Шоколад із грибами замість цукру ввійшов у десятку найкращих снеків

Американський кондитерський бренд Macalat створив веганську, органічну, солодку плитку темного шоколаду з нульовим вмістом цукру – Organic Sweet Dark Chocolate.

Для цього Macalat додав у шоколадні плитки особливий інгредієнт – ClearIQ, який виготовляється шляхом бродіння із міцелію грибів.

Organic Sweet Dark Chocolate — найзначніша інновація в шоколаді за останні 100 років, вважають у Macalat

ClearIQ виготовлений шляхом бродіння та є повністю натуральним рішенням, яке позбавляє потреби додавати у смаколик цукор чи штучні підсолоджувачі. Також він маскує гіркоту й терпкість темного шоколаду. 

Як підсилювач смаку, інгредієнт із міцелію розкриває повний спектр смаків какао і забезпечує гладку текстуру. У майбутньому ClearIQ планують додавати не лише в шоколад, але і в інші продукти та напої.

Інноваційний шоколадний батончик з нульовим вмістом цукру робить 70% темний шоколад більш привабливим для широкої аудиторії – від людей з діабетом і алергією до тих, хто дотримується суворої дієти. 

Він також призначений для ентузіастів та тих, хто особливо піклується про своє здоров’я й намагається споживати менше цукру і молока.

Новий шоколад містить 70% перуанського какао та суперпродукти рослинного походження, такі як мака, лукума, ваніль, фрукти луо хан го та корицю. Шоколад має м’який, карамельно-солодкий смак.

Нещодавно Organic Sweet Dark Chocolate отримав нагороду на NEXTY Special Diet Food Award 2024, ввійшовши в ТОП-10 найкращих снеків без цукру.

Нагадаємо, український бренд створює шоколад із інгредієнту для бальзамування мумій.Джерела: Macalat, LinkedIn, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Чорнила каракатиці та закваска – українці печуть хліб, що ніколи не пліснявіє

Пекарня «Жицень» – це сімейна справа всього життя двох поколінь, яку починав батько, а продовжив хлібопекарську справу – син. Увесь...

Польська компанія створила м’ясо із конопель та просить не асоціювати його з каннабісом

Hempeat перетворила насіння на функціональні інгредієнти, з яких виготовила рослинне м’ясо, котлети для гамбургерів та фрикадельки. Продукти також містять пшеничний...

Стартап зі штаб-квартирою в Парижі створив рослинне сало, яке можна смажити на сковорідці

Топові продукти 77 Foods — бекон та сало. Проте вони планують створити цілу лінійку їжі на рослинній основі, яка...

На інновації в їжі та релокацію ресторанів можна отримати 100 тис. грн

Конкурс має на меті підтримку сталого розвитку підприємництва у сфері громадського харчування як відповідь на негативні економічні наслідки війни...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Рейтинг світових харчових стартапів 2024: «вулканічне» м’ясо, хліб з міцелію та какао з дріжджів

Щонайменше дві компанії, які входять до десятки лідерів рейтингу,...

Британці першими у світі перетворять капусту в білок майбутнього

Компанія побудує новий екологічний завод на території підприємства у...

Вибір редактора
В продовження теми