Українці створили італійський делікатес із рідкісної угорської пухової свині

Український бренд “Шкварка. Домашні лєґуміни” виготовляє ндую – відомий італійський делікатес, адаптований до галицьких традицій.

В оригіналі, ндуя – ферментована в природній оболонці намазанка із сала, м’яса та перцю.

У ндую додають від 30 до 50% гострого сухого перцю, завдяки чому вона має оксамитово-вишневий колір та пекельну гостроту. 

“Нашу ндую ми створили із сала та м’яса органічної мангалиці. Частину гострого перцю ми замінили на копчену паприку і додали трохи часнику”, – діляться виробники.

Мангалиця — це свиня, яка була виведена шляхом схрещування домашньої середземноморської свині з карпатським вепром.  Належить до рідкісних парнокопитних і екзотичних порід свиней м’ясо-сального напряму.

Пекельно гостру ндую кладуть на окраєць чорного хліба та зверху поливають невеликою кількістю меду. Так вона смакує найкраще, діляться у “Шкварці”.

“Шкварку” заснували два куми – Михайло та Юрій. Першою у їх асортименті з’явилася пальцьопхана ковбаса, створена за українськими традиціями. Потім почали виготовляти шовдир, соус “Йой-пече”.

“Усе, що готували для себе і для рідних, стало доступним на відстані поштового відділення чи крамнички. Стався вибух. Насамперед у наших головах, бо ми не очікували, що українці так смакуватимуть українське”, – говорять підприємці.

Додають, що особливо важливим було для них, щоб м’ясні делікатеси залишалися справжніми. Тому у ковбасі могла бути маленька дірочка, а патички з пармезаном мали неоднакову довжину. На свіжому слоїчку соусу могли бути написані від руки його назва і склад, бо ще не встигли виготовити етикетки.

Зараз “Шкварка” вже пров’ялила тони м’яса та створює невимовно смачні українські делікатеси – в’ялену вирізку, панчетту, мацик у вигляді серця, сало мангалиці у різних смаках, джерки, ковбаски та багато іншого.

Нагадаємо, інший український бренд експортує до ЄС снеки за стародавніми рецептами індіанців.

Джерела: Facebook, Шкварка

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційні жувальні цукерки покращують м’язи, мозок та імунітет

Все більше ринкових гравців розробляють креатинові жувальні цукерки та жуйки і пропонують їх широкому колу споживачів.Новий жувальний формат спрямований...

Американці виготовили альтернативне грудне молоко методом бродіння

Для створення альтернативного грудного молока стартап використовує не клітинне вирощування, як більшість його попередників, а власну мікробну платформу.«Наша мета...

Ізраїльський стартап вирощує кавові зерна з клітин дерева

Урожайність кавових плантацій падає через зміну клімату. Зі 124 відомих видів кави 75 (а це 60%) перебувають під загрозою...

ТОП-6 фруктів для ефективного зволоження організму

Технології не стоять на місці не тільки в технічному плані, а і в селекції овочів та фруктів. Мова йде...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Сінгапурські вчені друкують їжу із цвіркунів та моркви

Старіння населення призведе до зростання попиту на продукти, багаті...

Стартап випускає блакитні напої з водоростями, якими харчуються астронавти

Напій, який випускається в бляшанках, багатий антиоксидантами та має...

Продукт із морквяних відходів отримав світову нагороду за інновації

Plant Based World Expo відзначає інновації в промисловості харчових...

Найкращим джерелом рослинного білка виявився чайот, який культивували ще інки

На поживні властивості чайоту звернув свою увагу еквадорець, спортсмен...

Данський постачальник інгредієнтів створив «надбілок» — він формує м’язи та лікує

Новий Lacprodan BLG-100 — це чистий інгредієнт бета-лактоглобуліну (BLG),...

Вибір редактора
В продовження теми