Найбільша сімейна агрокомпанія світу інвестує у рослинний 3D-бекон

Cargill інвестує в нові технології для розробки альтернатив рослинного м’яса. Цього разу фінансування від харчового гіганта отримав іспанський стартап Cocuus.

Загалом ідеться про інвестиційний раунд у $2,5 млн. Яка сума фінансування залучена саме від Cargill, стартап не уточнює.  

Cocuus друкує котлети, бекон, баранячі реберця та лосось зі швидкістю 8 кілограмів на хвилину

Нові інвестиції підуть нарощування виробництва бекону рослинного походження, надрукованого на 3D-принтері. Також Cocuus планує приглянутися до можливостей 3D-друку тунця та креветок.

На заводі Cocuus на півночі Іспанії планують цього року виготовити до 1000 тонн надрукованого на 3D-принтері рослинного бекону. 

Продукт з’явився на ринку під брендом Foody’s з жовтня 2023 року.

З погляду Cargill, інвестиція в Cocuus є частиною її глобальної стратегії, спрямованої на задоволення споживачів поживними та екологічно чистими харчових продуктів. Поле зору агропродовольчого гіганта уже охопило всі найбільш інноваційні способи виробництва їжі. Cargill інвестував у стартап, що вирощує в лабораторії тваринний жир, створив екстравеганський шоколад, аналогів якого немає на ринку, інвестував у переробку водоростей на інноваційну складову рослинного м’яса тощо. Тож веганський бекон, безсумнівно, є гарним продовженням.

У Cargill також говорять, що рішення Cocuus дозволяє отримувати дійсно якісний продукт, і за умови масштабування рослинний бекон зможе бути корисною, доступною, масовою їжею.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

$80 млрд до 2030 року: веганська їжа стає рутинним перекусом, ринок подвоюється

Зараз ця категорія оцінюється в $44,02 млрд.   З 2022 р. до 2030 р. сегмент веганських закусок зростатиме на 6,9% щороку Основними...

Гігант молочного ринку переводить великий завод в Канаді на сою та кокос

Виробництво та пакування рідкого молока на виробничих потужностях в Онтаріо компанія припинить до 30 вересня.«Ми постійно стежимо за споживачем...

Молоко пропонують замінити борошнистими черв’яками: це так же поживно

До такого висновку дійшли вчені Маастрихтського університету у Нідерландах.Для проведення дослідження агротехнологічна компанія Protifarm, яка є членом коаліції природних...

Корейці вперше в світі виростили у лабораторії японську креветку

Південнокорейська компанія CellMEAT успішно культивувала прототип креветок токто — одні з найбільших в Японії.Креветки були створені з використанням нещодавно...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Молекулярний білок вперше сертифікували як не ГМО. Піде на спортивне харчування

MicelPure — це міцелярний ізолят казеїну. Він містить 86%...

Тунець із кавоварки: агрентинці хочуть добувати протеїн із міцелію грибів

Кавоварка, яка виробляє протеїн. Як вам таке? Варто натиснути...

Відомий виробник піци створив до свят вино із помідорів

Це – лімітований напій, виготовлений із соковитих помідорів з...

Pepsi поєднала кетчуп з колою, щоб створити ідеальну приправу для хот-догів

Pepsi Colachup (колачуп, що є поєднанням слів кола і...

Вибір редактора
В продовження теми