Гриби, кукурудза, яблука та виноград – тепер вони можуть не лише стати частиною щоденної їжі, а і вашим наступним взуттям
Це – ідея, яка лежить в основі нової розробки бренду Unilever, а також його стратегії боротьби з харчовими відходами. До речі, раніше Hellmann’s запропонувала для цього інноваційний додаток із підтримкою штучного інтелекту Meal Reveal, який сканує залишки продуктів та пропонує рецепти для приготування страв.
У компанії говорять, що в одній лише Великобританії щороку викидають близько 6,4 млн т їжі. А у світі загалом викидається понад один мільярд страв щодня.
У Канаді, за статистикою компанії, сім’ї витрачають щороку $1352 на їжу, яка йде у смітник.
Цю цифру додали і в назву моделі інноваційних кросівок.
Кросівки під назвою Refreshed Sneakers – веганські та екологічно чисті. Вони виготовлені із матеріалу, у складі якого – відходи яблук, кукурудзи та винограду, а також відходи міцелію та цукрової тростини.
Також кросівки поєднують білий, синій та жовтий кольори, що має нагадувати покупцю дизайн соусів Hellmann’s.
Нагадаємо, раніше французи створили кросівки із кукурудзи, винограду та кактусів. Все надзвичайно екологічно – навіть коробка, в якій міститься взуття, виготовлена із вторинного паперу.