Штучний інтелект дозволить суттєво покращити якість меду, який був створений без бджіл

Одна з найінноваційніших компаній, каліфорнійський харчовий технологічний стартап MeliBio об’єднався з Pow.Bio, щоб збільшити виробництво інноваційного меду без бджіл, виготовленого шляхом точного бродіння.

Після запуску багатьох продуктів у сегменті веганського меду MeliBio прагне внести удосконалення в унікальну розробку. Цьому стануть у нагоді можливості штучного інтелекту біовиробничого стартапу Pow.Bio з Берклі.

Pow.Bio має досвід як у традиційній, так і в інноваційній технології безперервної ферментації, процеси у якій оптимізовані за штучним інтелектом. 

Над удосконаленням меду майбутнього обидві компанії почнуть працювати уже цього місяця

Співпраця спрямована на розширення масштабів виробництва, а також поліпшення функціональності поточних продуктів. 

“Наша здатність виробляти цільові бджолині білки та ферменти за допомогою експериментальних методів дала багатообіцяльні результати, і ми готові вивести нашу технологію на наступний етап”, – говорить Аарон Шаллер, співзасновник та головний технічний директор MeliBio.

Зокрема, окрім медового смаку та текстури компанія прагне надати поточним продуктам більше переваг бджолиного меду, а також відповідної автентичності.

Нагадаємо, MeliBio працює над медом прецизійної ферментації з моменту запуску в 2020 році, і вже встигла залучити від зовнішніх інвесторів $9,4 млн фінансування. Минулого року компанія вийшла на ринок із веганським медом під брендом CPG Mellody та за перший рік отримала понад $1 млн прибутку.

Джерела:  Pow.Bio, MeliBio, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Center42 запрошує виробників продуктів та агропереробників взяти участь в освітньо-менторській програмі UA AgroGlobal Accelerator

Агенція інновацій Center42 пропонує агропереробникам (виробникам готових продуктів) приєднатися до освітньої програми UA AgroGlobal Accelerator, яка сприяє можливості масштабування...

Слідом за Безосом і Гейтсом нові інвестори вклали у вулканічне м’ясо $350 млн

Таким чином, загальне фінансування компанії склало $500 млн.Раунд очолив SoftBank’s Vision Fund 2, до якого приєдналися нові інвестори, включаючи...

Виробники морозива, майонезу та олії з вишневих кісточок отримали по 400 тис. грн. Як це зробити?

Розмір кожного гранту – 10 000 євро або приблизно 400 000 грн Грантова програма від EU4Business спрямована на підтримку малих...

Відомий кіноактор Ештон Катчер інвестує в топовий стартап з вирощування лабораторного м’яса

Співпраця орієнтована на прискорення зростання компанії у розробці та комерціалізації власних технологій виробництва культивованого м’яса.MeaTech 3D вважає, що технології...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Метеорит на пательні. Пробну партію котлет із грибного білка розкупили за лічені години

Обмежений пакет, вартість якого становить $14,99, плюс – доставка,...

Беконовий джем з бурбоном. Українські мандрівники виготовляють під Львовом унікальні соуси

Такий виготовляє українська гастромарка «Боїм». У складі джему –...

Бомба-ракета: український сервіс доставки Rocket запрацював в Амстердамі

Нідерланди стали другою серед десятка європейських держав, де Rocket...

Один з найбільш епатажних брендів у світі створив кросівки із бананової шкіри

Взуття є екологічною версією популярних кросівок від Balenciaga Triple...

Мішленівський шеф-кухар готує еко-страви на двох лезах від старого млина

Обід у його ресторані Knystaforsen обійдеться у 2450 шведських...

Вибір редактора
В продовження теми