Іспанці створили з океанічної води спеціальний напій для спортсменів, який відновлює тіло

Іспанський стартап Refix створив функціональний ізотонічний напій на основі морської води, що містить 78 основних мінералів.

Розробник говорить, що океанська вода містить таку саму частку мінеральних солей — магнію, хлориду, кальцію і калію — як і плазма крові.

«Двадцять відсотків нашого напою становить морська вода, яка добувається безпосередньо з Атлантичного океану в регіоні Галісії. Це – відмінність Refix від будь-якого іншого ізотонічного напою на ринку», — розповідає Роберто Ерреро Томе, який представляє компанію на чи не найбільшій виставці органічної їжі Biofach, що проходить у Німеччині.

Ізотонічна інновація доступна зі смаками апельсина, лимона, ананаса та яблука  

Основна функція напоїв – покращення спортивних результатів, підтримка правильного рівня гідратації та відновлення мінеральних солей, втрачених під час тренувань.

«Це дуже добре працює для підготовки тіла перед фізичним тренуванням, відновлення після тренування та відновлення втрачених мінеральних солей у зв’язку з проблемами зі шлунком. Ізотонічна вода є корисною для кісток, артерій і мозку, а також допомагає покращити сон, розслабляючи нервову систему», — підкреслює Томе.

Refix забирає океанічну воду з території, що охороняється Natura 2000

«Це дійсно чиста вода. Це єдине місце, де вам дозволено ловити морепродукти та подавати їх безпосередньо на стіл», — каже Томе.

Воду обробляють на заводі компанії, зберігаючи чисті мінеральні солі. 

Щоб запобігти майбутньому забрудненню океанів мікропластиком, Refix використовує скляні пляшки з алюмінієвими кришками та перероблювані картонні упаковкиTetra Pack.

Нагадаємо, раніше британці створили напої в мікрокубиках, а фіни – пиво та горілку з вуглекислого газу.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Не в сміття, а в хлам! У Швеції випустили горілку з харчових відходів

Компанія співпрацює з Coop — одним з найбільших шведських продуктових рітейлерів. Gotland отримує товари з терміном придатності, що закінчується,...

Філейні котлети з грибного міцелію розкупили менш ніж на добу

Міцелій, коренева структура грибів, ідеально підходить для приготування альтернативного м’яса завдяки своїй м’язовій текстурі та щільності поживних речовин.Він дає...

Попит на рослинне м’ясо настільки виріс, що основний інгредієнт подорожчав у 2 рази

Для порівняння, традиційне м’ясо свиней та ВРХ у США за рік додало в ціні 10%, курятина – 6%.Канада, найбільший...

Неможливе можливо: Impossible Foods готується до виходу на IPO з оцінкою в $10 млрд

Наступного року компанія проведе первинне публічне розміщення – традиційне або шляхом злиття зі спеціальною компанією типу SPAC.Таку інформацію розкрити...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Стартап отримав 3 млн євро на створення грудного молока з клітин молочних залоз

Спочатку Nūmi планує подати заявку на дозвіл регулювальних органів...

Чай, каву та пиво з канабісом — піонери ринку напоїв створили нові продукти

Марк Махоні, досвідчений інвестор з 35-річним досвідом у сегменті...

Вчені, яких підтримує бізнес-інкубатор Y Combinator, накачають лабораторного лосося колагеном для «справжності»

Оскільки колаген та м’язові волокна плавляться при різній температурі,...

Mitsubishi вклала мільйони у японські «диво-чіпси» з пророщеної сої

Інвестиційний раунд очолили Mitsubishi UFJ Capital, Roquette, Miyoshi Oil...

Рослинне морозиво б’є рекорди — пандемія та параноя підштовхують попит

Категорія морозива традиційно характеризується ​​поблажливістю з боку споживачів. Тим...

Вибір редактора
В продовження теми