Комахи замість рису, молока та бананів: британський ресторан подає унікальні страви

Споживачі у Великій Британії і надалі зможуть їсти продукти, збагачені харчовими їстівними комахами, а саме Acheta domesticus (домашній цвіркун), Gryllodes sigillatus (смугастий цвіркун) і Tenebrio molitor (борошняний черв’як).

Британці отримали можливість споживати у їжу комах після схвалення відповідної перехідної домовленості парламентом кілька років тому. Першою мережею супермаркетів, яка почала продавати незвичайні продукти, ще у 2018-му стала Sainsbury’s.

Законодавча норма діяла до кінця 2023 року. Але дозвіл можна було продовжити для видів їстівних комах, досьє по яких подано до завершального терміну.

Асоціації їстівних комах Великобританії (UKEIA) разом з галузевими стартапами вдалося подати аж три досьє – на домашніх цвіркунів та борошнистих черв’яків, раніше погоджених Агентством харчових стандартів FSA, а на додаток – і смугастих цвіркунів. Розробку останнього профінансував Monkfield Nutrition, один з найперших виробників комах у Великобританії.

Без цього кроку продавати продукти зі вмістом комах на британському ринку стало б незаконно, говорить Аарон Томас, голова правління UKEIA.

Минулого тижня вони відкрили новий ресторан, де подають страви з комах. Томас розповідає, що для цього комах перемелюють на борошно, а потім товчуть його з оливковою олією. Готові грудочки цієї суміші додають до страв.

Комашине борошно, товчене з олією

Півкаструлі цвіркунів містить лише 242 калорії. Водночас у їх складі – 30 грамів білка та 12 грамів жиру у розрахунку на 100 грамів комах.

“Чудове доповнення до рослинної дієти, мені здається”, – говорить голова правління UKEIA. І додає, що цвіркуни містить більше заліза, ніж шпинат, більше кальцію, ніж молоко, більше калію, ніж банани та більше клітковини, ніж коричневий рис. 

Нагадаємо, раніше у ресторанах Данії з’явилися бургери з фаршем із жуків.

Джерела: Food Ingredients First, UKEIA, Dailymail

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ізраїльський стартап виготовлятиме з рожкового дерева надпоживний замінник шоколаду

Очікується, що плід рожкового дерева вийде на ринок позиціонуючись як «здорова заміна шоколаду» Рожкове дерево, має значну стійкість до посухи,...

Кава за відбитком пальця: два гіганти відкрили першу кав’ярню без касирів

Перший заклад відкрили у Нью-Йорку. Тут дійсно ніхто не заважає випити чашку кави. У новому магазині Pickup використовується технологія Amazon...

Німецький стартап, названий в честь американського відлюдника, створює м’ясо з лісових грибів

Стартап, заснований у 2019 році, створює мінімально оброблені високобілкові альтернативи курятині та бекону, використовуючи рідкісний деревний гриб, котрий традиційно...

На найбільший конкурс у світі Україна повезе витримані сири з кавою та трюфелем

Цього року конкурс проходитиме 27-28 жовтня у м. Тронгейм (Норвегія).  Українські сировари братимуть участь у WCA другий рік поспіль У 2022-му...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Європейський Союз дозволив закусувати сараною. На черзі ще дев’ять комах

Сарану додали до списку дозволених продуктів харчування європейців в...

Шведи створили біо-кришечки з ялини і сосни, які закривають напої зсередини

Зі слів розробників, сучасні пластикові кришечки для напоїв окрім...

Інноваційний український foodtech зародиться із кластерів із потужними R&D центрами — Борис Шестопалов, HD-group

Як забезпечити цю трансформацію — newfood.ua розповів Борис Шестопалов,...

Гастрономічний рекорд: у «Сільпо» спекли рекордний в Україні круасан

Рекордсмена створювали троє майстрів-пекарів протягом 8 годин. Рецепт і...

Вибір редактора
В продовження теми