Стартап отримав мільйон євро на харчову добавку, що рятує від перевтоми

Шведський стартап Ironic Biotech отримав 1 мільйон євро на рослинні протеїни, які полегшують засвоєння заліза організмом людини.

Протеїни Ironic виробляються шляхом прецизійної ферментації та використовуються як інгредієнти для харчових продуктів чи як добавка. 

Залучені кошти спрямують на подальші розробки, розширення патентного портфеля компанії та оптимізацію виробничого процесу. 

25% населення світу страждає від дефіциту заліза

Це призводить до сильної втоми, прискореного серцебиття, труднощів у навчанні, а також анемії. 

«Ми хочемо допомогти 2 мільярдам людей запобігти дефіциту заліза й почуватися здоровими», – каже доктор Неліда Лейва Ерікссон, генеральний директор і засновник Ironic Biotech.

За її словами, дефіцит заліза частково відповідає за різницю в продуктивності між чоловіками та жінками, оскільки жінки природно втрачають залізо на регулярній основі.

Доктор Неліда Лейва Ерікссон, генеральний директор і засновник Ironic Biotech

Люди отримують залізо через їжу. Найбільш типовим джерелом цього елементу є червоне м’ясо. А от засвоєння заліза із рослин лишає бажати кращого.

Харчові добавки із залізом часто несуть для організму небажані побічні ефекти – проблеми з травленням, нудота і навіть пошкодження органів, якщо залізо не засвоїлося організмом до того, як воно досягне травного тракту. 

В Ironic Biotech говорять, що їм вдалося створити продукт, який не містить побічних ефектів та є цілком рослинним. З’єднання мають нейтральний смак і можуть зберігатися протягом тривалого часу при кімнатній температурі. При цьому якість засвоєння заліза при споживанні такого продукту – порівняна з м’ясом.

Нагадаємо, раніше найбільший виробник канабісу в Ізраїлі розробив харчові добавки з коноплями та грибами.

Джерела: Ironic Biotech, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Компанія-виробник рослинного м’яса, яку підтримує Гейтс, готується до IPO за $7 млрд

Таке повідомлення з’явилися після того, як засновник і генеральний директор харчової технології з Кремнієвої долини Пет Браун чітко заявив...

На впровадження штучного інтелекту у виробництво їжі можна отримати 4 млн грн

Мета USAID – підтримати інноваційну трансформацію та розвитку переробних підприємств.Гранти підтримуватимуть переробні компанії у виробництві інноваційних продуктів, модернізації, скороченні...

Із чайного гриба створили нановолокно, яке замінить шкіру та пластик

Bucha Bio працює над двома матеріалами – Shorai та Hikari Першим (уже цього року) світ побачить Hikari. Він має напівпрозорий...

Перша риба з 3D-принтера йде у маси. Зараз можна стати її інвестором

Цільне філе лосося виготовляють на основі мікропротеїну за технологію екструзії. Це дозволяє поєднати різні типи пластів та волокон та...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Світовий лідер з офісом в Україні запустив рослинне молоко з високим вмістом протеїну

Бренд дебютував із лінійкою несолодких напоїв рослинного походження з...

Українські виробники їжі можуть отримати до 3,3 млн грн на просування за кордоном

Українські компанії можуть отримати близько 30 грантів на суму...

Свинина майбутнього — компанія, в яку вклався Білл Гейтс, виводить на ринок свій новий бестселер.

Після дебюту минулого тижня у Нью-Йорку за участю відомого...

Запорізький виробник варить із кизилу дропси та фарширує ягоди анчоусами

Кизилові дропси виготовляють з кизилового та яблучного пюре з...

Нідерландський стартап створює протеїн із стебел помідорів та трави

Grassa отримала фінансування в рамках участі у змаганні для...

Вибір редактора
В продовження теми