Лабораторну свинину відтепер зможуть вирощувати у промислових об’ємах

Чеська компанія з виробництва культивованого м’яса Mewery, відома своїм гамбургером із культивованої свинини та мікроводоростей, оголосила про успішне створення стабільної клітинної лінії, що є передумовою виходу на промислові об’єми.

Нова клітинна лінія демонструє найбільш сприятливу реакцію на запатентовану технологію спільного культивування Mewery, яка включає клітини свинини, а також клітини мікроводоростей. Останні виступають середовищем для росту м’яса майбутнього.

Стабільна клітинна лінія – це популяція клітин, яка може безперервно рости та зберігати бажані властивості протягом багатьох поколінь

Можливість безперервного вирощування м’яса з одних і тих же клітин усуває необхідність щоразу брати нові зразки у тварин. Це робить клітинне м’ясо більш стійкою та етичною альтернативою традиційному забою.

Крім того, стабільна клітинна лінія забезпечує точний контроль виробництва та сталість якісних показників свинини.

Нове досягнення дозволить Mewery вирощувати клітини у великих масштабах та стати комерційно конкурентоспроможною. 

Поряд з цим компанія розширила свій існуючий клітинний банк, що включає кілька типів свинячих клітин без ГМО. Ця база забезпечить основу для майбутніх розробок, оптимізації умов росту та здатності створювати широкий спектр продуктів.

Нагадаємо, Mewery була заснована у Брно у 2022 році. У січні чеський уряд виділив стартапу грант у розмірі 200 тис. євро на підвищення ефективності виробництва смачного м’яса із клітин.

Джерела: Mewery, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українська мануфактура створює унікальний сир з липою, трояндами та синім чаєм

Олексій Сінєльніков, засновник сироварні, говорить, що сир з липовим цвітом вони наважилися робити першими у світі. Він прагне, аби у...

Hyperbite Energy створила жувальний енергетик. У складі — 7 суперпродуктів

Компанія поставила на меті здійснити революцію на ринку енернетиків, створивши швидкодіючий енергетичний продукт, який на відміну від існуючих рідин...

Тофу тобі в бургер: Перша веганська мережа почала торгуватися на біржі

Компанія відкрила свій перший ресторан у 2016 р., а два роки потому – власний виробничий цех, що дозволило їй...

Найбільший виробник культивованої риби в Європі запустив перший пілотний завод

Новий об’єкт має площу 2000 кв. м, призначену для досліджень, виробництва та офіс на 35 співробітників. Завод включає в себе...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Штучний інтелект дозволить суттєво покращити якість меду, який був створений без бджіл

Після запуску багатьох продуктів у сегменті веганського меду MeliBio...

Amazon створює розумний холодильник, який перевіряє придатність їжі і поповнює запаси

Ініціативу під назвою Project Pulse очолює відділ фізичного магазину...

Вибір редактора
В продовження теми