Зараз компанія створює банк генетичних клітин риби, використовуючи свою передову технологію для виробництва м’язів та жиру.
EFISHient успішно розробила клітинну лінію тилапії
Це сталося після того, як EFISHient вдалося створити прототип філе тиляпії минулого року.
«Завершення розробки клітинної лінії тиляпії демонструє нашу відданість прискоренню стійких білкових рішень, гарантуючи, що майбутні покоління будуть насолоджуватися поживними та етичними рибними продуктами», – говорить Дана Левін, генеральна директорка ізраїльської компанії.
E-FISHient, заснована у 2020 році, є результатом співпраці між BioMeat, інвестором у сегмент альтернативного протеїну, та наукового Інституту Волкані, що зосереджений на розвитку сільського господарства.
Мета компанії — збільшити виробництво риби інноваційним способом та зробити свої технології доступними з погляду собівартості.
Нагадаємо, першою у світі культивовану рибу поклала на тарілки для дегустації сінгапурська компанія Umami Meats. Вона зосереджується на видах риби, яким найбільше загрожує зміна клімату та надмірний вилов, – японський вугор, жовтоперий тунець і червоний луціан.
Окрім того, американський стартап Pearlita Foods намагається виростити у лабораторних умовах клітинну устрицю, а австрійський стартап Revo Foods навіть намагається друкувати рибу на 3D-принтері.
Джерело: EFISHient Protein