Ізраїльський стартап навчився вирощувати тилапію у лабораторії

Ізраїльський стартап із виробництва культивованої риби EFISHient Protein досяг значного прогресу у створенні тілапії із клітин.

Зараз компанія створює банк генетичних клітин риби, використовуючи свою передову технологію для виробництва м’язів та жиру.

EFISHient успішно розробила клітинну лінію тилапії 

Це сталося після того, як EFISHient вдалося створити прототип філе тиляпії минулого року. 

«Завершення розробки клітинної лінії тиляпії демонструє нашу відданість прискоренню стійких білкових рішень, гарантуючи, що майбутні покоління будуть насолоджуватися поживними та етичними рибними продуктами», – говорить Дана Левін, генеральна директорка ізраїльської компанії.

E-FISHient, заснована у 2020 році, є результатом співпраці між BioMeat, інвестором у сегмент альтернативного протеїну, та наукового Інституту Волкані, що зосереджений на розвитку сільського господарства.

Мета компанії — збільшити виробництво риби інноваційним способом та зробити свої технології доступними з погляду собівартості.

Нагадаємо, першою у світі культивовану рибу поклала на тарілки для дегустації сінгапурська компанія Umami Meats. Вона зосереджується на видах риби, яким найбільше загрожує зміна клімату та надмірний вилов, – японський вугор, жовтоперий тунець і червоний луціан.

Окрім того, американський стартап Pearlita Foods намагається виростити у лабораторних умовах клітинну устрицю, а австрійський стартап Revo Foods навіть намагається друкувати рибу на 3D-принтері.

Джерело: EFISHient Protein

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Продукт із морквяних відходів отримав світову нагороду за інновації

Plant Based World Expo відзначає інновації в промисловості харчових продуктів і напоїв рослинного походження. Цього року було подано понад...

Олена Обабкова, засновниця бренду Kombucha Live: «Наші початкові інвестиції окупилися в перший же рік роботи»

Як розповіла для newfood.ua засновниця бренду Олена Обабкова, Kombucha Live постійно експериментує з асортиментом.«У нас є основні 6 смаків,...

Перестиглі банани пустили на еко-шкіру: з тонни отримують 50 кв. м полотна

Зі зростанням етичної моди бренди почали віддавати перевагу м’якій шкірі. Втім, більшість існуючих на ринку зразків створені з пластмаси.Зважаючи...

Новинка для напоїв: підсолоджувач з африканських ягід готовий вийти на ринок

Компанія Roquette, яка виробляє рослинні інгредієнти, та її німецький біотехнічний партнер планують запустити в виробництво свій протеїновий підсолоджувач Brazzein. У...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Нідерландський стартап створює протеїн із стебел помідорів та трави

Grassa отримала фінансування в рамках участі у змаганні для...

До 2040 року 35% ринку займе лабораторне м’ясо, ще четверть складатиме рослинне

Аналітики говорять, що «в довгостроковій перспективі переможе культивоване м’ясо....

Фуа-гра із клітин японських перепілок: лабораторне м’ясо вперше дісталося Гонконгу

Компанія Vow представила продукт під назвою Forged Gras, який...

Next Egg: японці створили ідеальний веганський омлет за секретним рецептом.

Стартап поки що не розголошує всіх інгредієнтів, з яких...

Вибір редактора
В продовження теми