Австрійська компанія створила морозиво із плодів мавпячого дерева

Австрійська компанія Agrana створила інновацію у світі морозива – 100% веганський сорбет з баобаба.

У складі морозива – справжні плоди баобаба (Adansonia digitata), який широко поширений у лісах і саванах Африки на південь від Сахари. Його ще називають мавпячим деревом, тому що його плоди надзвичайно приваблюють мавп

Плоди мають кислий і трохи солодкуватий смак та високий вміст вітаміну С (289 мг/100 г), високий вміст клітковини (56,62 г/100 г) і білка (2,42 г/100 г).

Окрім поживних речовин, фрукти також забезпечують гарну текстуру сорбету. 

«Баобаб дає дуже приємну вершковість. Ми купуємо його у вигляді порошку з Африки», — розповідає Міхаель Віланд, регіональний менеджер з інновацій Agrana у Європі

Його компанія досліджує інновації та шукає можливості створення найкращої текстури для веганського морозива, яка може максимально імітувати звичайне морозиво на ринку.

«Ми хочемо імітувати м’яке молочне морозиво, отримати таку ж текстуру та відчуття на язиці», — розповідає він.

Зараз Agrana виготовляє шість видів морозива, включаючи морозиво на рисовій основі, ягідні та фруктові сорбети, наприклад, малинове морозиво та морозиво із граната.

Нагадаємо, раніше новозеландський стартап EatKinda створив перше у світі морозиво із цвітної капусти, а колишній топменеджер Kraft Heinz виготовляє веганське вершкове морозиво із вівса.

Джерела: National Library of Medicine, Agrana, Foodingredientsfirst

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

За прилавок магазину з морозивом поставили ввічливих роботів-кондитерів

Технічно Brown Bana — це скоріше ко-ботична установка, оскільки шарнірні роботні руки просто пересувають чашки та морозиво в капсулах,...

Римські канікули. Італійці поклали лазанью в тюбики та змушують відвідувачів лизати тарілки

23-річний шеф-кухар із Італії Валеріо Браскі створив страву, яка може виявитися надто екстремальною для ортодоксальних відвідувачів його ресторану, проте...

Білл Гейтс інвестував мільйони у сою, з якої варитимуть чеддер та моцарелу

Загальний обсяг фінансування стартапу на сьогодні уже склав $100 млн. У 2021 році Nobell Foods залучив $75 млн у...

Качки на равликах та моллюски у вершковому паприкаші. Львівська ферма вирощує та готує унікальну їжу

«Західний равлик» - це родинна ферма Ірини та Івана Юськевичів, що з 2017 року активно займаються вирощуванням і розведенням...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Пончики з лікером Baileys та пивом Guinness — не шаурма з одеколоном

Пончики мають термін зберігання 1 рік у замороженому стані...

Австралійський бренд створив функціональний напій для тих, хто хоче завагітніти

Aquamamma була розроблена провідним австралійським акушером для задоволення потреб...

Порошок із авокадо замінює масло у випічці та покращує смак цукерок

Порошок виготовляється за допомогою вакуумної технології із фруктів, що...

Штучний інтелект приймає замовлення їжі за телефоном

Стартап розробляє голосові інтерфейси для автоматизації прийому телефонних дзвінків...

Чи є майбутнє в їжі майбутнього? Про перспективи функціональної та корисної їжі в Україні

Через повномасштабну війну сегмент корисної їжі та напоїв в...

Вибір редактора
В продовження теми