Світовий лідер ринку харчування вперше замінив коров’яче молоко на мікробне

Unilever у співпраці з фахівцем у сегменті з точного бродіння компанією Perfect Day створили інноваційну версію шоколадного морозива Breyers. Морозиво смакує як тваринне, хоча не містить жодного справжнього молока.

Це вперше, коли Unilever залучає можливості точної ферментації для виробництва продуктів нетваринного походження.

Група висловила свій намір вийти на ринок, що розвивається, ще у 2022-му.

Нове морозиво, на упаковці якого зазначена відсутність лактози та холестерину, виготовляється з використанням сироватки Perfect Day, отриманої шляхом точного бродіння, яка, говорять, є «такою ж», як справжній молочний інгредієнт. 

Представник Perfect Day розповідає, що сироватковий протеїн дозволяє морозиву досягти того ж самого приємного смаку та текстури за однією лише відмінністю – сировину для морозива продукують мікроби, а не тварини.

Як і справжнє молочне морозиво, Breyers не підходить для тих, хто має алергію на молочний білок

Це далеко не перший продукт, виготовлений з інноваційного білка. Досі Perfect Day встигла протестувати функціональність інгредієнта у вершковому сирі, хлібобулочних виробах, спортивному харчуванні та навіть сирі нового покоління.

«Нас надихає, що все більше компаній звертаються до прецизійної ферментації, щоб продовжувати утримувати свої лідерські позиції, оскільки споживчі вимоги змінюються задля майбутнього нашої планети», – сказав Т. М. Нараян, виконавчий директор Perfect Day.

Джерела: Perfect Day, Foodnavigator

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Ізраїлі надрукували найбільший лабораторний стейк — зі справжнього м’яса та жиру

Ізраїльський виробник культивованого м’яса Mea Tech 3D надрукував стейк вагою 104 гр зі справжніх м’язових та жирових тканин, без...

Тримайтеся якнайдалі: як організувати харчовий простір у холодильнику

Щоб шлунок був у безпеці, а продукти харчування швидко не псувалися, потрібно зберігати їх за правилами товарного сусідства. Якими...

Гейтс та Безос запускають йогурти із вулканічних грибків

Це третя лінійка продуктів компанії, яка ввійшла у список найкращих у бізнесі за версією журналу Inc. у 2023 році....

Європа готується до дегустацій лабораторної їжі. В меню — сосиски, пельмені і риб’ячий жир

Згідно з даними Нідерландського фонду клітинного сільського господарства, заявки на схвалення клітинного м’яса та морепродуктів подали відразу три місцеві...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Андрій Черуха, власник компаній Etnodim та Eat me at: «Карантин зіграв для нашого продукту позитивну роль»

Звідки з’явилася ідея виготовляти рослинне м’ясо? Яка була еволюція...

Піцайолло на батарейці. Інноваційний робот складає 150 піц на годину

xPizza One — це автономний кіоск для складання піци Установка...

Британці винайшли фермент, що перетворює з’їдені солодощі на здорову їжу

Продукт розроблений для ринку США і очікувано з’явиться там...

Релоковані виробники їжі можуть отримати майже 1 млн грн гранту

Фінансування передбачає до 20 тис. євро (приблизно 800 тис....

Священник пече на Хмельниччині хліб з тризубами та ремонтує машини для ЗСУ

Тарас Хом'юк став священником у 2010 році, та займався...

Вибір редактора
В продовження теми