Сімейна пекарня на Прикарпатті пече давній хліб — малай та струцлі

Родинна пекарня Боєчків пече на Івано-Франківщині унікальний хліб – буряник з картоплею, калачі та струцлі.

Пекарню родина заснувала 20 років тому. Поряд з давніми рецептами тут випікають смачний житній хліб, цільнозернові буханці, булочки та круасани.

Ярослава Боєчко, співзасновниця родинного бізнесу, розповідає, що пекарню вирішив побудувати її чоловік. Тоді родина заклала все своє майно та взяла кредит у банку на 100 тис. доларів. На виплату кредиту пішло 7 років, лише після цього вільні кошти змогли інвестувати у магазин, де зараз продають випічку та прямо на місці годують жителів селища Яблунів здобою із гарячою кавою – як в Іспанії.

Ярослава за фахом — вчителька іноземних мов: французької та англійської. До заснування власної справи два роки працювала у місцевій школі, потім – перекладачкою.

“Наша пекарня починалася з приміщення 30 на 50 метрів, був виробничий цех, склад і піч на дровах. Усе ми робили вручну. Тоді, у 2002 році, ми працювали у дві зміни по дві жінки: хто які мав рецепти, те готували”, — розповідає Ярослава.

На той час у селище привозили хліб, але був запит на більш різноманітну випічку. Перші булочки розкупили за годину. Тому родина добудувала приміщення, докупила обладнання і почала випікати більше різноманітного хліба.

Так само за запитом споживачів у асортименті пекарні з’явився буряник (інші назви – малай, ріп’яник, мандибуряник). Ярослава розповідає, що його печуть із картоплі. 

У її родині буряник пекли за діда-прадіда. Споживають його по-різному: з салом, або з молоком. З однієї великої каструлі картоплі Ярослава формує 20 хлібин.

Додає, що задля творчості печуть весільні струцлі, короваї та калачі. Вони – абсолютно різноманітної форми та з тематичною оздобою.

Нагадаємо, раніше в Україні з’явився інноваційний хліб, який може зберігатися місяцями.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Мікроби ферментують із фруктових відходів жир, який замінить пальмову олію

Стартап використовує технологію точної ферментації, за якої мікроби живляться фруктовими відходами й продукують жир, який можна вживати у їжу.Прототип...

На розвиток кадрів та інновації можна отримати понад 5 млн грн гранту

USAID очікує, що це сприятиме підвищенню економічної стабільності українських виробників та сприятиме інноваціям. У межах програми буде надано орієнтовно 20...

Бутерм’яс: із пшеничного глютену створили в’ялене рослинне м’ясо

Перший із них, Spicy Kung Pao Jerky, виготовляється зі знаковими смаками провінції Сечуань — пряного імбиру та припеченого на...

Картина м’ясом: японський ресторан за $100 продає гравюри із яловичини

Hyotana та Kaya вирішили поєднати їжу та мистецтво, і через м’ясо передати багату історію Японії.Ресторан відібрав мармурову яловичину Wagyu...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Американський рітейлер тестує «розумні» візки, за допомогою яких можна оплачувати товари

Американська продуктова мережа Kroger випробовує смарт-візки KroGo за технологію...

Шведи знайшли спосіб зробити зерно таким же поживним, як м’ясо

Цей прорив допомагає вирішити одну з основних проблем рослинної...

Морепродукти із гороху та водоростей підкорюють найбільший ринок Європи

Hooked Foods виклала веганську рибу на полицях відразу 400...

Зірки Мішлену за $1 млн створюватимуть реалістичне філе надрукованого в 3D лосося

Грант наданий Ізраїльським двонаціональним фондом промислових досліджень і розвитку...

Майже 160 тис. грн отримають підприємства, які найбільше постраждали від війни

Кошти на відновлення господарської діяльності можна буде отримати у...

Вибір редактора
В продовження теми