Шоколад із грибами замість цукру ввійшов у десятку найкращих снеків

Американський кондитерський бренд Macalat створив веганську, органічну, солодку плитку темного шоколаду з нульовим вмістом цукру – Organic Sweet Dark Chocolate.

Для цього Macalat додав у шоколадні плитки особливий інгредієнт – ClearIQ, який виготовляється шляхом бродіння із міцелію грибів.

Organic Sweet Dark Chocolate — найзначніша інновація в шоколаді за останні 100 років, вважають у Macalat

ClearIQ виготовлений шляхом бродіння та є повністю натуральним рішенням, яке позбавляє потреби додавати у смаколик цукор чи штучні підсолоджувачі. Також він маскує гіркоту й терпкість темного шоколаду. 

Як підсилювач смаку, інгредієнт із міцелію розкриває повний спектр смаків какао і забезпечує гладку текстуру. У майбутньому ClearIQ планують додавати не лише в шоколад, але і в інші продукти та напої.

Інноваційний шоколадний батончик з нульовим вмістом цукру робить 70% темний шоколад більш привабливим для широкої аудиторії – від людей з діабетом і алергією до тих, хто дотримується суворої дієти. 

Він також призначений для ентузіастів та тих, хто особливо піклується про своє здоров’я й намагається споживати менше цукру і молока.

Новий шоколад містить 70% перуанського какао та суперпродукти рослинного походження, такі як мака, лукума, ваніль, фрукти луо хан го та корицю. Шоколад має м’який, карамельно-солодкий смак.

Нещодавно Organic Sweet Dark Chocolate отримав нагороду на NEXTY Special Diet Food Award 2024, ввійшовши в ТОП-10 найкращих снеків без цукру.

Нагадаємо, український бренд створює шоколад із інгредієнту для бальзамування мумій.Джерела: Macalat, LinkedIn, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вчені розробили із кавової гущі на 30% міцніший бетон

Метод називається піроліз і спрямований на перенаправлення більшості відходів кави замість звалищ на використання в будівельних проєктах. З відходів кавової...

Безпечний і якісний стритфуд в Україні: тренди і поради від експертів ринку 

Як розвивається український стритфуд? Які у нього перспективи? На що звернути увагу тих, хто працює у цій сфері й...

«Продуктами року» 2022 споживачі назвали рослинний чеддер та котлети із грибів

«Це найбільша нагорода за інноваційні продукти, яку обирають споживачі. Вона служить еталоном для прогнозування головних інтересів і тенденцій на...

На відновлення постраждалого від війни виробництва можна отримати 800 тис. грн

Програму реалізує Міжнародна організація з міграції (МОМ) та Агентство ООН з питань міграції. Фінансування забезпечує Федеральне міністерство економічного співробітництва...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Жінки-підприємиці можуть отримати до 100 тис. грн на нове обладнання

Переможці конкурсу отримають гранти в розмірі від 15 тис....

Перша фабрика лабораторного м’яса з’явиться у Канаді у 2024 році

The Better Butchers хоче стати першою компанією в Канаді,...

Kellogg розробила рослинну курятину для тих, хто ще не відмовився від м’яса

Новий продукт Kellogg запустила у вигляді курячих тендерів (шматочків,...

Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

Тепер від клітини до свинячої ковбаски проходить всього 4...

У Києві з’явився бар, де в йогурт додають ром

У «Вогнику» радять спробувати коктейль Before Breakfast – із...

Вибір редактора
В продовження теми