Українці створили італійський делікатес із рідкісної угорської пухової свині

Український бренд “Шкварка. Домашні лєґуміни” виготовляє ндую – відомий італійський делікатес, адаптований до галицьких традицій.

В оригіналі, ндуя – ферментована в природній оболонці намазанка із сала, м’яса та перцю.

У ндую додають від 30 до 50% гострого сухого перцю, завдяки чому вона має оксамитово-вишневий колір та пекельну гостроту. 

“Нашу ндую ми створили із сала та м’яса органічної мангалиці. Частину гострого перцю ми замінили на копчену паприку і додали трохи часнику”, – діляться виробники.

Мангалиця — це свиня, яка була виведена шляхом схрещування домашньої середземноморської свині з карпатським вепром.  Належить до рідкісних парнокопитних і екзотичних порід свиней м’ясо-сального напряму.

Пекельно гостру ндую кладуть на окраєць чорного хліба та зверху поливають невеликою кількістю меду. Так вона смакує найкраще, діляться у “Шкварці”.

“Шкварку” заснували два куми – Михайло та Юрій. Першою у їх асортименті з’явилася пальцьопхана ковбаса, створена за українськими традиціями. Потім почали виготовляти шовдир, соус “Йой-пече”.

“Усе, що готували для себе і для рідних, стало доступним на відстані поштового відділення чи крамнички. Стався вибух. Насамперед у наших головах, бо ми не очікували, що українці так смакуватимуть українське”, – говорять підприємці.

Додають, що особливо важливим було для них, щоб м’ясні делікатеси залишалися справжніми. Тому у ковбасі могла бути маленька дірочка, а патички з пармезаном мали неоднакову довжину. На свіжому слоїчку соусу могли бути написані від руки його назва і склад, бо ще не встигли виготовити етикетки.

Зараз “Шкварка” вже пров’ялила тони м’яса та створює невимовно смачні українські делікатеси – в’ялену вирізку, панчетту, мацик у вигляді серця, сало мангалиці у різних смаках, джерки, ковбаски та багато іншого.

Нагадаємо, інший український бренд експортує до ЄС снеки за стародавніми рецептами індіанців.

Джерела: Facebook, Шкварка

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українські виробники морозива та соків прямого віджиму випустили інноваційне морозиво

Galicia «яблуко-груша» має приємний фруктовий смак та аромат, який доповнюється м'якою консистенцією морозива. Цей новий смак став чудовим доповненням...

Держава компенсує до 1 млн грн вартості обладнання для харчового бізнесу ветеранів

Ініціатива дає можливість учасникам та учасницям бойових дій, а також їх подружжям отримати фінансову підтримку для розвитку свого бізнесу...

Щоденне вживання квасолі знижує вагу та поліпшує імунітет: дослідження

Дорослі, що постійно споживають ці бобові, мають меншу необхідність у доданому цукрі, а також отримують більше дефіцитних поживних речовин...

Сир та м’ясо із водоростей: ізраїльтяни запустять великий «рослинний» завод

Завод, розташований на півдні Ізраїлю, стане демонстраційним центром для масштабного виробництва протеїнів на основі мікроводоростей, які використовуватимуться для створення...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Захисники та захисниці можуть отримати 1 млн грн гранту на власний бізнес

Захисники і захисниці можуть отримати на ці цілі від...

Nestle будує центр за $52 млн для доставки готових страв

Новий розподільчий центр працевлаштує 665 робітників. Будівнитцво обійдеться компанії в...

Гастрономічний рекорд: у «Сільпо» спекли рекордний в Україні круасан

Рекордсмена створювали троє майстрів-пекарів протягом 8 годин. Рецепт і...

Чай та кава майбутнього: допомагає мислити та береже від депресії

Brainjava — це колекція високоякісної збагаченої кави та чаю,...

Перша у світі кава з адаптогенними грибами підтримує здоров’я мозку

«Coffee With Benefits» – це лінійка адаптогенної кави преміум-класу,...

Вибір редактора
В продовження теми