Італієць та українка роблять їстівні троянди із середньовічного продукту

Український бренд “Сетно” створює низькокалорійні цукерки із мармеладу та троянди із продукту 14 століття – пастили.

spot_img

У 100 грамів троянд стільки ж вітамінів та мікроелементів, як і в 800г свіжих ягід

Пастила — сировина для створення їстівних квітів — це висушене фруктове пюре з невеликим доданням цукру для більшого розкриття смаку. 

У компанії говорять, що частка доданого цукру у їх солодощах – дуже незначна: від 8 до 15%. 

“Ми не вважаємо, що цукор – це щось дуже шкідливе. Щобільше, цукор навіть корисний для організму, якщо його не багато”, – діляться виробники “здорових” солодощів.

Цукор допомагає розкрити смак сировини, щоб продукт (наприклад, мармелад) краще зберігався, та щоб приглушити кислість ягід. 

“Це виправдовує себе повною мірою. Ви колись куштували, наприклад, малинову пастилу без цукру? Ми – так. Повірте, з цукром краще!”, – говорять у “Сетно”.

Фрукти для майбутніх троянд оброблюються вручну і перетираються в пюре. Всі відходи видаляються, включаючи дрібні зернятка. Тому пастила виходить ніжною та гладкою.

Завдяки сушінню при низьких температурах, продукт зберігає корисні властивості фруктів. Тому троянди – соковиті та ароматні. 

Також “Сетно” створює марамельки. Це – мармелад ручної роботи, який виготовляється на основі соку та яблучного пектину. 

Виробництво низькокалорійних солодощів заснували мама і донька – Світлана і Тетяна, які виготовляли корисні ласощі із сировини з власного саду. Спочатку це були цукати з мандаринів, яблук, груш, буряка та селери. Далі у хід пішли чорна редька, хрін, часник і навіть баклажан – снеки робили із будь-чого. 

Згодом вони орендували приміщення і розпочали повноцінне виробництво.

У листопаді 2021 року до сімейного бізнесу доєднався італієць Матео, який одружився з Тетяною. Попри повномасштабне вторгнення, він продовжує керувати виробництвом, готувати та обліковувати замовлення, і навіть розвозити їх до покупців.

Нагадаємо, інший український бренд також створює цукерки із бутонів квітів.

Джерела: Сетно, Facebook

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Тренди ринку здорового харчування: новинки, тенденції правильного харчування у 2022 році

Сьогодні тренд на здорове харчування перестає бути просто захопленням, а підхід до вибору продуктів стає все більш усвідомленим. Тепер...

Веганський стартап зібрав $9 млн на виробництво фрикадельок з відходів

Раунд очолив бельгійський VEOS Group, світовий постачальник білків та функціональних інгредієнтів. Серед інших інвесторів — FBG Invest та Bånt...

Тунець, який ніколи не плавав. Американці скоро спробують рибу з пробірки

Компанія BlueNalu Inc. зібрала $60 млн для запуску стартапу з вирощування риби «в пробірці». Протягом 2021 р. вона планує...

Лідер ринку спортивних напоїв створив вишневий сік, що відновлює м’язи

Продукт преміум-класу, концентрат Черибунді готується на основі терпкої вишні, найбільш багатої антиоксидантами суперягоди у світі. Компанія застосовує власний методом екстрагування...

Австралійці створили дитячу суміш із кокоса. Майже як материнське молоко

Співпраця з Університетом Квінсленду, батьками та медичними фахівцями дозволила створити продукт, що максимально наближений до материнського молока та забезпечує...

Запорізький виробник варить із кизилу дропси та фарширує ягоди анчоусами

Кизилові дропси виготовляють з кизилового та яблучного пюре з додаванням меду та йогурту.  Солодощі не містять цукру, але багаті на...

Може вас зацікавити

Інноваційний портативный генератор газує воду одним натисканням

Новий спосіб насолодитися газованою водою передбачає можливість зробити її...

«Продуктами року» 2022 споживачі назвали рослинний чеддер та котлети із грибів

«Це найбільша нагорода за інноваційні продукти, яку обирають споживачі....

Вибір редактора
В продовження теми