Vow створює культивоване м’ясо із клітин рідкісних японських перепелів Coturnix japonica.
Продукт вирощують без застосування суперечливої фетальної бичачої сироватки та антибіотиків, щоб отримати дійсно етичну альтернативу традиційному м’ясу.
З цим кроком Vow стає четвертою компанією у світі, яка отримала схвалення на культивований м’ясний продукт (після американських компаній UPSIDE Foods і GOOD Meat та ізраїльської біотехнологічної компанії Aleph Farms).
Зазначимо також, що Vow – компанія, яка дійсно лишає слід в історії. Раніше вона привернула увагу всього світу тим, що виростила із гену мамонта доісторичне м’ясо на фрикадельки. Тепер Vow взялася за іншу рідкісну тварину, і цього разу – у промислових масштабах.
Культивовані перепілки будуть випускатися під брендом Forged.
Джордж Пеппоу, генеральний директор Vow, вважає, що кухарі створили справжній шедевр із клітинного м’яса перепелів – “з унікальними смаками та текстурами, які ще ніхто ніколи не пробував”.
Зокрема, з етичного м’яса готують надзвичайно смачне парфе з додаванням масла, цибулі шалот, крохмалю, портвейну, часнику, бренді, овочевого і фруктового концентратів, оливкової олії, солі й чебрецю.
Жителі Сінгапуру зможуть скуштувати новий продукт з 12 квітня
До того як отримати схвалення на культивоване м’ясо Vow займалася його розробкою протягом 5 років. Загальна сума фінансування компанії наразі складає $56 млн.
Джерела: Vow, Vegconomist