Італієць та українка роблять їстівні троянди із середньовічного продукту

Український бренд “Сетно” створює низькокалорійні цукерки із мармеладу та троянди із продукту 14 століття – пастили.

У 100 грамів троянд стільки ж вітамінів та мікроелементів, як і в 800г свіжих ягід

Пастила — сировина для створення їстівних квітів — це висушене фруктове пюре з невеликим доданням цукру для більшого розкриття смаку. 

У компанії говорять, що частка доданого цукру у їх солодощах – дуже незначна: від 8 до 15%. 

“Ми не вважаємо, що цукор – це щось дуже шкідливе. Щобільше, цукор навіть корисний для організму, якщо його не багато”, – діляться виробники “здорових” солодощів.

Цукор допомагає розкрити смак сировини, щоб продукт (наприклад, мармелад) краще зберігався, та щоб приглушити кислість ягід. 

“Це виправдовує себе повною мірою. Ви колись куштували, наприклад, малинову пастилу без цукру? Ми – так. Повірте, з цукром краще!”, – говорять у “Сетно”.

Фрукти для майбутніх троянд оброблюються вручну і перетираються в пюре. Всі відходи видаляються, включаючи дрібні зернятка. Тому пастила виходить ніжною та гладкою.

Завдяки сушінню при низьких температурах, продукт зберігає корисні властивості фруктів. Тому троянди – соковиті та ароматні. 

Також “Сетно” створює марамельки. Це – мармелад ручної роботи, який виготовляється на основі соку та яблучного пектину. 

Виробництво низькокалорійних солодощів заснували мама і донька – Світлана і Тетяна, які виготовляли корисні ласощі із сировини з власного саду. Спочатку це були цукати з мандаринів, яблук, груш, буряка та селери. Далі у хід пішли чорна редька, хрін, часник і навіть баклажан – снеки робили із будь-чого. 

Згодом вони орендували приміщення і розпочали повноцінне виробництво.

У листопаді 2021 року до сімейного бізнесу доєднався італієць Матео, який одружився з Тетяною. Попри повномасштабне вторгнення, він продовжує керувати виробництвом, готувати та обліковувати замовлення, і навіть розвозити їх до покупців.

Нагадаємо, інший український бренд також створює цукерки із бутонів квітів.

Джерела: Сетно, Facebook

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Свинина майбутнього — компанія, в яку вклався Білл Гейтс, виводить на ринок свій новий бестселер.

Після дебюту минулого тижня у Нью-Йорку за участю відомого шеф-кухаря Девіда Чанга, Impossible Pork з’явиться після 4 жовтня в...

Ізраїльський стартап виготовлятиме спортивне харчування на основі білків грудного молока

Грудне молоко цінується за його імуностимулюючі властивості, протизапальну, зміцнюючу та лікувальну дію.Стартап встановив, що в грудному молоці міститься понад...

Пікнік на узбіччі. Нова функція Uber дозволяє забирати замовлення з ресторанів під час поїздки

Хоча компанія ще не отримала прибутку з моменту свого заснування у 2009-му, інтеграція між програмою Uber для проїзду та...

А інструкція є? IKEA у Канаді випустила книгу рецептів страв із залишків їжі

IKEA Канада випустила нову кулінарну книгу IKEA ScrapsBook. Це спільний проект із 10 північноамериканськими кухарями, що представляють унікальні рецепти,...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Австралійські підприємці-вегани запустили перший у світі сервіс з доставки рослинної їжі

Завдяки сервісу користувачі можуть ознайомитись з місцевими підприємствами, які...

Рис із цинком та боби з залізом — удосконалені продукти допоможуть вижити людству

«Дефіцит цинку є серйозною проблемою для здоров’я в усьому...

М’ясо, вирощене в лабораторії, незабаром заповнить супермаркети США

FDA заявило, що готове схвалити продаж вирощеного в лабораторії...

Листопак. З листя ананасів розробили упаковку, що проростає

Дизайнер Пат Мангулабнан знайшов альтернативу. Він розробив інноваційну упаковку...

Україна створює перший індустріальний парк для новітньої харчової промисловості

Індустріальний парк VOLIA об’єднуватиме  три локації, які спеціалізуватимуться на...

Вибір редактора
В продовження теми