Найбільша сімейна агрокомпанія світу інвестує у рослинний 3D-бекон

Cargill інвестує в нові технології для розробки альтернатив рослинного м’яса. Цього разу фінансування від харчового гіганта отримав іспанський стартап Cocuus.

Загалом ідеться про інвестиційний раунд у $2,5 млн. Яка сума фінансування залучена саме від Cargill, стартап не уточнює.  

Cocuus друкує котлети, бекон, баранячі реберця та лосось зі швидкістю 8 кілограмів на хвилину

Нові інвестиції підуть нарощування виробництва бекону рослинного походження, надрукованого на 3D-принтері. Також Cocuus планує приглянутися до можливостей 3D-друку тунця та креветок.

На заводі Cocuus на півночі Іспанії планують цього року виготовити до 1000 тонн надрукованого на 3D-принтері рослинного бекону. 

Продукт з’явився на ринку під брендом Foody’s з жовтня 2023 року.

З погляду Cargill, інвестиція в Cocuus є частиною її глобальної стратегії, спрямованої на задоволення споживачів поживними та екологічно чистими харчових продуктів. Поле зору агропродовольчого гіганта уже охопило всі найбільш інноваційні способи виробництва їжі. Cargill інвестував у стартап, що вирощує в лабораторії тваринний жир, створив екстравеганський шоколад, аналогів якого немає на ринку, інвестував у переробку водоростей на інноваційну складову рослинного м’яса тощо. Тож веганський бекон, безсумнівно, є гарним продовженням.

У Cargill також говорять, що рішення Cocuus дозволяє отримувати дійсно якісний продукт, і за умови масштабування рослинний бекон зможе бути корисною, доступною, масовою їжею.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу

Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу. Відсортований поліетилен із ресторанів McDonald’s потрапляє на рециклінговий завод Polygreen....

Вчителька історії пече дизайнерський хліб з картинами на скоринці

Сам хліб майстриня не продає, але навчає пекарському мистецтву своїх учнів.Візерунки на скоринці Ханна створює з овочів та порошку...

Сінгапурська компанія розробила автоматизовані біореактори для вирощування лабораторного м’яса

Сінгапурська SingCell, заснована у 2020 році, розробила повністю автоматизовані промислові біореактори для виробництва клітинного м’яса. Місія стартапу – знизити...

Ізраїльський стартап масштабує виробництво преміальної риби із пробірки

Компанія стверджує, що її культивований блакитний тунець вироблений відповідно до стандартів не ГМО продуктів. Він повторює текстуру, смак і поживну...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Пластикову упаковку замінить папір, покритий білками та БАДами

Нова упаковка не містить жодного пластику. Більше того, вона...

Найбільша інвестиція в альтернативне м’ясо — $0,4 млрд отримали стейки з грибів

Загальна сума інвестицій у стартап з моменту заснування сім...

Вибір редактора
В продовження теми