Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

Бренд майонезу Hellmann's, що належить Unilever, випустив інструмент із підтримкою штучного інтелекту Meal Reveal, який сканує інгредієнти та пропонує рецепти для приготування страв.

Мета розробників – допомогти споживачам максимально використовувати придбані продукти та зменшити кількість відходів.

“Відкрийте камеру, проскануйте свій холодильник, і ваш телефон підкаже, що ви можете приготувати сьогодні ввечері”, – пропонують у Hellmann’s.

Програма Meal Reveal майонезного бренду Unilever використовує технологію штучного інтелекту від Google Cloud.

У компанії говорять, що в одній лише Великобританії щороку викидають близько 6,4 млн т їжі. На домогосподарства припадає 73% цього обсягу. У перерахунку на продукти це десь три мільйони картоплин, мільйон цілих бананів, 1,4 мільйона помідорів та еквівалент 25 мільйонів скибочок хліба.

Щороку сім’я з чотирьох британців викидає майже 250 кілограмів харчів

А домогосподарства в усьому світі викидають понад один мільярд страв щодня.

«Люди ніколи не прагнули викидати їжу. Харчові відходи є ненавмисним наслідком нашого напруженого життя, коли ми заглядаємо в холодильник після довгого дня й бачимо різні інгредієнти, а “їсти – нічого”», – каже міжнародний віцепрезидент Hellmann’s Крістіна Бауер-Планк. 

На її погляд, простий у застосуванні інструмент, що працює на штучному інтелекті, може принести великі зміни у зменшенні кількості відходів та полегшенні рутини споживачам.

Нагадаємо, американський стартап створив м’ясо із м’якоті фруктів кеш’ю, що завжди йшла у відходи.

Джерела: Hellmann’s, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Борошно майбутнього молотимуть із нуту. Британці розробили унікальну технологію

Білий хліб із нутового борошна є таким же смачним, як і з пшеничного, та знижує можливість виникнення діабету 2...

Із вівса та водоростей: ринок рослинного молока подвоїться до 2030 року

На сьогодні ринок рослинної молочної продукції оцінюється в $12,6 млрд, і за прогнозами, він зростатиме зі швидкістю майже 11%...

Німці будуватимуть біореактори для вирощування лабораторного м’яса у національних масштабах

Компанія стверджує, що закрила найбільший раунд початкового фінансування в індустрії клітинного сільського господарства в Європі. The Cultivated B. виходить із...

Володар премії «Греммі» створив морозиво без молока. Воно вже на полицях найбільших рітейлерів

JD’s Vegan розробив три нові смаки до своєї лінійки: Chocolate My Way, який описують як надбагатий і декадентський; Key...

Молокія випустила йогурти зі смаком квітів та фруктів

Нові смаки: троянда з суницею, мальва з грушею, та жасмин з персиком. Таке поєднання створює новий смаковий досвід для...

Українське пиво MOVA отримало три нагороди на одному із найвідоміших пивних конкурсів у світі

Світле пиво Pilsner отримало золоту медаль у категорії Bohemian-Style Pale Lager. Перемога у цій категорії особливо цінна для української...

New Food Summit 2025: де майбутня маржа фуд-бізнесу?

22–23 жовтня у Києві відбудеться головна подія для лідерів українського агріфуд-бізнесу — New Food Summit 2025 (https://www.newfoodsummit.com.ua/). Тема цього...

«Молокія» представила йогурт “Білий по-турецьки” з високим вмістом білка

«Молокія» цілеспрямовано розвиває власну категорію густих йогуртів Білих — простих, натуральних і водночас функціональних. У складі йогурту Білого по-турецьки лише...

Може вас зацікавити

Часниковий ас: українці помістили часник у гранули та презентували в Дубай

Це — біологічно активні добавки (БАДи) у вигляді капсул...

З чистої етикетки. У виробників рослинних гамбургерів з’явився новий конкурент

Бургер unMEAT складається з інгредієнтів без ГМО, містить 230...

Пошукова видача: Google і Burger King починають спільний проект

Творці всесвітньовідомого пошукового сервісу планують продавати снеки і бутерброди...

Два європейські проєкти з’ясували, як вирощувати м’ясо в космосі

Команди складаються з німецької компанії Yuri та Reutlingen University,...

Жодного дня без кетчупу і майонезу. Чим шкідливі магазинні соуси, і як їх замінити?

Спагетті – тільки з кетчупом? До риби – неодмінно...

Вибір редактора
В продовження теми