Biobake Fresh Rich – це ферментний розчин для солодкої випічки, створений для забезпечення м’якості, свіжості та вологості протягом тривалого терміну зберігання. Це чистий крохмальний фермент, який дозволяє хлібобулочним виробам, що містять понад 20% цукру, залишатися свіжими протягом тривалого часу. Він призначений для створення більш м’якої, однорідної та гнучкої структури м’якуші.
Для чого створено Biobake Fresh Rich
Хлібобулочні вироби є найбільшою категорією харчових відходів у світі, тому подовження терміну їх зберігання є важливим засобом зменшення залишків. Значна кількість хлібобулочних виробів викидається кожного дня, що має негативний вплив на довкілля та ресурсомісткість галузі харчової промисловості. Збереження якості продукції протягом тривалого терміну придатності може зменшити ймовірність того, що хлібобулочні вироби будуть викинуті споживачами.
Експертами у харчовій промисловості було впроваджено кілька методів розв’язання проблеми – технології упаковки. Вакуумна упаковка, захист від ультрафіолетового випромінювання, вологозахисні плівки – це лише деякі з прикладів. Проте, існує набагато ефективніше рішення.
Особливості Biobake Fresh Rich
Новий Biobake Fresh Rich – перевірена технологія, яка зберігає свіжість, м’якість продуктів із високим вмістом цукру, таких як кекси, млинці та тістечка, протягом тривалого терміну зберігання. Було виявлено, що 98% споживачів активно намагаються зменшити харчові відходи, понад 72% вважають, що збільшення терміну придатності допоможе знизити кількість відходів, а одна третина готова змінити лояльність до бренду в обмін на довший термін зберігання. Тому ця інновація не тільки відповідає вимогам споживачів, але й може допомогти пекарям задовольнити важливі потреби подовжуючи термін придатності виробу.
Biobake Fresh Rich поставляється в сухому форматі, і має нейтральний смак. Він підходить для виробництва кошерних, халяльних, вегетаріанських і веганських продуктів. У нещодавніх сенсорних випробуваннях у порівнянні з еталонним ферментом, що підтримує свіжість протягом 12-тижневого терміну зберігання, Biobake Fresh Rich значно перевершив цей еталон, і в тому числі як за м’якістю, так і за вологістю м’якуші.
Ця розробка є яскравим прикладом того, як технологічний прогрес може узгоджуватися з вимогами споживачів і екологічною стійкістю, відзначаючи важливий етап в пекарській промисловості.