Штучний інтелект створив спеціальний хліб для тих, хто кохає та ревнує

Kimuraya, найстаріша пекарня Японії у співпраці з провідним виробником електроніки NEC Corp створила випічку для закоханих зі смаками, які відібрав штучний інтелект.

Щоб сформувати нові смаки для продуктів під назвою Ren AI Pan («романтичний AI-хліб»), штучний інтелект проаналізував 15 годин запису з японського реаліті-шоу для закоханих та понад 35 000 пісень, у текстах яких згадуються фрукти та солодощі. 

За допомогою отриманих даних було визначено п’ять ключових емоцій кохання: доленосна зустріч, перше побачення, ревнощі, розбите серце та взаємна любов. Потім ШІ зіставив їх з інгредієнтами, що символізують емоції.

NEC використовувала дві технології штучного інтелекту: «NEC Enhanced Speech» для перетворення мови в текст і «NEC Data Enrichment» для генерації балів емоцій з тексту

Детально:
Для випічки під назвою «доленосна зустріч» ШІ запропонував додати до тіста солодку вату, для «розбитого серця» – яблучний сидр та виноград.  «Перше побачення» спекли з цитрусовими, «ревнощі» – з трюфельною олією та родзинками, а персик і фрукт дракона відобразили сутність «взаємної любові».

Розробники говорять, що попри ключову роль штучного інтелекту у виборі інгредієнтів, для створення кінцевого продукту залишається важливим людський внесок. Особливо для забезпечення візуальної привабливості.

«Штучний інтелект відібрав інгредієнти, а наша роль полягала в тому, щоб зробити з ними цей хліб. Ми звертали увагу на кольори, які використовуються для візуального вираження романтичних емоцій, і прагнули створити яскраву, романтичну поп-ап випічку», – каже Юкі Кітазава, розробник із пекарні Kimuraya.

Хліб для закоханих з’явився у продажі з початку лютого. Його можна знайти в японському районі Канто та в інтернет-магазині Kimuraya Bakery.

Нагадаємо, раніше ШІ імітував смак справжньої курки з місива бамбука, персиків та нуту.

Джерела: Kimuraya, CNN

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Британці першими у світі перетворять капусту в білок майбутнього

Компанія побудує новий екологічний завод на території підприємства у Лінкольнширі (Великобританія).Naylor Farms розробив унікальний запатентований процес холодної екстракції, що...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

McDonald’s починає розливати каву у багаторазові чашки. Вони проходитимуть три стадії очистки

Ініціатива гіганта фаст-фуду стартує з Англії. У шести філіях McDonald’s відвідувачам запропонують чашки, які можна використовувати безліч разів.Пілотне партнерство...

Камбек комбучі. Українців знову поять «чайним грибом», але тепер технологічним

Під новою назвою «комбуча» чайний гриб почав завойовувати український ринок кілька років тому. Зараз його виготовляють як мінімум 5...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Омлет із водоростей. Яйця без курей виготовляють із жовтої хлорели та вирощують у лабораторії

Порошки є у двох варіантах: білий та жовтий. Порівнюючи...

Їжа майбутнього: які тренди впливають на те, як ми будемо харчуватися?

Коли ми говоримо про їжу майбутнього, то маємо на...

Брокомоле та їжа лівійських євреїв. Українська «Стодола» виготовила унікальні соуси

У лютому компанія випустила на ринок цілу лінійку незвичайної...

Жуй кунжут. Штучний інтелект вирощує «смарт-кунжут» з підвищеним вмістом білку

«Ми розпочали селекцію «смарт-кунжуту» в 2014 році, а вже...

Гастрономічний рекорд: у «Сільпо» спекли рекордний в Україні круасан

Рекордсмена створювали троє майстрів-пекарів протягом 8 годин. Рецепт і...

Вибір редактора
В продовження теми