Приватна дегустація культивованих свинячих ковбасок пройшла у новій штаб-квартирі Meatable у Лейдені після отримання дозволу від уряду Нідерландів.
Варто зазначити, що австралійська компанія Vow раніше провела першу в Європі офіційну дегустацію культивованого м’яса, де були представлені страви для гурманів з культивованих перепелів. Однак це сталося в Ісландії, яка не є членом ЄС. Тоді як Meatable організувала першу дегустацію саме в Євросоюзі.
В історичній події взяли участь принц Нідерландів і спеціальний посланник Костянтин Оранський, мішленівський шеф-кухар Рон Блау, і Айра ван Елен, дочка Віллема ван Елен (Willem van Eelen), котрий вважається “хрещеним батьком культивованого м’яса”.
«Це величезний крок для сектора. Я вже була на кількох дегустаціях в інших країнах і скажу, що ковбаски Meatable – неймовірно смачні», – ділиться Айра
До речі, Нідерланди є першою країною в ЄС, яка дозволила дегустацію культивованого м’яса та морепродуктів.
«Культивоване м’ясо Meatable має великий потенціал для зменшення впливу харчової промисловості на навколишнє середовище, і я очікую продовження підтримки компанії, оскільки вона працює над досягненням цієї мети на шляху до комерціалізації», – додав принц Костянтин Оранський.
Нагадаємо, компанія Meatable, заснована у 2018 році, зосереджена на створенні екологічно чистих культивованих м’ясних продуктів за доступною ціною. За допомогою технології Opti-OX компанія навчилася перетворювати одну клітину на справжню свинячу ковбаску всього за 4 дні – це у 60 разів швидше, ніж традиційні методи вирощування тварин на м’ясо.
За час свого існування Meatable залучила $95 млн, у тому числі $35 млн – на запуск нового пілотного заводу в Нідерландах.
Після успішної дегустації компанія планує вихід на ринок Сінгапуру, де культивована свинина з’явиться у меню ресторанів уже у 2025 році. Також Meatable продовжить роботу над розширенням в США.
Джерело: Meatable