Шеф з трьома зірками Мішлен тестує універсальну олію із водоростей, яка майже не димить

Algae Cooking Club невдовзі продаватиме на американську ринку унікальну (і другу в історії) олію, ферментовану із водоростей.

Олія створена за тим же технологічним процесом, за яким виробляється пиво. Але замість того, щоб додавати дріжджі в сусло, стартап додає цукор до мікроводоростей.

Інноваційну олію уже випробовує шеф-кухар Даніел Хамм, який отримав три зірки Мішлен

Даніел Хамм – великий прихильник екологічності. У 2021 році він перетворив свій ресторан Eleven Madison Park практично на веганський. 

Олія Algae Cooking Club цілком вкладається у його філософію екологічного продукту. Він встиг поекспериментувати з новою олією у приготування чілі-слайсів, соусу песто, а також настоював олію на травах. Говорить, що смак продукту – дуже чистий. 

Заснований у квітні 2023 року, Algae Cooking Club співпрацює з виробником у Бразилії, який ферментує мікроводорості для виробництва олії. 

Водорості разом з цукром завантажують у біореактор, і уже за три дні 80% цього вмісту перетворюється на олію. 

Далі маса йде на пресування. Це нагадує те, як вичавлюють оливки, відокремлюючи жир від біомаси. В результаті стартап отримує легку жирну субстанцію з маслянисто-горіховим запахом.

У Algae Cooking Club говорять, що олія із водоростей має багато переваг. По-перше, це стійкість виробництва. Воно продукує вдвічі менше викидів вуглецю, ніж виробництво авокадо, ріпакової чи оливкової олії. По-друге, ферментування олії із водоростей потребує у 250 разів менше води та у 12 разів менше земельних ресурсів. 

Також олія з водоростей має високу концентрацію омега-9 та високу точку димлення (280°C), що робить її більш універсальною у кулінарії.

Нагадаємо, олія з лабораторії містить вдесятеро менше «поганих жирів», ніж авокадо.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Японці випустили чай та каву, що борються з вісцеральним жиром

Функціональні оздоровчі напої Healthya представлені готовим до вживання чаєм та порошкоподібними чаєм зі смаком чорних соєвих бобів та кавою.Ці...

Звук робить каву терпкою, а бас додає гіркоти — вчені досліджують, як звуки впливають на смак їжі

«Ми співаємо та смакуємо тими ж органами. Смак, як і музика, також має кілька основних категорій», — пояснює Меш.Розглянувши...

«Чайний гриб» став відкриттям для покоління Z та демонструє неймовірний ріст

Комбуча — це продукт, виготовлений шляхом бродіння солодкого чаю з симбіотичною культурою, що складається з бактерій та дріжджів. Раніше...

Штучний інтелект винайшов харчову добавку, яка діє як грудне молоко

Інгредієнти будуть продаватися під торговою маркою Maolactin. Вони є біофункціональними білковими сумішами, подібними до грудного молока.«В обох продуктах поєднання...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

З апельсином, вершками та коноплею — нові напої захоплюють ринок США

На відміну від конкурентів, Jones Soda використовує у виробництві...

Ринок веганської риби подвоїться. Її створюють із баклажанів

Оскільки споживачі дедалі більше хвилюються про навколишнє середовище, добробут...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує...

Українська компанія створює для військових інноваційну «польову» дріп-каву

Дріп-кава — це порція меленої кави в пакетику, яку...

Вчені створили хліб з «невидимими волокнами», який покращує самопочуття

Так з’явився FiberX – функціональне волокно без смаку, яке...

Вибір редактора
В продовження теми