Найкращі вітаміни в зимовий період: як поповнити запаси природним чином

З урахуванням особливостей зимового періоду питання правильного вибору вітамінів та складання збалансованого раціону вимагає підвищеної уваги. Причина полягає в зменшенні тривалості світового дня, що призводить до виникнення таких проявів, як постійна втома, відсутність мотивації для роботи. Плюс: дефіцит вітамінів також загрожує потемнінням шкіри та волосся. Перестають блищати очі, що відбивається на зовнішньому вигляді людини.

Оцінка фахівців: збалансоване харчування допоможе в підтримці організму взимку, але не здатне повністю нормалізувати кількість корисних речовин, які людина не отримує повністю в холодний сезон. Тому грамотний підхід до вибору вітамінів – це не примха, а необхідний етап комплексної підтримки.

Яких вітамінів не вистачає в зимовий період

Першими в переліку вітамінів, без яких складно говорити про нормальну життєдіяльність в зимовий період, виступають ті, які людина отримує зі свіжих овочів та фруктів. Популярними прикладами виступають:

  • В;
  • С;
  • E;
  • фолієва кислота.

Це основні елементи, які повинні бути доповненими вітаміном D. Якщо своєчасно не приділити увагу усуненню дефіциту цих корисних речовин, суттєво зростає ризик погіршення загального стану здоров’я, що може призвести до появи проблем з нормальною роботою внутрішніх органів.

Наприклад, якщо в організмі людини не вистачає вітаміну С, то починають боліти суглоби, розвиваються захворювання ясен та зубів, які не вдається виправити за допомогою симптоматичного лікування. Дефіцит вітамінів групи з психологічної сторони – це погіршення настрою, що загрожує такими небажаними наслідками, як агресія або затяжна депресія.

Обов’язків момент: виключення дефіциту вітаміну D і E у дітей. Інакше спостерігаються часті хвороби. Крім того, у дитини з’являються порушення у функціональності головного мозку. Погана пам’ять, складності при побудуванні логічних ланцюжків та інші хвороби нерідко обумовлюються нестачею вітамінів.

Як подолати дефіцит вітамінів у зимовий період

Вдалим рішенням виступає приймання комплексних вітамінних добавок, в складі яких присутні мікроелементи та інші корисні речовини. Щоб уникнути ймовірних алергічних реакцій, перед тим, як починати застосування будь-яких препаратів, потрібно звернутися до лікаря.

Додатково подолати вітамінний дефіцит у зимовий період допомагає збалансоване харчування. Серед продуктів, які повинні бути обов’язково представлені в раціоні, варто вказати квашену капусту, печінку тріски, горіхи. Також спеціалісти рекомендують вживати заморожені фрукти та ягоди (малина та чорна смородина зменшують ризики розвитку дефіциту аскорбінової кислоти, завдяки їм нормалізується робота імунної системи).

Як висновок: вітаміни В, С, D та інші елементи – це корисні речовини, які повинні бути присутні в організмі людини в повному обсязі. Їх нестача у зимову пору року – це одна із поширених причин частих захворювань та погіршення загального стану людини, які не вдається виправити лише медикаментозним лікуванням.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

У Кривому Розі роблять борошно з плоду довголіття, сушать на чіпси та печуть фокаччу

Вона розповідає, що на старті, розпочавши вирощувати батат, її сім’я не розуміла ні смаку, ні користі цього продукту. Але...

На Закарпатті збивають морозиво з пива та сидру та варять варення з гострого перцю

“Гуцало Джелато” має широкий асортимент. Це ягідні щербети, пивне морозиво, морозиво з лісовими шишками, гілочками смереки, вершкове з овечого...

Клієнтам Uber Eats ланчі доставлятимуть роботи

Роботизована служба доставки на вимогу буде доступна клієнтам Uber Eats на початку наступного року в Лос-Анджелесі.Serve Robotics пропонує запатентовану...

Одна з найбільших агрокомпаній світу інвестує у переробку водоростей на інноваційну складову рослинного м’яса

«Споживачі вважають продукти з океану модними та корисними для здоров’я», — говорить Ксав'є Мартін, глобальний менеджер по екстрактам морських...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Ізраїльтяни створили жуйки з інгредієнтом із Аюрведи — знижує потяг до солодкого

Співзасновниці стартапу Гітіт Лахав і Шімріт Лев використали екстракт...

Німці створили сир із дріжджів, який продаватимуть супермаркети, які є і в Україні

Серед магазинів, що розпочали продаж, — мережі Rewe, Billa...

Продукт із морквяних відходів отримав світову нагороду за інновації

Plant Based World Expo відзначає інновації в промисловості харчових...

Вчені пропонують замінити коров’яче молоко бамбуком: що у ньому особливого

Згідно з недавнім дослідженням Китайського національного дослідницького центру бамбука,...

Тайська компанія створила вишукану шинку із кореня лотоса

Шинку під брендом готової їжі Sun N Moon нещодавно...

Вибір редактора
В продовження теми