Ізраїльський стартап навчився вирощувати тилапію у лабораторії

Ізраїльський стартап із виробництва культивованої риби EFISHient Protein досяг значного прогресу у створенні тілапії із клітин.

Зараз компанія створює банк генетичних клітин риби, використовуючи свою передову технологію для виробництва м’язів та жиру.

EFISHient успішно розробила клітинну лінію тилапії 

Це сталося після того, як EFISHient вдалося створити прототип філе тиляпії минулого року. 

«Завершення розробки клітинної лінії тиляпії демонструє нашу відданість прискоренню стійких білкових рішень, гарантуючи, що майбутні покоління будуть насолоджуватися поживними та етичними рибними продуктами», – говорить Дана Левін, генеральна директорка ізраїльської компанії.

E-FISHient, заснована у 2020 році, є результатом співпраці між BioMeat, інвестором у сегмент альтернативного протеїну, та наукового Інституту Волкані, що зосереджений на розвитку сільського господарства.

Мета компанії — збільшити виробництво риби інноваційним способом та зробити свої технології доступними з погляду собівартості.

Нагадаємо, першою у світі культивовану рибу поклала на тарілки для дегустації сінгапурська компанія Umami Meats. Вона зосереджується на видах риби, яким найбільше загрожує зміна клімату та надмірний вилов, – японський вугор, жовтоперий тунець і червоний луціан.

Окрім того, американський стартап Pearlita Foods намагається виростити у лабораторних умовах клітинну устрицю, а австрійський стартап Revo Foods навіть намагається друкувати рибу на 3D-принтері.

Джерело: EFISHient Protein

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Із японського сорго створили стейк, «кращий за м’ясо». Розповідаємо, чим

Основою продукту стало японське сорго (такібі), що вирощується в Токусімі  Однією з головних продуктів лінійки є Nikugoe Hamburg Steak, який,...

Морський біолог виростить у лабораторії першу у світі устрицю та поєднає її з грибами

Стартап є одержувачем фінансування крупних профільних інвесторів Sustainable Food Ventures та Big Idea Ventures New Protein Fund.Нещодавно Pearlita отримала...

Іспанці створили енергетик із священного дерева індіанців

Ключовий інгредієнт напою – листя йерба мате, яке природним чином містить кофеїн і вивільняє набагато більш плавну та тривалу...

Хутро з кропиви — у Копенгагені показали нові рослинні тренди моди

Вони створені у стилі популярних сумок Ganni Bou, але цього разу – з унікальних біоматеріалів. Матеріал для пошиття сумок для...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Рослина із запахом гниючої плоті стала основою для веганських кальмарів

Коньяку – японська рослина, яка має давню історію. Інші...

Іспанці створили кошерну «чорну ікру» із японських водоростей

Альтернативу ікрі Eurocaviar винайшла із морських водоростей вакаме та...

Німці друкують молоко у вигляді аркушів А4. Щоб випити, треба додати води

Продукт має вигляд квадратних аркушів карамельного відтінку. Вони мають...

Ізраїльська Aleph Farms залучила $100 млн на створення лабораторних стейків

Aleph Farms базується в Ізраїлі. У компанії заявляють, що...

Данина Danonу. Гігант придбав компанію, яка започаткувала рух у сфері рослинної їжі

У рамках угоди молочний гігант став власником 100% акцій...

Вибір редактора
В продовження теми