Інвестиції у м’ясо із пробірки сягнули мільярда доларів: скільки компаній його вирощує

До 2040 року 60% м’яса буде створено з клітин, вирощених у біореакторах, і воно продаватиметься в продуктових магазинах і ресторанах по всьому світу.

Як свідчить останнє дослідження ResearchAndMarkets, кількість стартапів у цьому сегменті зростає кожен рік. 

Зараз у світі налічується 99 компаній, які розробляють компоненти, послуги та кінцеву продукцію у сфері культивування м’яса. Для порівняння, у 2016 році їх було лише чотири.

Крім того, майже 40 наукових організацій висловили готовність забезпечувати виробничі підприємства ресурсами та надавати всіляку підтримку цьому процесу.

Культивоване м’ясо вперше дебютувало у меню сінгапурського ресторану у 2020-му. Тоді свою інноваційну курятину місцевим споживачам запропонувала компанія Eat Just, яка минулого року також отримала дозвіл на продаж такого м’яса у США.

За ці роки потік капіталу у галузь значно зріс і зараз оцінюється аналітиками на рівні $1 млрд

Основні інвестиції включають вливання продуктового гіганта Cargill у Memphis Meats і Aleph Farms, а також інвестиції Tyson Foods Venture Fund у Memphis Meats і Future Meat Technologies. Не відстають від глобальних компаній і приватні інвестори. Наприклад, мільярдери Білл Гейтс і Річард Бренсон також об’єдналися з Tyson Foods, DFJ, Atomico і Cargill, щоб інвестувати в стартап Memphis Meats у Кремнієвій долині. Нова компанія прославилася тим, що виготовила в лабораторії шляхом клітинного розмноження перші у світі фрикадельки із яловичини. 

Інше відоме ім’я серед тих, хто фінансує культивоване м’ясо – доктор Рік Клауснер, який є головним інвестором нідерландської компанії Meatable. Він є колишнім директором Національного інституту раку США і колишнім виконавчим директором Global Health у Фонді Білла та Мелінди Гейтс. 

У культивування м’яса інвестують уряди США та ЄС, а Китай навіть підписав угоду на $300 млн, за якою купуватиме лабораторне м’ясо, виготовлене в Ізраїлі.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробник «Нашої Ряби» відкрив лабораторію для дослідів з їжею

В лабораторії експериментуватимуть студенти, науковці та викладачі. За допомогою сучасного обладнання вони шукатимуть нові способи приготування м’ясних виробів та...

Колишній виконавчий директор Cargill просуватиме на ринок м’ясо із міцелію

Стартап Meati Foods уже доволі гучно заявив про себе на ринку альтернативної їжі. Зокрема, він створив м’ясне філе з...

IncrEdible Spoon – їстівні ложки замість пластика

Одноразові пластикові прилади - невід'ємна частина великої кількості бізнесів, пов'язаних з доставкою їжі. А ще - величезна проблема для...

Дієта для інвесторів. Щоб лабораторне м’ясо подешевшало, мають впасти апетити інвесторів

Як свідчить аналіз, проведений консалтинговою компанією із Нідерландів CE Delft, лабораторне м’ясо має суттєво подешевшати, щоб стати конкурентоспроможним.Найбільшою статтею...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ «Моршинська», «Миргородська» та інших відомих брендів напоїв, підбила підсумки 2024...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Може вас зацікавити

Виробники їжі можуть отримати до 1 млн грн на зменшення викидів вуглецю

У межах проєкту «Power Up!» бізнеси, що постраждали внаслідок...

Перший віскі зі смаком кави — американці створили напій з невгамовним ковбойським духом

Kentucky Coffee уособлює невгамовний ковбойський дух та два традиційних...

Камон, хамон. Індичий мініхамон приваблює «зелених» туристів в українські села

Крафтовий продукт має унікальну рецептуру. Зокрема, його обвалюють у...

Для людей, що шукають додаткової енергії, фіни створили каву з грибами

В основі кави — якісна органічна арабіка, вирощена в...

Сімейне господарство створило енергетичні медові снеки для ЗСУ

Снек «Медова паста +292» має енергетичну цінність у 292...

Вибір редактора
В продовження теми