Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

Бренд майонезу Hellmann's, що належить Unilever, випустив інструмент із підтримкою штучного інтелекту Meal Reveal, який сканує інгредієнти та пропонує рецепти для приготування страв.

Мета розробників – допомогти споживачам максимально використовувати придбані продукти та зменшити кількість відходів.

“Відкрийте камеру, проскануйте свій холодильник, і ваш телефон підкаже, що ви можете приготувати сьогодні ввечері”, – пропонують у Hellmann’s.

Програма Meal Reveal майонезного бренду Unilever використовує технологію штучного інтелекту від Google Cloud.

У компанії говорять, що в одній лише Великобританії щороку викидають близько 6,4 млн т їжі. На домогосподарства припадає 73% цього обсягу. У перерахунку на продукти це десь три мільйони картоплин, мільйон цілих бананів, 1,4 мільйона помідорів та еквівалент 25 мільйонів скибочок хліба.

Щороку сім’я з чотирьох британців викидає майже 250 кілограмів харчів

А домогосподарства в усьому світі викидають понад один мільярд страв щодня.

«Люди ніколи не прагнули викидати їжу. Харчові відходи є ненавмисним наслідком нашого напруженого життя, коли ми заглядаємо в холодильник після довгого дня й бачимо різні інгредієнти, а “їсти – нічого”», – каже міжнародний віцепрезидент Hellmann’s Крістіна Бауер-Планк. 

На її погляд, простий у застосуванні інструмент, що працює на штучному інтелекті, може принести великі зміни у зменшенні кількості відходів та полегшенні рутини споживачам.

Нагадаємо, американський стартап створив м’ясо із м’якоті фруктів кеш’ю, що завжди йшла у відходи.

Джерела: Hellmann’s, The Green Queen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Вчені переробили кавову гущу на біорозкладану плівку для упаковки їжі

Вчені “витягли” із кавової гущі лігноцелюлозний залишок та переробили його на плівку. Плівку успішно протестовано за товщиною, міцністю на розрив,...

Пеппероні для робота. Domino’s офіційно запускає безпілотну доставку піци

Відтепер покупці, які роблять замовлення на веб-сайті Domino's, самі можуть вибрати, щоб їх піцу привіз робот Nuro R2.Nuro R2...

Рибні міхури для освітлення пива пропонують замінити печерицями. Задля веганів

Освітлення пива є важливою частиною технологічного процесу. Для цього до нефільтрованого напою додають агенти для видалення дріжджів та пивного...

Азійський тигр. Сингапур розширює ринок альтернативних білків в обмін на фінансування

Зараз Сингапур імпортує понад 90% їжі. Це спонукало до створення більш самостійної продовольчої екосистеми за рахунок альтернативних білків. Нова ініціатива...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

Ізраїльтяни створили жуйки з інгредієнтом із Аюрведи — знижує потяг до солодкого

Співзасновниці стартапу Гітіт Лахав і Шімріт Лев використали екстракт...

Їжа майбутнього: які тренди впливають на те, як ми будемо харчуватися?

Коли ми говоримо про їжу майбутнього, то маємо на...

Вибір редактора
В продовження теми