Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

Нідерландський лідер у виробництві культивованого м’яса компанія Meatable вдвічі скоротила час отримання культивованого м’яса, досягши рекордної швидкості у світі.

Тепер від клітини до свинячої ковбаски проходить всього 4 дні, замість 8 днів раніше.

Завдяки досягненню проривних можливостей у технології, Meatable вдалося вдвічі скоротити собівартість кінцевого продукту, що являє собою гібридні сосиски з культивованої свинини та рослинних інгредієнтів. 

За кілька місяців Meatable планує вихід на ринок Сінгапуру

«Весь процес зосереджується на використанні плюрипотентних стовбурових клітин та нашої запатентованої технології opti-ox, яка дозволяє цим клітинам диференціюватись у зрілі м’язові та жирові клітини (інгредієнти для справжнього м’яса) швидко та економічно ефективно», — говорить Даан Луінінг, співзасновник і головний технічний директор Meatable. 

Він додає, що завдяки скороченню часу диференціації клітин вдвічі, виробництво потребує майже вдвічі меншої кількості біореакторів. Це скорочує як капітальні, так і операційні витрати.

Meatable виробляє м’ясо у 60 разів швидше, ніж традиційна свиноферма

При цьому для запуску технологічного процесу достатньо однієї біопсії тканин справжньої свині.

Meatable поки не розкриває дані про обсяг власних виробничих потужностей. Проте раніше компанія говорила про плани щодо виробництва свинячого фаршу у 200-літрових (з розширенням до 500 літрів) біореакторах на своєму пілотному об’єкті в Біологічному науковому парку в Лейдені.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що свинячі сосиски та пельмені Meatable будуть продаватися у роздрібних магазинах та ресторанах Сінгапуру у 2024 році.

Джерела: Meatable, Vegeconomist, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сто грамів для Вертера. Робот-баріста з комп’ютерним зором уже здатний замінити людину

Роботів-баристів зараз не бракує. Свої розробки виводять на ринок Cafe X, Costa Coffee (раніше — Briggo), Truebird, Crown Coffee,...

Роботи-магазини “за викликом” запрацюють у 2025-му. Всі покупки – через смартфон

Автономний магазин Haven буде доступний для роздрібних партнерів, починаючи з 2025 року.На відміну від існуючих на ринку мобільних кіосків...

Голлівудська посмішка. Американці створили протеїновий батончик з канабідіолом

Завдяки співпраці з PureForm Global компанія використовує у своїх батончиках канабідіол, отриманий з цитрусових. На відміну від конопляного, він...

Стартап придумав веганське тісто з фініків, яке можна не випікати

Засновниця стартапу — Мелісса Бартоу, 24-річна американка, яка вперше спробувала фініки, коли у 2017 році приїхала навчатися до Нью-Йорка."Це...

Мармурова яловичина, вирощена в лабораторії, стала продуктом року на світовому конкурсі

AgTech Breakthrough Awards — це міжнародна премія, що присуджується компаніям, які впроваджують інноваційні рішення у виробництві їжі та сільському...

Німці створили сир із дріжджів, який продаватимуть супермаркети, які є і в Україні

Серед магазинів, що розпочали продаж, — мережі Rewe, Billa і Metro. Це унікальне досягнення стало можливим після успішного залучення компанією...

Може вас зацікавити

Литовці пакуватимуть їжу в нанокоробки, які поглинатимуть зайвий жир

На заміну картонним харчовим контейнерам, вкритим поліетиленовою плівкою, прийшла...

У Карпатах варять скандинавський сир у гармонії з фазами Місяця

Біодинамічна ферма – це виробництво закритого циклу, розповідає Міра...

Вибір редактора
В продовження теми