Ізраїльський стартап навчився вирощувати тилапію у лабораторії

Ізраїльський стартап із виробництва культивованої риби EFISHient Protein досяг значного прогресу у створенні тілапії із клітин.

Зараз компанія створює банк генетичних клітин риби, використовуючи свою передову технологію для виробництва м’язів та жиру.

EFISHient успішно розробила клітинну лінію тилапії 

Це сталося після того, як EFISHient вдалося створити прототип філе тиляпії минулого року. 

«Завершення розробки клітинної лінії тиляпії демонструє нашу відданість прискоренню стійких білкових рішень, гарантуючи, що майбутні покоління будуть насолоджуватися поживними та етичними рибними продуктами», – говорить Дана Левін, генеральна директорка ізраїльської компанії.

E-FISHient, заснована у 2020 році, є результатом співпраці між BioMeat, інвестором у сегмент альтернативного протеїну, та наукового Інституту Волкані, що зосереджений на розвитку сільського господарства.

Мета компанії — збільшити виробництво риби інноваційним способом та зробити свої технології доступними з погляду собівартості.

Нагадаємо, першою у світі культивовану рибу поклала на тарілки для дегустації сінгапурська компанія Umami Meats. Вона зосереджується на видах риби, яким найбільше загрожує зміна клімату та надмірний вилов, – японський вугор, жовтоперий тунець і червоний луціан.

Окрім того, американський стартап Pearlita Foods намагається виростити у лабораторних умовах клітинну устрицю, а австрійський стартап Revo Foods навіть намагається друкувати рибу на 3D-принтері.

Джерело: EFISHient Protein

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Творець першої у світі лабораторної риби тепер друкує на 3D-принтері диких вугрів

Це сталося після того, як виробник дебютував з першим у світі культивованим окунем разом із сінгапурським виробником культивованого м’яса...

Зірка “Титаніка” став співвласником стартапу з вирощування лабораторного м’яса

Цим кроком Ді Капріо визначив дві з найбільш новаторських компаній, які працюють у клітинному просторі.Обидві компанії продемонстрували чудову здатність...

Шведи створили біо-кришечки з ялини і сосни, які закривають напої зсередини

Зі слів розробників, сучасні пластикові кришечки для напоїв окрім того, що являють собою серйозну екологічну проблему, мають низку проблем...

Ukraine Creates Its First Innovative Food Industry Park

The VOLIA industrial park unites three locations specializing in separate production stages and promotion of its residents' products.A production...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Продовольчий гігант з мільярдною капіталізацією вступає у веганську гру

Бренд Nestlé Freshly анонсував меню Purely Plant, яке містить...

Штучний інтелект вперше розробив енергетичний напій зі «срібним абрикосом»

Штучний інтелект розробляв рецептуру, а також нюхав і навіть...

З ряски створили найстійкіший у світі білок. Він такий же, як яєчний

Лемна, відома як ряска, є прекрасним джерелом RuBisCO. У...

Із рослинних решток створили дієтичний цукор

Компанія була заснована в 2017 році Томом Сіммонсом, який...

Вибір редактора
В продовження теми