Сімейна пекарня на Прикарпатті пече давній хліб — малай та струцлі

Родинна пекарня Боєчків пече на Івано-Франківщині унікальний хліб – буряник з картоплею, калачі та струцлі.

Пекарню родина заснувала 20 років тому. Поряд з давніми рецептами тут випікають смачний житній хліб, цільнозернові буханці, булочки та круасани.

Ярослава Боєчко, співзасновниця родинного бізнесу, розповідає, що пекарню вирішив побудувати її чоловік. Тоді родина заклала все своє майно та взяла кредит у банку на 100 тис. доларів. На виплату кредиту пішло 7 років, лише після цього вільні кошти змогли інвестувати у магазин, де зараз продають випічку та прямо на місці годують жителів селища Яблунів здобою із гарячою кавою – як в Іспанії.

Ярослава за фахом — вчителька іноземних мов: французької та англійської. До заснування власної справи два роки працювала у місцевій школі, потім – перекладачкою.

“Наша пекарня починалася з приміщення 30 на 50 метрів, був виробничий цех, склад і піч на дровах. Усе ми робили вручну. Тоді, у 2002 році, ми працювали у дві зміни по дві жінки: хто які мав рецепти, те готували”, — розповідає Ярослава.

На той час у селище привозили хліб, але був запит на більш різноманітну випічку. Перші булочки розкупили за годину. Тому родина добудувала приміщення, докупила обладнання і почала випікати більше різноманітного хліба.

Так само за запитом споживачів у асортименті пекарні з’явився буряник (інші назви – малай, ріп’яник, мандибуряник). Ярослава розповідає, що його печуть із картоплі. 

У її родині буряник пекли за діда-прадіда. Споживають його по-різному: з салом, або з молоком. З однієї великої каструлі картоплі Ярослава формує 20 хлібин.

Додає, що задля творчості печуть весільні струцлі, короваї та калачі. Вони – абсолютно різноманітної форми та з тематичною оздобою.

Нагадаємо, раніше в Україні з’явився інноваційний хліб, який може зберігатися місяцями.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Веганська Nutella стане доступною з нового року

З січня 2025 року новий продукт з'явиться на полицях супермаркетів Італії, Бельгії та Франції. Основна зміна у рецепті полягає в...

Не «Дружба». Споживачі виявили, що рослинний сир — це смачно

Протягом останніх років у переліку виробників рослинного сиру тільки в США з'явилися Violife, Parmela Creamery, Good Planet, Loca Food,...

Бренд компанії Nestlé створив пиво зі смаком легендарної піци

Цього року Tombstone у співпраці з виробником пива Voodoo Ranger, обіцяє вивести на ринок пиво IPA зі смаком піци.Пиво...

Запорізький виробник варить із кизилу дропси та фарширує ягоди анчоусами

Кизилові дропси виготовляють з кизилового та яблучного пюре з додаванням меду та йогурту.  Солодощі не містять цукру, але багаті на...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Може вас зацікавити

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання...

Колишні керівники мережі, яка скоро зайде в Україну, випустять веганські яйця

Юрген Ахенбах, Мартін Гессе, Олександр Вільчек і Дітер Лампрехт...

Американський рітейлер тестує «розумні» візки, за допомогою яких можна оплачувати товари

Американська продуктова мережа Kroger випробовує смарт-візки KroGo за технологію...

Перша країна у світі дозволила стейки, вирощенні з клітин корови

Це робить Ізраїль, який все ще перебуває в центрі...

Вибір редактора
В продовження теми