Для цього NotCo заручилася технологіями штучного інтелекту та великим кулінарним досвідом перуанського шеф-кухаря Дієго Ока NotCo.
Разом вони розробили NotTurtle Soup, який повторює смак і текстуру страви зі справжнім м’ясом черепахи.
Кулінарні традиції багатьох країн досі передбачають вживання черепах у їжу
Однак через зміни клімату та втрату середовища існування популяція зелених морських черепах швидко скорочується. Згідно з The Sea Turtle Conservancy, кількість гніздових самок зараз становить всього 85 000 особин.
Попри законний захист, попит м’ясо черепах зберігається, особливо в Перу, Еквадорі й Мексиці, де страва є частиною культурної спадщини.
Одне з небагатьох місць, де м’ясо черепахи все ще можна легально споживати – Кайманові острови
Саме з їх відвідин NotCo розпочала своє дослідження можливостей створення альтернативи черепаховому супу.
Під час поїздки на Кайманові острови команда стартапу зібрала необхідну інформацію про традиційне приготування черепахового супу, яку потім використала для управління процесом розробки в Сан-Франциско з використанням технології штучного інтелекту “Джузеппе” (Giuseppe).
Завданням “Джузеппе” було відтворити смак і текстуру м’яса зеленої морської черепахи. Для цього штучний інтелект проаналізував понад 300 тис. видів рослин і оцінив 260 квінтильйонів потенційних комбінацій.
В результаті ШІ обрав п’ять білків, які точно імітують якості черепахового м’яса, а кульмінацією цього процесу став рецепт супу NotTurtle.
NotCo також випустила документальний фільм, у якому детально описує процес створення NotTurtle Soup у Перу.
Нагадаємо, раніше в Україні створили перший рослинний стейк. Він схожий на мармурову яловичину.
Джерела: NotCo, Vegconomist, LinkedIn