Великий банк та виробник шоколаду вклали мільйони у какао із пробірки

Food Brewer, біотехнологічний стартап зі штаб-квартирою в Цюріху (Швейцарія), зібрав понад 5 млн швейцарських франків (5,2 млн євро) на какао, культивоване із клітин.

Інвесторами стартапу у початковому раунді стали четвертий за величиною банк у Швейцарії Zürcher Kantonalbank, виробник шоколаду Max Felchlin, а також інші компанії зі Швейцарії та США.

Залучене фінансування Food Brewer спрямує в дослідження та розробку нових ліній клітин, розширить виробництво та розробить власну бізнес-модель.

Щоб виробляти звичні інгредієнти – каву та какао – інноваційним способом, стартап успішно створив лінії клітин зі зразків рослин та сформував технологію вирощування у контрольованих умовах за допомогою біореакторів. 

Також Food Brewer заручився підтримкою цюрихської компанії Fruitful AI, щоб використовувати інноваційні алгоритми для відстеження росту клітин рослин за допомогою зображень.

Інноваційний процес вирощування какао починається із біопсії клітин рослин. Далі вони зростають у біоректорі. Коли клітини досягають бажаної біомаси, їх збирають, сушать і обсмажують.

Food Brew ще має отримати необхідні дозволи від регуляторів ЄС для комерціалізації какао майбутнього. Проте стратегічний інвестор стартапу Max Felchlin уже встиг  поекспериментувати з какао-порошком для виробництва інноваційних шоколадних цукерок. Деякі компанії зі США також виявили інтерес до імпорту какао для тестування.

Нагадаємо, ізраїльський стартап вирощує також каву із клітин. Також раніше повідомлялося, що каву в біореакторі можна виростити за місяць.

Джерела: Food Brewer, Startupticker, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Задля довіри споживачів: нова фабрика 3D-друку м’яса демонструватиме процес наживо

Відвідувачі матимуть змогу побачити кожен етап створення продукту: від початку виробництва до етапу пакування, а також взяти участь у...

Хіміки винайшли каву з лушпиння соняшнику. Вона має смак і містить кофеїн

Над розробкою команда вчених та хіміків на чолі з друзями та співзасновниками Енді Клейчем і Джарретом Стопфортом працювала понад...

Японці перетворили хміль, що лишається від виробництва пива, у нановолокно

Хміль є основним інгредієнтом майже кожного виду пива. Цей традиційний консервант надає пиву насичену гіркоту, квіткові або цитрусові аромати...

Інноваційний український foodtech зародиться із кластерів із потужними R&D центрами — Борис Шестопалов, HD-group

Як забезпечити цю трансформацію — newfood.ua розповів Борис Шестопалов, акціонер компаній HD Group, GFS, а також ідеолог Volia Agri-Food...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Американці створили ячмінну воду для оздоровлення організму та зміцнення імунітету

«Це один з оригінальних функціональних напоїв, який протягом століть...

Астронавт відкрив у канадських преріях найбільший завод з виробництва горохового протеїну

Церемонія офіційного відкриття пройшла онлайн — її провів відомий...

Собівартість культивованого м’яса упала до $4, наступна відмітка – $2

Ще в лютому компанія оголосила, що виробничі витрати на...

Китай будує гігантську фабрику для промислового вирощування лабораторної свинини

Зараз CellX готується подати заявку на схвалення інноваційної їжі...

Вибір редактора
В продовження теми