Великий банк та виробник шоколаду вклали мільйони у какао із пробірки

Food Brewer, біотехнологічний стартап зі штаб-квартирою в Цюріху (Швейцарія), зібрав понад 5 млн швейцарських франків (5,2 млн євро) на какао, культивоване із клітин.

Інвесторами стартапу у початковому раунді стали четвертий за величиною банк у Швейцарії Zürcher Kantonalbank, виробник шоколаду Max Felchlin, а також інші компанії зі Швейцарії та США.

Залучене фінансування Food Brewer спрямує в дослідження та розробку нових ліній клітин, розширить виробництво та розробить власну бізнес-модель.

Щоб виробляти звичні інгредієнти – каву та какао – інноваційним способом, стартап успішно створив лінії клітин зі зразків рослин та сформував технологію вирощування у контрольованих умовах за допомогою біореакторів. 

Також Food Brewer заручився підтримкою цюрихської компанії Fruitful AI, щоб використовувати інноваційні алгоритми для відстеження росту клітин рослин за допомогою зображень.

Інноваційний процес вирощування какао починається із біопсії клітин рослин. Далі вони зростають у біоректорі. Коли клітини досягають бажаної біомаси, їх збирають, сушать і обсмажують.

Food Brew ще має отримати необхідні дозволи від регуляторів ЄС для комерціалізації какао майбутнього. Проте стратегічний інвестор стартапу Max Felchlin уже встиг  поекспериментувати з какао-порошком для виробництва інноваційних шоколадних цукерок. Деякі компанії зі США також виявили інтерес до імпорту какао для тестування.

Нагадаємо, ізраїльський стартап вирощує також каву із клітин. Також раніше повідомлялося, що каву в біореакторі можна виростити за місяць.

Джерела: Food Brewer, Startupticker, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

З “мікробного” молока печуть торти та брауні — після успіху з морозивом виробник створив готові суміші

Стійка до зберігання суміш виготовляється на основі молочного білка Perfect Day, створеного шляхом точного бродіння.  Протеїн являє собою коров’яче молоко,...

Україна створює перший індустріальний парк для новітньої харчової промисловості

Індустріальний парк VOLIA об’єднуватиме  три локації, які спеціалізуватимуться на окремих етапах виробництва та просування продуктів його резидентів.У Вінниці буде...

Індійський стартап вперше в історії створив «безмолочне» вершкове масло

Веганське масло WhiteCub позбавлене будь-яких етерифікованих жирів, трансжирів або пальмової олії, акцентує виробник.«Я завжди любила тварин. Використання продуктів тваринного...

Український виробник за допомогою бронзи створює макарони, які найкраще просочуються соусами

Це стало можливим завдяки впровадженню італійських технологій, які значно підвищують якість продукції, повідомляє виробник.Унікальність підходу "Терлич" полягає у використанні...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Інвестори вклали $3 млрд у вітчизняний харчопром

Харчова промисловість увійшла до нечисленної групи галузей з найкращими...

Стародавня цвіль перетворює відходи на страви, гідні Мішлена

Вони пропонують перетворювати відходи на гастрономічні страви, гідні ресторанів...

Діабет змусив винахідника придумати новий вид морозива — без цукру, тваринних та рослинних жирів

У 2014 році Никласу Лутману, у співзасновника шведської компанії...

Британський сніданок: Клітинні сосиски з’являться у ресторанах через два роки

Засновники компанії — доктор Русс Такер та професор Кеті...

Унікальні високобілкові водорості стануть на третину м’ясом або рибою

Компанія збільшує обсяги виробництва після переходу від пілотного заводу...

Вибір редактора
В продовження теми