Рис із цинком та боби з залізом — удосконалені продукти допоможуть вижити людству

Дослідники з Університету Арканзасу, США, і Міністерства сільського господарства Танзанії пропнують збагачувати рис цинком, аби поповнити дефіцит цього мікроелементу серед місцевих жителів.

«Дефіцит цинку є серйозною проблемою для здоров’я в усьому світі, особливо в країнах, що розвиваються. Основним наслідком є уповільнений ріст дітей», — каже професор Брендон Макфадден з кафедри економіки продовольчої політики Арканзаського університету.

Нестачу поживних мікроелементів називають «прихованим голодом». Це є глобальною проблемою у країнах з низьким рівнем доходу, особливо серед жінок, дітей і дуже бідних сімей.

Танзанія та багато інших країн розробили різноманітні стратегії боротьби з недоїданням, включаючи біозбагачення харчових продуктів додатковими елементами. Однак для того, щоб ці стратегії були ефективними, необхідна широка обізнаність серед населення і наявність корисних продуктів.

«Важко, щоб вітамінні добавки були у харчуванні довгостроковою», – каже Макфадден. 

58% дітей у віці від 6 до 59 місяців в Танзанії мають анемію 

Близько 34% мають дефіцит вітаміну А, а приблизно 70% госпіталізованих дітей страждають від дефіциту цинку. Подібні опитування жінок у віці 15-49 років теж демонструють високі показники анемії та дефіциту вітаміну А.

У Танзанії уже доступні біозбагачені залізом боби, кукурудза з вітаміном А та апельсиновий батат з вітаміном А, але для досягнення користі для здоров’я потрібне масове споживання, говорять вчені. 

Нагадаємо, високий вміст цинку мають білкові харчові продукти, цільнозернові та молочні. Вітаміну А містять найбільше зелені, жовті та помаранчеві овочі.

Джерела

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Молоко, м’ясо, яйця та морепродукти з пробірки: в США будують конвеєр для їжі майбутнього

Великий завод планується запустити у 2025 році. Він буде зосереджений на альтернативних білках – рослинній, мікробній та клітинній їжі.На...

ТОП-33 цікавих фактів про харчові продукти

Фісташки – це фрукти Саме так, фрукти, а не горіхи. Фісташка – це кістянка (лат. drúpa), така ж, наприклад, як...

Чай та кава майбутнього: допомагає мислити та береже від депресії

Brainjava — це колекція високоякісної збагаченої кави та чаю, які збуджують та концентрують мозок завдяки включенню в щоденний раціон...

Вівсяне молоко відвойовує ринок у мигдального, а соєве втратило продажів майже на $1 млрд

Як свідчать результати аналізу за останні 52 тижні, що закінчилися 12 червня 2022 року, на мигдальне молоко доводиться більш...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Єдиний у світі продавець культивованого м’яса отримав $170 млн на розширення

Компанія спрямує інвестиції на збільшення потужностей виробництва та подальші...

Лабораторному м’ясу пророкують «золоту лихоманку», а в стартапи інвестують мільйони

Раунд проводили Change Ventures та Crosslight Partners. Крім того,...

На Kickstarter збирають фінансування на хліб повільного бродіння за старовинним рецептом

Стартап створює хліб повільного бродіння з натуральною закваскою та...

Пластична операція. Українці виготовили пакети із кукурудзяного крохмалю

Компанія розпочала діяльність у лютому 2018 року – коли...

Легендарний бренд випустив рослинну котлету, яку не відрізнити від справжнього м’яса

З новими котлетами Beyond Meat дебютує ексклюзивно в американській...

Вибір редактора
В продовження теми