Сподобалось навіть принцу: в ЕС вперше дегустували м’ясо із клітин

Нідерландська Meatable стала першою компанією, яка провела офіційно затверджену дегустацію культивованого м’яса в Європейському Союзі.

Приватна дегустація культивованих свинячих ковбасок пройшла у новій штаб-квартирі Meatable у Лейдені після отримання дозволу від уряду Нідерландів.

Варто зазначити, що австралійська компанія Vow раніше провела першу в Європі офіційну дегустацію культивованого м’яса, де були представлені страви для гурманів з культивованих перепелів. Однак це сталося в Ісландії, яка не є членом ЄС. Тоді як Meatable організувала першу дегустацію саме в Євросоюзі.

В історичній події взяли участь принц Нідерландів і спеціальний посланник Костянтин Оранський, мішленівський шеф-кухар Рон Блау, і Айра ван Елен, дочка Віллема ван Елен (Willem van Eelen), котрий вважається “хрещеним батьком культивованого м’яса”

«Це величезний крок для сектора. Я вже була на кількох дегустаціях в інших країнах і скажу, що ковбаски Meatable – неймовірно смачні», – ділиться Айра

До речі, Нідерланди є першою країною в ЄС, яка дозволила дегустацію культивованого м’яса та морепродуктів. 

«Культивоване м’ясо Meatable має великий потенціал для зменшення впливу харчової промисловості на навколишнє середовище, і я очікую продовження підтримки компанії, оскільки вона працює над досягненням цієї мети на шляху до комерціалізації», – додав принц Костянтин Оранський.

Нагадаємо, компанія Meatable, заснована у 2018 році, зосереджена на створенні екологічно чистих культивованих м’ясних продуктів за доступною ціною. За допомогою технології Opti-OX компанія навчилася перетворювати одну клітину на справжню свинячу ковбаску всього за 4 дні – це у 60 разів швидше, ніж традиційні методи вирощування тварин на м’ясо.

За час свого існування Meatable залучила $95 млн, у тому числі $35 млн – на запуск нового пілотного заводу в Нідерландах. 

Після успішної дегустації компанія планує вихід на ринок Сінгапуру, де культивована свинина з’явиться у меню ресторанів уже у 2025 році. Також Meatable продовжить роботу над розширенням в США.

Джерело: Meatable

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Неможливе можливо: Impossible Foods готується до виходу на IPO з оцінкою в $10 млрд

Наступного року компанія проведе первинне публічне розміщення – традиційне або шляхом злиття зі спеціальною компанією типу SPAC.Таку інформацію розкрити...

Стартап отримав мільйон євро на харчову добавку, що рятує від перевтоми

Протеїни Ironic виробляються шляхом прецизійної ферментації та використовуються як інгредієнти для харчових продуктів чи як добавка. Залучені кошти спрямують на...

Ізраїльський виробник інвестував мільйони у виробництво жуйок з пребіотиками із фруктів та овочів

Будівництво об’єкта площею 11 тис. квадратних метрів вже розпочато. Очікується, що новий завод, котрий повністю запрацює до середини 2023...

Український бренд, що створив ідеальне молоко для приготування кави, почав співпрацю з Custom Coffee school

Це – молоко екстра ґатунку з вмістом жиру 2,5%. Воно призначене для створення ніжної, густої та однорідної молочної пінки,...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Легенда велоспорту вклав мільйони у жуйку, що замінює чашку кави

Маючи в команді лише 10 працівників, Rev Gum успішно...

Рослинні кальмари із «диявольського язика» стануть їжею майбутнього

Новий асортимент складається з тунця, лосося та кальмара та...

Зона комфорту з Amazon. Рітейлер відкрив перший в Європі безконтактний супермаркет

Можливість скупитися продуктами з використанням інноваційних технологій отримали британці....

Олексій Коваленко, засновник бренду «Епікур» про те, як заробити репутацію і гроші на філософії щастя

Навіть у повсякденному житті ця людина носить одяг корпоративного...

Вибір редактора
В продовження теми