Найбільша сімейна агрокомпанія світу інвестує у рослинний 3D-бекон

Cargill інвестує в нові технології для розробки альтернатив рослинного м’яса. Цього разу фінансування від харчового гіганта отримав іспанський стартап Cocuus.

Загалом ідеться про інвестиційний раунд у $2,5 млн. Яка сума фінансування залучена саме від Cargill, стартап не уточнює.  

Cocuus друкує котлети, бекон, баранячі реберця та лосось зі швидкістю 8 кілограмів на хвилину

Нові інвестиції підуть нарощування виробництва бекону рослинного походження, надрукованого на 3D-принтері. Також Cocuus планує приглянутися до можливостей 3D-друку тунця та креветок.

На заводі Cocuus на півночі Іспанії планують цього року виготовити до 1000 тонн надрукованого на 3D-принтері рослинного бекону. 

Продукт з’явився на ринку під брендом Foody’s з жовтня 2023 року.

З погляду Cargill, інвестиція в Cocuus є частиною її глобальної стратегії, спрямованої на задоволення споживачів поживними та екологічно чистими харчових продуктів. Поле зору агропродовольчого гіганта уже охопило всі найбільш інноваційні способи виробництва їжі. Cargill інвестував у стартап, що вирощує в лабораторії тваринний жир, створив екстравеганський шоколад, аналогів якого немає на ринку, інвестував у переробку водоростей на інноваційну складову рослинного м’яса тощо. Тож веганський бекон, безсумнівно, є гарним продовженням.

У Cargill також говорять, що рішення Cocuus дозволяє отримувати дійсно якісний продукт, і за умови масштабування рослинний бекон зможе бути корисною, доступною, масовою їжею.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Новини про альтернативний білок

Незважаючи на Covid-19, обсяги фінансування розробки та виробництва альтернативного білку в 2020 р. майже втричі перевищили показники 2019 р....

Смажений овес та дріжджі – стартап варить унікальний шоколад

За допомогою власної технології ферментації компанія створила шоколад – у 10 разів більш стійкий та на 20% дешевший за...

Швейцарський роздрібний гігант взяв на “тест-драйв” морепродукти, створені мікробами

У рамках співпраці Migros оцінюватиме сприйняття споживачами нових альтернатив тунця та сига, а також їх потенціал зробити революцію на...

Фуа-гра із клітин японських перепілок: лабораторне м’ясо вперше дісталося Гонконгу

Компанія Vow представила продукт під назвою Forged Gras, який є альтернативою люксовій делікатесній фуа-грі, виготовленій шляхом вирощування клітин японських...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Не якась там торба. Німецькі студенти створили еко-сумки із фруктових шкірок

Sonnet155 являють собою невеликі пакети з ручками, позиціонуються більше...

Цукерки із бутонів квітів – українки створюють унікальні веганські солодощі

GoodMood Food – це авторські десерти без інгредієнтів тваринного...

Яйце за півмільярда. Вперше в світі розробили штучний яєчний білок.

Каліфорнійська компанія Clara Foods застосовує технологію точного бродіння для...

З’явилося перше у світі пиво з листям коки – слабоалкогольне, зі “смаком пригод”

Ідея інноваційного пива виникла у телевізійного шеф-кухаря Джеремі Вермолена,...

Марсіанське меню. Українська компанія «варить» космічний борщ та сублімує йогурти

Космічні банани, космічний борщ та навіть омлет. І космос...

Вибір редактора
В продовження теми