Інвестиції у м’ясо із пробірки сягнули мільярда доларів: скільки компаній його вирощує

До 2040 року 60% м’яса буде створено з клітин, вирощених у біореакторах, і воно продаватиметься в продуктових магазинах і ресторанах по всьому світу.

Як свідчить останнє дослідження ResearchAndMarkets, кількість стартапів у цьому сегменті зростає кожен рік. 

Зараз у світі налічується 99 компаній, які розробляють компоненти, послуги та кінцеву продукцію у сфері культивування м’яса. Для порівняння, у 2016 році їх було лише чотири.

Крім того, майже 40 наукових організацій висловили готовність забезпечувати виробничі підприємства ресурсами та надавати всіляку підтримку цьому процесу.

Культивоване м’ясо вперше дебютувало у меню сінгапурського ресторану у 2020-му. Тоді свою інноваційну курятину місцевим споживачам запропонувала компанія Eat Just, яка минулого року також отримала дозвіл на продаж такого м’яса у США.

За ці роки потік капіталу у галузь значно зріс і зараз оцінюється аналітиками на рівні $1 млрд

Основні інвестиції включають вливання продуктового гіганта Cargill у Memphis Meats і Aleph Farms, а також інвестиції Tyson Foods Venture Fund у Memphis Meats і Future Meat Technologies. Не відстають від глобальних компаній і приватні інвестори. Наприклад, мільярдери Білл Гейтс і Річард Бренсон також об’єдналися з Tyson Foods, DFJ, Atomico і Cargill, щоб інвестувати в стартап Memphis Meats у Кремнієвій долині. Нова компанія прославилася тим, що виготовила в лабораторії шляхом клітинного розмноження перші у світі фрикадельки із яловичини. 

Інше відоме ім’я серед тих, хто фінансує культивоване м’ясо – доктор Рік Клауснер, який є головним інвестором нідерландської компанії Meatable. Він є колишнім директором Національного інституту раку США і колишнім виконавчим директором Global Health у Фонді Білла та Мелінди Гейтс. 

У культивування м’яса інвестують уряди США та ЄС, а Китай навіть підписав угоду на $300 млн, за якою купуватиме лабораторне м’ясо, виготовлене в Ізраїлі.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

М’ясо в маси. Виробник першого у світі клітинного гамбургера зібрав інвестиції на промислове виробництво

Mosa Meat заявила про себе у 2013 році, запропонувавши альтернативу традиційному вирощуванню м’яса. Тоді собівартість виробництва гамбургера з м’ясом...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Українці відтворюють рецепти зі стародавнім суперфудом

Зокрема, житомирський майстер народної творчості Олег Земнухов під час фестивалю "Майстерний червень" приготував борщ з українських посівних конопель. Насіння конопель...

Схрумати хробака: вчені ЄС підтвердили безпечність білку з личинок комах

Європейське управління з безпеки харчових продуктів (EFSA — Далі) науково підтвердило безпеку білка, створеного з комах. Дослідники вивчили ступінь...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

В Ізраїлі створили рослинне яйце з жовтком, яке можна смажити

На сьогодні в сегменті розробки альтернативних яєць стає по-справжньому...

Вторинна переробка відходів: вплив на економіку та екологію сьогодні та у майбутньому

Майже всі види господарської діяльності людини пов'язані з утворенням...

Смачні і соковиті креветки тепер штампують із крохмалю, ламінарії та пшениці

Пропозицій на ринку стає дійсно багато, і вони набувають...

IKEA створила свічку з ароматом тефтель. Її не можна купити — тільки виграти

«Ми продаємо більше фрикадельок, ніж будь-якого іншого продукту в...

Без звуків «Му». Продажі рослинного молока різко зросли під час пандемії

Згідно дослідження Асоціації рослинних харчових продуктів, у 2019 році...

Вибір редактора
В продовження теми