Штучний інтелект відтворив справжній жир грудного молока

Чилійський стартап Live Green за штаб-квартирою в Бостоні створив за допомогою точної ферментації справжній жир грудного молока.

Live Green веде діяльність у США, Чилі (де її було засновано), Сінгапурі та Індії (де знаходяться її науково-дослідні об’єкти точного бродіння), а також використовує власну платформу штучного інтелекту та машинного навчання Charaka. Це — база даних штамів рослин, білків, генів і мікроорганізмів, які дозволяють знаходити рослинні та дріжджові альтернативи продуктам тваринного походження, штучним інгредієнтам або ультраобробленим продуктам.

У світі існує 10 мільйонів природних сполук і 450 000 видів рослин, але вчені досі дослідили лише крихітну частину з них. Тому Live Green вирішила застосувати штучний інтелект для обробки великих даних та виявлення нових інгредієнтів.

Стартап зібрав на сьогодні 9 млн доларів інвестицій

Жир грудного молока, який вдалося створити Live Green, точно повторює поживний профіль справжнього інгредієнта.

жир жіночого молока забезпечує 40-50% енергії, необхідної для розвитку немовляти

“Жир відіграває вирішальну роль у розвитку та здоров’ї дитини: він сприяє засвоєнню поживних речовин, підтримує розвиток нервової системи, підвищує імунітет, покращує здоров’я кишківника та сприяє гарному самопочуттю немовлят”, — говорять у компанії та запевняють, що інноваційний інгредієнт дозволить подолати неймовірний розрив, який зараз існує між грудним молоком і штучним вигодовуванням.

Зазначимо, що Live Green — не єдина компанія, яка намагається комерціалізувати інновації, пов’язані з нестачею справжнього грудного молока у харчуванні немовлят. Раніше Білл Гейтс інвестував у стартап, що створює грудне людське молоко в лабораторії. А французький стартап Nūmi навіть культивував клітини молочних залоз, щоб ті виробляли справжнє грудне молоко.

Джерела: Live Green, The Green Queen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Технологи за допомогою мікробного бродіння відтворили смак фіалки та драконового фрукта

Sensegen отримала шість «справжніх фруктових» смаків для харчових продуктів і напоїв, говорить Наташа Д'Соузо, віцепрезидент зі смаків і досвіду...

Піонер ринку культивованого м’яса отримав мільйони від Alibaba та готується захопити ринок Китаю

Компанія Eat Just, що першою у світі почала продавати та навіть доставляти додому культивоване м’ясо, а пізніше отримала дозвіл...

Чайний гриб та віскі — мрія пострадянських бебі-бумерів стала реальністю

«Чайна індустрія стрімко розвивається, і росте швидше ніж кава, особливо серед молоді. Люди намагаються більше вивчати різні чаї та...

Walmart, Nestlé, Tesco та Mondelēz залучають рекордні інвестиції, щоб зробити рослинну їжу дешевшою та смачнішою

FAIRR — це спільна мережа інвесторів, яка об’єднує активи під управлінням харчових гігантів вартістю $68 трильйонів доларів. Серед компаній-учасників...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

Зефір з сидром та активованим вугіллям — на Kickstarter шукають інвесторів проєкту

Станом на 7 вересня проєкт зібрав понад $2 тис....

Переробка та  foodtech: як українські агрокомпанії адаптують бізнес до воєнних умов

З початку великої війни перед найбільшими агрокомпаніями та галуззю...

Вибір редактора
В продовження теми