Шоколад із грибами замість цукру ввійшов у десятку найкращих снеків

Американський кондитерський бренд Macalat створив веганську, органічну, солодку плитку темного шоколаду з нульовим вмістом цукру – Organic Sweet Dark Chocolate.

Для цього Macalat додав у шоколадні плитки особливий інгредієнт – ClearIQ, який виготовляється шляхом бродіння із міцелію грибів.

Organic Sweet Dark Chocolate — найзначніша інновація в шоколаді за останні 100 років, вважають у Macalat

ClearIQ виготовлений шляхом бродіння та є повністю натуральним рішенням, яке позбавляє потреби додавати у смаколик цукор чи штучні підсолоджувачі. Також він маскує гіркоту й терпкість темного шоколаду. 

Як підсилювач смаку, інгредієнт із міцелію розкриває повний спектр смаків какао і забезпечує гладку текстуру. У майбутньому ClearIQ планують додавати не лише в шоколад, але і в інші продукти та напої.

Інноваційний шоколадний батончик з нульовим вмістом цукру робить 70% темний шоколад більш привабливим для широкої аудиторії – від людей з діабетом і алергією до тих, хто дотримується суворої дієти. 

Він також призначений для ентузіастів та тих, хто особливо піклується про своє здоров’я й намагається споживати менше цукру і молока.

Новий шоколад містить 70% перуанського какао та суперпродукти рослинного походження, такі як мака, лукума, ваніль, фрукти луо хан го та корицю. Шоколад має м’який, карамельно-солодкий смак.

Нещодавно Organic Sweet Dark Chocolate отримав нагороду на NEXTY Special Diet Food Award 2024, ввійшовши в ТОП-10 найкращих снеків без цукру.

Нагадаємо, український бренд створює шоколад із інгредієнту для бальзамування мумій.Джерела: Macalat, LinkedIn, Vegconomist

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Здорові жири: рейтинг олій для приготування їжі

Здорове харчування – це не лише тренд, але й необхідність. Олії стали важливим компонентом сучасного раціону, і вибір правильних...

Вирощене у лабораторії м’ясо з’явилося у паризьких ресторанах Мішлен

Шеф-кухар Жан-Марі Бодік із ресторану Le Ciel de Rennes, відзначений зіркою Мішлена, на демонстрації в Парижі приготував клітинне м’ясо.Інгредієнтом...

Український виробник їстівного чаю націлився на ринки Данії та Швеції

Brancho почала виготовляти фруктові солодощі у 2018 році Чотири роки вони створюють солодощі без цукру та мінімально оброблені для максимального...

Їстівні ложки зі смаком ванілі на півмільйона доларів — стартап шокував ринок

Засновник компанії Дінеш Тадепаллі придумав їстівні столові прибори, коли пригощав своїх дітей морозивом. Тепер його улюблена ложка для їжі...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

Hyperloop для бургерів: У майбутньому їжу доставлятимуть по підземним трубам

Реалізувати цю ідею взявся американський стартап Pipedream Labs. Інноватор на...

Вибір редактора
В продовження теми