Із конопель та соняшнику — українці створили нові енергетики для військових

Компанія ViteoHemp випускає конопляні енергетичні батончики, конопляні цукерки та протеїн.

Солодощі та протеїн виготовляють із насіння індустріальних конопель, тобто без тетрагідроканабінолу. 

Коноплі унікальні тим, що на переробку пускати можна всю рослину, говорить Олександр Дойніков, засновник та СЕО ViteoHemp. Його компанія уже спробувала переробляти листя та тріску рослини, а зараз сконцентрувалася саме на насінні. 

ViteoHemp вдалося започаткувати новий напрямок – конопляна кондитерка

Кондитерський цех компанія створила ще до повномасштабного вторгнення. Однак вже в перші місяці війни підприємство переорієнтувало свої потужності на потреби фронту та пакувало продукцію у дойпаки (вакуумна упаковка).

“Нам було потрібне більше плече логістики та довший термін придатності, тому продукцію ми запаювали, щоб все було герметично. В нас з’явилися батончики, розфасовані та зроблені практично за натівськими стандартами”, – говорить Дойніков.

У складі батончиків – очищене насіння конопель, конопляний протеїн, насіння соняшника та фінік

Батончик не містить цукру та виготовлений за технологією «холодного преса», що дозволяє зберегти в вітаміни та мікроелементи.

Конопляні батончики містять вітаміни А, В, В1, В2, В3, В6, Е, F, С, β-каротин, які є природними антиоксидантами, що сповільнюють старіння клітин. Складні вуглеводи дають потужний заряд енергії протягом дня особливо для тих, хто веде активний спосіб життя.

Нагадаємо, раніше вчені отримали із коноплі їстівне нанопокриття для їжі, а німці розробили технологію виробництва котлет із застосуванням насіння коноплі.

Джерела: Viteohemp, Seeds

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українська компанія створює для військових інноваційну «польову» дріп-каву

Дріп-кава — це порція меленої кави в пакетику, яку легко зварити у будь-якому місці за допомогою склянки окропу. В...

Спадковий джелатер’є робить у Львові морозиво до картоплі фрі

Морозиво Ice Cream Shop постачають у понад 70 закладів, розповідає джелатер'є та співзасновник підприємства Захарій Назар. А унікальні кулбокси...

Українка створює шоколад на гречаному чаї з амарантом

Юлія – кондитер. Говорить, що створювати десерти вручну почала, оскільки у доньки була алергія. Перш ніж зайнятися виробництвом шоколаду, вона...

Європейські компанії об’єднуються, щоб здешевити вирощування морепродуктів в лабораторії

Здешевлення поживного середовища, яке займає основну частку собівартості альтернативного білку (від 50 до 90%), є метою обох компаній у...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Coca‑Cola змішає популярний напій з горілкою зі шведської пшениці

Коктейль дебютує на початку 2024 р. в деяких європейських...

Брокомоле та їжа лівійських євреїв. Українська «Стодола» виготовила унікальні соуси

У лютому компанія випустила на ринок цілу лінійку незвичайної...

Стартап придумав, як добувати найдорожчий інгредієнт для лабораторного мяса без забою корів

Продукт доступний у сегменті B2B для продажу компаніям, які...

За десять років існування ринку лабораторного м’яса на ньому з’явилося 150 гравців

За цей час Mosa Meat розпочала будівництво гігантського заводу...

До 2025 року ринок альтернативного м’яса зросте на 14% — до $ 8,3 млрд

Про це йдеться в звіті MarketsandMarkets. Локомотивом такого зростання...

Вибір редактора
В продовження теми