Розробник, що виростив із гену мамонта доісторичне м’ясо, представляє інший унікальний продукт

Австралійська компанія Vow отримала схвалення Сінгапурського харчового агентства на виробництво та продаж першого в світі продукту з культивованого перепела.

Vow створює культивоване м’ясо із клітин рідкісних японських перепелів Coturnix japonica.

Продукт вирощують без застосування суперечливої ​​фетальної бичачої сироватки та антибіотиків, щоб отримати дійсно етичну альтернативу традиційному м’ясу.

Птахи виду Coturnix japonica

З цим кроком Vow стає четвертою компанією у світі, яка отримала схвалення на культивований м’ясний продукт (після американських компаній UPSIDE Foods і GOOD Meat та ізраїльської біотехнологічної компанії Aleph Farms). 

Зазначимо також, що Vow – компанія, яка дійсно лишає слід в історії. Раніше вона привернула увагу всього світу тим, що виростила із гену мамонта доісторичне м’ясо на фрикадельки. Тепер Vow взялася за іншу рідкісну тварину, і цього разу – у промислових масштабах.

Культивовані перепілки будуть випускатися під брендом Forged.

Джордж Пеппоу, генеральний директор Vow, вважає, що кухарі створили справжній шедевр із клітинного м’яса перепелів – “з унікальними смаками та текстурами, які ще ніхто ніколи не пробував”. 

Зокрема, з етичного м’яса готують надзвичайно смачне парфе з додаванням масла, цибулі шалот, крохмалю, портвейну, часнику, бренді, овочевого і фруктового концентратів, оливкової олії, солі й чебрецю.

Жителі Сінгапуру зможуть скуштувати новий продукт з 12 квітня

До того як отримати схвалення на культивоване м’ясо Vow займалася його розробкою протягом 5 років. Загальна сума фінансування компанії наразі складає $56 млн.

Джерела: Vow, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Підзарядись: Tesla готується до відкриття власних ретро-ресторанів

Наразі заявка очікує на розгляд.Сама ідея не є новою. Ще в 2018 році Ілон Маск заявив, що хоче відкрити...

Нідерландська селекційна компанія створила огірки, які можна смажити

Після приготування огірки лишаються твердим і хрустким Розробник стверджує, що новий продукт дасть західним споживачам абсолютно нове відчуття смаку. Адже...

В Ісландії печуть хліб на геотермальних джерелах: закопують у пісок та чекають 24 години

Повітря пахне сіркою, а крізь чорний пісок пробивається гаряча вода. Саме так виглядає чи не найбільш екологічна пекарня у...

Кондитерський гігант склав ціну на веганський шоколад. Його розробляли 2 роки

Основою веганського шоколаду Cadbury Plant Bar стане мигдальна паста, на розробку якої пішло два роки.Новий рецепт «надає аналогічний смак...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

«Ковбойський» стартап хоче повторити процес поїдання коровою трави за допомогою мікробів та перевинайти сир

Засновники стартапу — підприємці Яап Кортевег і Ніко Коффеман....

Український виробник створив веганський мармелад з чорної моркви та спіруліни

Один з найкращих смаків, які вдалося створити за останній...

Вчені, яких підтримує бізнес-інкубатор Y Combinator, накачають лабораторного лосося колагеном для «справжності»

Оскільки колаген та м’язові волокна плавляться при різній температурі,...

Українці запустили перше у світі промислове виробництво харчового паперу із опалого листя

Завод, розташований у Парижі, є першим у своєму роді...

Вчені переробили кавову гущу на біорозкладану плівку для упаковки їжі

Вчені “витягли” із кавової гущі лігноцелюлозний залишок та переробили...

Вибір редактора
В продовження теми