Штучний інтелект дозволить суттєво покращити якість меду, який був створений без бджіл

Одна з найінноваційніших компаній, каліфорнійський харчовий технологічний стартап MeliBio об’єднався з Pow.Bio, щоб збільшити виробництво інноваційного меду без бджіл, виготовленого шляхом точного бродіння.

Після запуску багатьох продуктів у сегменті веганського меду MeliBio прагне внести удосконалення в унікальну розробку. Цьому стануть у нагоді можливості штучного інтелекту біовиробничого стартапу Pow.Bio з Берклі.

Pow.Bio має досвід як у традиційній, так і в інноваційній технології безперервної ферментації, процеси у якій оптимізовані за штучним інтелектом. 

Над удосконаленням меду майбутнього обидві компанії почнуть працювати уже цього місяця

Співпраця спрямована на розширення масштабів виробництва, а також поліпшення функціональності поточних продуктів. 

“Наша здатність виробляти цільові бджолині білки та ферменти за допомогою експериментальних методів дала багатообіцяльні результати, і ми готові вивести нашу технологію на наступний етап”, – говорить Аарон Шаллер, співзасновник та головний технічний директор MeliBio.

Зокрема, окрім медового смаку та текстури компанія прагне надати поточним продуктам більше переваг бджолиного меду, а також відповідної автентичності.

Нагадаємо, MeliBio працює над медом прецизійної ферментації з моменту запуску в 2020 році, і вже встигла залучити від зовнішніх інвесторів $9,4 млн фінансування. Минулого року компанія вийшла на ринок із веганським медом під брендом CPG Mellody та за перший рік отримала понад $1 млн прибутку.

Джерела:  Pow.Bio, MeliBio, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На полицях супермаркетів з’являється чорна та червона ікра із водоростей

Голландський виробник Cavinoir створив два таких продукти на рослинній основі: блискучу ікру чорного кольору та ікру в стилі локса...

«Електронний ніс» визначатиме свіжість м’яса без відкриття упаковки

У якості рецептора «електронного носа» виступає спеціальний штрих-код, які з’являються під час зберігання м'ясних продуктів, у процесі їхнього розпаду....

Українська компанія створює інноваційні джеми з натуральними підсолоджувачами

Раніше у лінійці «Фіта-Трейд» були класичні рецептури джемів та варення з абрикосами, полуницею, малиною, смородиною, чорницею, обліпихою та ін.Окрім...

Стартап роздає морозиво з молока, яке створюють мікроби

Щоб познайомити споживачів з новим для них продуктом, американська компанія пустила вантажівку, яка їздить узбережжям у спекотні літні вихідні...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Наростили м’ясо. Інвестиції в альтернативний білок потроїлися всього за рік

«2020-й став роком прориву для альтернативних білків. Рекордні інвестиції...

Корейський енергетик з пюре банану здобув прихильників серед американських зірок кіно

Banano Energy Drink виготовляється зі 100% бананового пюре з...

Якщо припече. Створена самонагрівальна банка для кави

Щоб активувати процес нагрівання, необхідно покрутити дно банки і...

Дві європейські країни побили рекорд у фінансуванні сектору клітинного м’яса

Зокрема, Данія оголосила про виділення приблизно $99,5 млн на...

Лабораторне м’ясо продаватимуть у Європі через рік-два — є перша заявка

Це перша в історії заявка на продаж культивованого м’яса...

Вибір редактора
В продовження теми