Вчені пропонують замінити коров’яче молоко бамбуком: що у ньому особливого

Пагони бамбука, їстівна частина деяких бамбукових рослин, отримують визнання як джерело незамінних амінокислот.

Згідно з недавнім дослідженням Китайського національного дослідницького центру бамбука, харчовий склад пагонів рослини (зокрема, вміст білка) надзвичайно «подібний до коров’ячого молока».

У спробі продемонструвати, як рослини бамбука можуть бути альтернативою звичайним харчових продуктів, дослідники говорять, що пагони бамбука багаті на сім незамінних амінокислот, вуглеводи (головним чином клітковину), залізо та вітаміни, і мають низький вміст жиру, що робить їх цінним джерелом харчування.

Бамбук здійснює антиоксидантну та протимікробну дію, забезпечує профілактику ожиріння та діабету.

Бамбук – одна із найбільш швидкозростаючих рослин на планеті

З бамбуку уже створюють безліч продуктів – від зубних щіток до кулінарних делікатесів. Провідним виробником бамбука є Китай. Там вирощують 800 видів рослини, 153 з яких – їстівні.

У азійській кухні бамбук давно споживають у їжу. Пагони консервують та ферментують, солять, труть на порошок, чавлять на сік тощо. В останні роки бамбук знайшов застосування й у виробництві функціональних інгредієнтів, включаючи харчові волокна, полісахариди, білки та антиоксидантні екстракти.

Деякими проблемами у виробництві бамбука лишається велика кількість неїстівних відходів, а також аспекти смаку. Попри це вчені вважають, що використання пагонів у харчовій промисловості має потенціал для забезпечення населення їжею.

Нагадаємо, раніше штучний інтелект імітував смак справжньої курки з місива бамбука, персиків та нуту.

Джерела: Sciencedirect, Scmp

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Олена Обабкова, засновниця бренду Kombucha Live: «Наші початкові інвестиції окупилися в перший же рік роботи»

Як розповіла для newfood.ua засновниця бренду Олена Обабкова, Kombucha Live постійно експериментує з асортиментом.«У нас є основні 6 смаків,...

На Kickstarter збирають фінансування на хліб повільного бродіння за старовинним рецептом

Стартап створює хліб повільного бродіння з натуральною закваскою та на основі власного свіжозмеленого борошна.Для того, щоб стати повноцінною комерційною...

Кава за відбитком пальця: два гіганти відкрили першу кав’ярню без касирів

Перший заклад відкрили у Нью-Йорку. Тут дійсно ніхто не заважає випити чашку кави. У новому магазині Pickup використовується технологія Amazon...

Німці створили начинку для печива, яка зберігається 2 роки без сторонніх добавок

Кремова начинка широко використовується у кондитерських виробах, проте, процес випікання передбачає використання штучних добавок для збереження текстури та подовження...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Французький виробник зібрав $10 млн на лабораторну фуа-гра

Фінансування очолили Point Nine спільно з Air Street Capital....

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні...

Колишній футболіст створює на Прикарпатті витриманий сир з віскі

Сир з віскі “Старий млин” – це ексклюзив, його...

Французи створили унікальну технологію перетворення гороху на м’ясні волокна

Для цього стартап винайшов інноваційну технологію текстуризації, яку називає...

Голландці на 3D-принтері друкують солодощі зі сміття

У всьому світі третина їжі йде у харчові відходи,...

Вибір редактора
В продовження теми