В Україні варять шоколад із чорним часником – трохи кислий і нагадує чорнослив

Бренд MrGarlic, який займається ферментуванням чорного часнику, створив із цим інгредієнтом унікальні солодощі, поєднавши його із трюфелем та шоколадом.

“Смак, який не схожий ні на що, сподобається навіть тим, хто байдужий до чорного часнику та трюфелю”, – розповідають у компанії про новий продукт.

Смаколик – це плитка чорного 55%-го шоколаду з ферментованим часником і трюфелем. У складі продукту також міститься цукор, сухе кокосове молоко та ванільна паличка.

Вміст чорного часнику – 11%. 25-грамова плитка коштує 150 грн

«Спершу відчуваєш яскравий смак чорного часнику (трохи кислий і нагадує чорнослив), але сам шоколад дуже ніжний із домініканських какао-бобів з ноткою копченості, а посмак у шоколаду – яскравого чорного трюфеля», – так описує шоколадні плитки із часником шеф-шоколатьє MrGarlic.

Ферментувати часник MrGarlic розпочав ще у 2017 році у Дніпрі. Ганна Мала, директорка підприємства, розповідає, що чорний часник вразив її смаком з першого разу. Унікальний продукт свого часу їй привезли у як подарунок із Кореї. 

“Саме з тієї миті ми почали ретельно вивчати корисні властивості й сфери застосування, та зрозуміли, що неодмінно маємо познайомити з ним і наших земляк”, – говорить вона.

MrGarlic розробив власну рецептуру ферментування часнику. Говорять, що він не тільки неймовірний на смак, але й корисний. 

100 грамів чорного часнику містить 6 грамів білка та 28 грамів вуглеводів

Крім шоколаду, у планах компанії – експериментувати з соусами, сирами та іншими гастрономічними продуктами.

Нагадаємо, раніше українці презентували в Дубаї біологічно активні добавки на основі перетертого в порошок часнику.

Джерела: MrGarlic, Instagram

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ізраїльтяни створили закуски з ультразвуком замість цукру

У печиві або батончиках мюслі для поєднання різних натуральних компонентів разом часто використовують цукор як зв’язуючу речовину, щоб виріб...

Виробник чіпсів з канабісом з першої ж спроби отримав мільйони інвестицій

Початковий раунд пройшов під керівництвом Casa Verde Capital, компанії венчурного капіталу, яка зосереджена на індустрії канабісу.TSUMo Snacks пропонує широкий...

У Данії створили екологічну рівноцінну заміну коров’ячому молоку — з сої, рису, вівса та мигдалю

Повністю веганська альтернатива містить такий же склад білка, кальцію, вітамінів В2, В12 та D, що й коров’яче молоко, з...

Чи є майбутнє в їжі майбутнього? Про перспективи функціональної та корисної їжі в Україні

Через повномасштабну війну сегмент корисної їжі та напоїв в Україні почав розвиватися швидше — візьмемо, до прикладу, одне з...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ «Моршинська», «Миргородська» та інших відомих брендів напоїв, підбила підсумки 2024...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Може вас зацікавити

Французька роботизована їдальня створює кілька сотен страв на двох квадратних метрах

Заснований у 2020 році, стартап використовує залучений капітал для...

«П’яний кум» у вині та «лавандовий» — у квітах. Сироварня на Житомирщині створює унікальну рікоту

Сири створюються вручну з цільного коров’ячого молока, яке постачають...

Гігант подвоїть інвестиції в стартапи — цукор вже замінили ультразвуком

Перш за все, гігант ринку перекусів шукає стартапи, які...

Лабораторне м’ясо вперше з’явилося у супермаркетах – по 200 гривень за упаковку

Вперше з моменту затвердження три з половиною роки тому...

Столітня компанія із Японії пече крекери із голів креветок та залишків лапші

Заснована у 1866 р., Keishindo базується в місті Кейшіндо...

Вибір редактора
В продовження теми