Щоденне вживання квасолі знижує вагу та поліпшує імунітет: дослідження

Квасоля та нут мають надзвичайну здатність компенсувати дефіцит поживних речовин та сприяють покращенню маси тіла, свідчить останнє дослідження Національного інституту раку та Міністерством сільського господарства США.

Дорослі, що постійно споживають ці бобові, мають меншу необхідність у доданому цукрі, а також отримують більше дефіцитних поживних речовин – харчових волокон, калію, фолієвої кислоти, заліза, магнію, вітаміну Е та холіну.

«Загалом споживачі квасолі мали на 25% кращу загальну якість раціону порівняно з дорослими, які уникали бобів», – каже Янні Папаніколау, автор дослідження та віцепрезидент відділу харчових стратегій.

У підсумку, споживачі квасолі важили на 2,5 кг менше та мали на 2,3 см вужчу талію

Папаніколау разом із колегами аналізували дані Національного дослідження здоров’я та обстеження за 2001–2018 роки. Вони враховували показники споживачів квасолі та нуту, а також тих, хто їх не вживає. Зокрема, перші щодня мали у раціоні 1,7-2 порції бобових, включаючи звичайну квасолю, чорну квасолю, боби пінто або нут. 

«Дев’ять із десяти американців не дотримуються рекомендацій щодо харчових волокон. Натомість квасоля багата на поживні речовини та є одним із найкращих харчових продуктів з клітковиною. У нашому дослідженні дорослі, які споживали дві порції квасолі на день, мали на 77% більше щоденної клітковини порівняно з дорослими, які уникали квасолі», — пояснює Папаніколау.

Лише цей факт, за її словами, дає змогу знизити ризики захворювань серця, діабету, деяких видів раку та ожиріння. Також збільшення споживання харчових волокон несе користь кишковим бактеріям, що пов’язують із поліпшенням імунітету.

Нагадаємо, раніше стартап створив молекулярну курятину з води, квасолі та трав.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Створили безвідходне вівсяне молоко, яке можна зберігати 9 місяців

Це – концентрат вівсяного молока в упаковці, що піддається компостуванню.Концентрат з’явиться у продажі з 22 квітня. Він являє собою...

Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

Тепер від клітини до свинячої ковбаски проходить всього 4 дні, замість 8 днів раніше.Завдяки досягненню проривних можливостей у технології,...

Китайці першими в світі налагодили вирощування в лабораторії пантів оленя

Це відбулося через кілька місяців після того, як Jimi Biotech представив першу в Китаї курку без кіток, – на...

Українська компанія шиє товари з риб’ячої шкіри, яку купує у ісландських фермерів

«Уже розробили першу лінійку для чоловіків, і скоро вона з’явиться в продажі», — говорить Юлія Булгак, директор «Аквакультура України».Юлія...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

Мета розробників – допомогти споживачам максимально використовувати придбані продукти...

Nestl’e запускає продуктову лінійку «Mivina» в преміум-сегменті

Як свідчать результати досліджень споживчих уподобань, тенденції та споживчі...

Південна Корея створює Кремнієву долину для вирощування м’яса із стовбурових клітин

Уряд очікує, що усунення регулювання допоможе швидшому росту інновацій...

Замовлення веганської їжі зросли удвічі, а на Різдво кожен п’ятий не їстиме м’яса

Особливо помітний стрибок спостерігався після Всесвітнього місяця веганів у...

Американці створили «домашнього бармена», що готує 40 коктейлів одним натисканням кнопки

Представлений у двох варіантах Drinkworks Home Bar, забезпечує якість...

Вибір редактора
В продовження теми