Після запуску багатьох продуктів у сегменті веганського меду MeliBio прагне внести удосконалення в унікальну розробку. Цьому стануть у нагоді можливості штучного інтелекту біовиробничого стартапу Pow.Bio з Берклі.
Pow.Bio має досвід як у традиційній, так і в інноваційній технології безперервної ферментації, процеси у якій оптимізовані за штучним інтелектом.
Над удосконаленням меду майбутнього обидві компанії почнуть працювати уже цього місяця
Співпраця спрямована на розширення масштабів виробництва, а також поліпшення функціональності поточних продуктів.
“Наша здатність виробляти цільові бджолині білки та ферменти за допомогою експериментальних методів дала багатообіцяльні результати, і ми готові вивести нашу технологію на наступний етап”, – говорить Аарон Шаллер, співзасновник та головний технічний директор MeliBio.
Зокрема, окрім медового смаку та текстури компанія прагне надати поточним продуктам більше переваг бджолиного меду, а також відповідної автентичності.
Нагадаємо, MeliBio працює над медом прецизійної ферментації з моменту запуску в 2020 році, і вже встигла залучити від зовнішніх інвесторів $9,4 млн фінансування. Минулого року компанія вийшла на ринок із веганським медом під брендом CPG Mellody та за перший рік отримала понад $1 млн прибутку.
Джерела: Pow.Bio, MeliBio, Vegconomist