Комахи замість рису, молока та бананів: британський ресторан подає унікальні страви

Споживачі у Великій Британії і надалі зможуть їсти продукти, збагачені харчовими їстівними комахами, а саме Acheta domesticus (домашній цвіркун), Gryllodes sigillatus (смугастий цвіркун) і Tenebrio molitor (борошняний черв’як).

Британці отримали можливість споживати у їжу комах після схвалення відповідної перехідної домовленості парламентом кілька років тому. Першою мережею супермаркетів, яка почала продавати незвичайні продукти, ще у 2018-му стала Sainsbury’s.

Законодавча норма діяла до кінця 2023 року. Але дозвіл можна було продовжити для видів їстівних комах, досьє по яких подано до завершального терміну.

Асоціації їстівних комах Великобританії (UKEIA) разом з галузевими стартапами вдалося подати аж три досьє – на домашніх цвіркунів та борошнистих черв’яків, раніше погоджених Агентством харчових стандартів FSA, а на додаток – і смугастих цвіркунів. Розробку останнього профінансував Monkfield Nutrition, один з найперших виробників комах у Великобританії.

Без цього кроку продавати продукти зі вмістом комах на британському ринку стало б незаконно, говорить Аарон Томас, голова правління UKEIA.

Минулого тижня вони відкрили новий ресторан, де подають страви з комах. Томас розповідає, що для цього комах перемелюють на борошно, а потім товчуть його з оливковою олією. Готові грудочки цієї суміші додають до страв.

Комашине борошно, товчене з олією

Півкаструлі цвіркунів містить лише 242 калорії. Водночас у їх складі – 30 грамів білка та 12 грамів жиру у розрахунку на 100 грамів комах.

“Чудове доповнення до рослинної дієти, мені здається”, – говорить голова правління UKEIA. І додає, що цвіркуни містить більше заліза, ніж шпинат, більше кальцію, ніж молоко, більше калію, ніж банани та більше клітковини, ніж коричневий рис. 

Нагадаємо, раніше у ресторанах Данії з’явилися бургери з фаршем із жуків.

Джерела: Food Ingredients First, UKEIA, Dailymail

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вінницькі ресторатори готують делікатес з паразитів, що вражають кукурудзу

Ініціатором приготування та популяризації страви на Вінничині став Михайло Нагорняк, селекціонер, директор та власник компанії «Мнагор», що спеціалізується на...

На Kickstarter збирають фінансування на хліб повільного бродіння за старовинним рецептом

Стартап створює хліб повільного бродіння з натуральною закваскою та на основі власного свіжозмеленого борошна.Для того, щоб стати повноцінною комерційною...

Упаковка із відбракованих яєць дозволяє зберігати фрукти та овочі довше та безпечніше

В Університеті Райса придумали як використовувати яйця, які з різних причин не потрапляють на полиці магазинів. Дослідники пропонують виробляти...

Найбільша в Україні мережа віртуальних ресторанів готова вийти на закордонні ринки

За розрахунками Дениса Кривенка, власника Foodz Ukraine, відкриття однієї професійної кухні з урахуванням усіх стандартів харчової безпеки обходиться від...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Nestle випустила пляшки для води, які містять на 40% менше пластику

Компанія заявила, що її нові пляшки для природної мінеральної...

Австралійці створили дитячу суміш із кокоса. Майже як материнське молоко

Співпраця з Університетом Квінсленду, батьками та медичними фахівцями дозволила...

На перше лабораторне м’ясо в ресторані шикуються черги попри преміальні ціни

Культивовані м’ясні продукти обох компаній доступні лише у преміальному...

Інгредієнт борщу допомагає спортсменам та полегшує перебіг хвороби легень

Про це свідчить 12-тижневе дослідження, проведене в Королівській лікарні...

Європейські гіганти м’ясної галузі запустять хаб для виробників лабораторного м’яса

Існує багато аргументів на користь масового культивування м’яса: відпадає...

Вибір редактора
В продовження теми