agronutris, який відтепер став першою європейською компанією, офіційно уповноваженою продавати личинки...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

Штучний інтелект винайшов харчову добавку, яка діє як грудне молоко

Інгредієнти будуть продаватися під торговою маркою Maolactin. Вони є...

Рослинне морозиво б’є рекорди — пандемія та параноя підштовхують попит

Категорія морозива традиційно характеризується ​​поблажливістю з боку споживачів. Тим...

Вибір редактора
В продовження теми