Засновник бренду – австрійський бізнесмен Томас Бруннер, який у 2004 році приїхав до України як директор з маркетингу українського представництва німецької компанії «Henkel». Уже через два роки його родина придбала занедбаний свинокомплекс у с. Тимошівка Черкаської області, де було започатковано підприємство «Агро Плюс-2006».
Томас Брунер очолив підприємство у 2011 році, а пізніше разом з фахівцями розробив особливий підхід до вирощування свиней. Зокрема, на «Агро Плюс-2006» свиням почали давати антибіотики тільки для лікування. Компанія сфокусувалася на отриманні максимально безпечної, здорової та корисної їжі.
Бруннер розповідає, що процес виготовлення прошуто розпочався з ретельного відбору найкращих свинячих ніжок на його свинофермі.
Ніжки підрізали, притрусили морською сіллю та лишили сушитися
“Вони витончено висіли в камерах для старіння, вбираючи навколишні аромати, розвиваючи складні смаки, які міг сплести лише час. Кожна ніжка прошуто стала симфонією смаку, свідченням майстерності людей, які її виготовляли”, – ділиться Бруннер.
Українське прошуто найвищого ґатунку можна придбати у магазинах GOODWINE. Виробник додає, що смаком продукту надзвичайно вражені багато австрійців та італійців, які вже встигли його скуштувати.
Нагадаємо, раніше українці також створили італійський делікатес із рідкісної угорської пухової свині.