Світовий лідер ринку харчування вперше замінив коров’яче молоко на мікробне

Unilever у співпраці з фахівцем у сегменті з точного бродіння компанією Perfect Day створили інноваційну версію шоколадного морозива Breyers. Морозиво смакує як тваринне, хоча не містить жодного справжнього молока.

Це вперше, коли Unilever залучає можливості точної ферментації для виробництва продуктів нетваринного походження.

Група висловила свій намір вийти на ринок, що розвивається, ще у 2022-му.

Нове морозиво, на упаковці якого зазначена відсутність лактози та холестерину, виготовляється з використанням сироватки Perfect Day, отриманої шляхом точного бродіння, яка, говорять, є «такою ж», як справжній молочний інгредієнт. 

Представник Perfect Day розповідає, що сироватковий протеїн дозволяє морозиву досягти того ж самого приємного смаку та текстури за однією лише відмінністю – сировину для морозива продукують мікроби, а не тварини.

Як і справжнє молочне морозиво, Breyers не підходить для тих, хто має алергію на молочний білок

Це далеко не перший продукт, виготовлений з інноваційного білка. Досі Perfect Day встигла протестувати функціональність інгредієнта у вершковому сирі, хлібобулочних виробах, спортивному харчуванні та навіть сирі нового покоління.

«Нас надихає, що все більше компаній звертаються до прецизійної ферментації, щоб продовжувати утримувати свої лідерські позиції, оскільки споживчі вимоги змінюються задля майбутнього нашої планети», – сказав Т. М. Нараян, виконавчий директор Perfect Day.

Джерела: Perfect Day, Foodnavigator

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційна розробка робить смажені страви більш хрусткими та зменшує на 50% кількість жиру для приготування

«InnoBLQ — це мікробар’єрне покриття, яке наноситься на страви в клярі, панірування та смажені продукти. Воно збільшує вихід їжі...

Німці розробили низькокалорійні яйця з люпину, що імітують структуру курячих

Новий продукт має такі ж функціональні властивості, як звичайне куряче яйце, проте з наполовину меншою калорійністю.PLANT B Egg є...

Мохіто із моцарели. Відходи сироваріння переробили на 80-градусний спирт

Таким шляхом пішла компанія Wheyward Spirit. Вона була заснована для того, щоб створювати алкогольні напої із вторинної сировини.«Головна річ,...

Українці запустили перше у світі промислове виробництво харчового паперу із опалого листя

Завод, розташований у Парижі, є першим у своєму роді й покликаний перетворити опале листя на екологічну альтернативу звичайному паперу. Церемонія...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Раби баобаба: винайшли спортивний напій з додаванням плодів африканського дерева

Британський бренд Tribal Sports Nutrition вивів на ринок новий...

Екоактивісти створили посуд із відходів цукрових буряків та шукають інвесторів на Kickstarter

Майк і Алекс, засновники стартапу, ставлять за мету зробити...

Родини з дітьми та ВПО можуть отримати 150 тис. грн на власний бізнес

Фонд планує профінансувати не менше 100 підприємницьких проєктів у...

Акції Beyond Meat злетіли на 39% після оголошення про співпрацю з PepsiCo

Дві компанії об’єднуються заради створення спільного підприємства, яке займатиметься...

Стартап із Кембриджа створить промислові біореактори для вирощування «лабораторного» м’яса

Генеральний директор стартапу Джек Рейд вважає, що існуючі зараз...

Вибір редактора
В продовження теми