Американці вперше виростили в лабораторії рибу, яку неможливо було виростити на фермі

Компанія Atlantic Fish створила перший у світі прототип культивованого чорноморського окуня.

Щоб поділитися досягненням зі світом команда стартапу навіть провела дегустацію продукту у своїй лабораторії харчових інновацій у Північній Кароліні.

«Розробка першого у світі культивованого чорноморського окуня — це перемога для нашої компанії та споживачів, які хочуть екологічно чистих, етичних морепродуктів. Ми створюємо те, що точно не містить ртуті, антибіотиків чи мікропластику», – поділився Даг Грант, генеральний директор Atlantic Fish.

Створена у 2020 році, Atlantic Fish має запатентовану технологію для культивування клітинних ліній риб, які можна вирощувати в рідкій суспензії.

Біотехнологія зосереджена на клітинному вирощуванні риби, що виловлюються в дикій природі — палтуса і морського окуня. Ці види є непридатними для вирощування на фермах.

За рахунок клітинних технологій можна отримати таку ж смачну рибу, але без негативного впливу на екологію, запевняють у компанії

Наступним кроком для Atlantic Fish стане пошук шляхів зниження собівартості клітинної риби. Але уже зараз стартап планує наступні дегустації для ресторанів-партнерів, які подаватимуть на тарілках рибу майбутнього.

Нагадаємо, раніше ізраїльський стартап отримав мільйонну угоду на 3D-друк риби. Першою рибою, яку зміг надрукувати інноватор за допомогою біочорнил, був також окунь.

Джерела: Atlantic Fish, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Гігант харчового ринку вироблятиме моцарелу з молока мікробів

Угода допоможе New Culture збільшити виробництво казеїну без вмісту продуктів тваринного походження (казеїн — це білок, який надає сиру...

Одна з найбільших країн світу розгортає лабораторії для вирощування «королівської» риби

Зокрема, Центральний науково-дослідний інститут морського рибальства ICAR (CMFRI) підписав меморандум про взаєморозуміння з біотехнологічною компанією Neat Meatt, що базується...

Корінна японська рослина замінить консервант у ковбасі та зменшить канцерогенний вплив

Група вчених випробувала продукти з використанням екстракту споришу японського, виготовленого італійською компанією Nutraceutica проти традиційно обробленого червоного та білого...

Технології харчування: як новітні розробки та інновації в їжі змінюють наш раціон

Технології проникають у всі сфери життя, не оминувши й харчову індустрію. Харчові технології постійно розвиваються, і новітні розробки та...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Ізраїльська компанія створила веганський майонез на основі нуту

Нейтральний смак нуту дозволяє широко застосовувати його ізолят у...

Споживачі активно переходять на рослинні яйця: зростає ринок, з’являються нові продукти

Згідно з даними, зібраними некомерційною організацією Good Food Institute...

Найбільший німецький молочний кооператив переходить на веганську продукцію на основі вівса і рису

«Оскільки попит на альтернативний протеїн зростає у всьому світі,...

Корейці вироблятимуть найдешевші лабораторні стейки у світі — по 90 грн за кілограм

Вирішальне значення для зниження собівартості клітинного м’яса буде мати...

Нетрадиційна орієнтація: 70% споживачів заплатили б за клітинну курятину на четверть більше

Після того, як їм показали фотографії культивованого курячого продукту...

Вибір редактора
В продовження теми