Це вперше, коли Unilever залучає можливості точної ферментації для виробництва продуктів нетваринного походження.
Група висловила свій намір вийти на ринок, що розвивається, ще у 2022-му.
Нове морозиво, на упаковці якого зазначена відсутність лактози та холестерину, виготовляється з використанням сироватки Perfect Day, отриманої шляхом точного бродіння, яка, говорять, є «такою ж», як справжній молочний інгредієнт.
Представник Perfect Day розповідає, що сироватковий протеїн дозволяє морозиву досягти того ж самого приємного смаку та текстури за однією лише відмінністю – сировину для морозива продукують мікроби, а не тварини.
Як і справжнє молочне морозиво, Breyers не підходить для тих, хто має алергію на молочний білок
Це далеко не перший продукт, виготовлений з інноваційного білка. Досі Perfect Day встигла протестувати функціональність інгредієнта у вершковому сирі, хлібобулочних виробах, спортивному харчуванні та навіть сирі нового покоління.
«Нас надихає, що все більше компаній звертаються до прецизійної ферментації, щоб продовжувати утримувати свої лідерські позиції, оскільки споживчі вимоги змінюються задля майбутнього нашої планети», – сказав Т. М. Нараян, виконавчий директор Perfect Day.
Джерела: Perfect Day, Foodnavigator