Штучний інтелект відтворив справжній жир грудного молока

Чилійський стартап Live Green за штаб-квартирою в Бостоні створив за допомогою точної ферментації справжній жир грудного молока.

Live Green веде діяльність у США, Чилі (де її було засновано), Сінгапурі та Індії (де знаходяться її науково-дослідні об’єкти точного бродіння), а також використовує власну платформу штучного інтелекту та машинного навчання Charaka. Це — база даних штамів рослин, білків, генів і мікроорганізмів, які дозволяють знаходити рослинні та дріжджові альтернативи продуктам тваринного походження, штучним інгредієнтам або ультраобробленим продуктам.

У світі існує 10 мільйонів природних сполук і 450 000 видів рослин, але вчені досі дослідили лише крихітну частину з них. Тому Live Green вирішила застосувати штучний інтелект для обробки великих даних та виявлення нових інгредієнтів.

Стартап зібрав на сьогодні 9 млн доларів інвестицій

Жир грудного молока, який вдалося створити Live Green, точно повторює поживний профіль справжнього інгредієнта.

жир жіночого молока забезпечує 40-50% енергії, необхідної для розвитку немовляти

“Жир відіграває вирішальну роль у розвитку та здоров’ї дитини: він сприяє засвоєнню поживних речовин, підтримує розвиток нервової системи, підвищує імунітет, покращує здоров’я кишківника та сприяє гарному самопочуттю немовлят”, — говорять у компанії та запевняють, що інноваційний інгредієнт дозволить подолати неймовірний розрив, який зараз існує між грудним молоком і штучним вигодовуванням.

Зазначимо, що Live Green — не єдина компанія, яка намагається комерціалізувати інновації, пов’язані з нестачею справжнього грудного молока у харчуванні немовлят. Раніше Білл Гейтс інвестував у стартап, що створює грудне людське молоко в лабораторії. А французький стартап Nūmi навіть культивував клітини молочних залоз, щоб ті виробляли справжнє грудне молоко.

Джерела: Live Green, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

ТОП-10 екологічних варіантів харчування — рейтинг органічних продуктів

Сучасні тенденції у харчуванні все більше визначаються прагненням до екологічності та здорового способу життя. Використання органічних продуктів не лише...

Філейні котлети з грибного міцелію розкупили менш ніж на добу

Міцелій, коренева структура грибів, ідеально підходить для приготування альтернативного м’яса завдяки своїй м’язовій текстурі та щільності поживних речовин.Він дає...

Яйця навчилися дезинфікувати за мільярдну долю секунди. Прямо в упаковці

Це також допомагає вирощувати здорових курчат-бройлерів з меншою кількістю антибіотиків і сильним імунітетом до вірусних захворювань.Запаковані яйця дезінфікуються за...

Штучне морозиво опиниться поза законом: за порушення штрафуватимуть на 10000 євро

Морозиво, або як його там називають джелато, стало одним із гастрономічних символів Італії. Тому уряд серйозно налаштований проти крамничок,...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Coca-cola створила швидкорозчинні кубики кави та чаю

Нова лінійка представлена у трьох варіантах: ячмінний та зелений...

Вінницькі ресторатори готують делікатес з паразитів, що вражають кукурудзу

Ініціатором приготування та популяризації страви на Вінничині став Михайло...

Парфуми з ароматом картоплі фрі — McDonald випустив чергову інновацію

Як оголосила McDonald's в соціальній мережі X (раніше Twitter),...

Творець першої у світі лабораторної риби тепер друкує на 3D-принтері диких вугрів

Це сталося після того, як виробник дебютував з першим...

Філейні котлети з грибного міцелію розкупили менш ніж на добу

Міцелій, коренева структура грибів, ідеально підходить для приготування альтернативного...

Вибір редактора
В продовження теми