Португальці переробили звичайні водорості на пиво та ікру

GreenCoLab, португальська некомерційна біотехнологічна компанія, яка використовує морські водорості та мікроводорості для створення нутрицевтичних продуктів і харчів, оприлюднила три прототипи, які невдовзі презентує широкій громадськості.

Це – альтернативна “осетрова” ікра та кустарне пиво на основі мікроводоростей, а також бургери на основі водоростей. 

Інноваційні продукти містять хлорелу, тетрасельміс і морські водорості без ГМО

У компанії звертають увагу на те, що водорості – це екологічно чистий веганський інгредієнт, який при цьому додає продуктам поживності та покращує їх сенсорні й функціональні якості.

Вважаючись бактеріями, а не рослинами, мікроводорості є багатим на поживні речовини та першокласним джерелом білка нетваринного походження. 

Вони також містять клітковину та всі омега-жирні кислоти, вітаміни та мінерали – B2, B12, залізо та цинк. Мікроводорості сприяють покращенню зору, здоров’я кісток, знижують втому, захищають клітини та підтримують нервову систему. 

«Я б говорив, що портфоліо GreenCoLab на основі водоростей являє собою стрибок уперед у здоровому веганському харчуванні», – ділиться Кричелле Деамічі, керівник групи дослідників харчових продуктів компанії.

Він запевняє, що «таких чудових на смак і при цьому привабливих альтернативних продуктів ще ніхто не бачив».

Новинки компанія презентує на виставці Vitafoods Europe 2024, що проходитиме у травні в Варшаві.

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що мікроводорості мають потенціал стати їжею майбутнього. Інвестори уже вкладаються у нові продукти. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Європейські гіганти м’ясної галузі запустять хаб для виробників лабораторного м’яса

Існує багато аргументів на користь масового культивування м’яса: відпадає необхідність забою тварин, застосування антибіотиків, відведення ферм під виробництво, які...

Болгарська компанія створила мед для спортсменів у вигляді енергетичного гелю

«Першою ідеєю було створити більш здорову альтернативу спортивному харчуванню та енергетичним гелям», — підкреслює Біляна Лоундес-Ніколова, засновник і генеральний...

Перші морепродукти, вирощені в лабораторії, готуються до продажу в Сінгапурі

Німецький стартап Bluu Seafood цими днями представив рибні палички та рибні кульки, основним інгредієнтом яких є культивована риба. Прототипи збагачені...

Львів’яни створюють «витриманий» хліб, який вистоюють у формах із лози

Пекарня працює з 2018 року. За цей час їй вдалося суттєво розширити асортимент, і зараз «Млин» пропонує хліб, хлібобулочні...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Може вас зацікавити

Rubies in the Rubble: інноваційні приправи вироблені з залишків харчових продуктів

Rubies in the Rubble спеціалізується на виробництві харчових продуктів...

Рослинне м’ясо більше не схоже на тофу. Китайці розробили курятину з арахісу

Принаймні, у цьому запевняє шанхайська Haofood, яка першою розробила...

Без диму: сімейний стартап створив кремове морозиво з конопель

Згідно даних Інституту Здорової Їжі та Асоціації виробників рослинних...

Австралійці виростили з гену мамонта м’ясо та зварили з нього фрикадельки

Мамонтова фрикаделька — символічний продукт, який демонструє можливості створення...

Гігант ринку разом зі штучним інтелектом від Безоса створили сир майбутнього

Згідно з коментарями до квартального звіту про прибутки Kraft...

Вибір редактора
В продовження теми