Стартап, який залучив третину мільярда, запускає вже другий завод лабораторного м’яса

Компанія з виробництва культивованого м’яса Believer Meats (раніше – Future Meat Technologies) досягла значного прогресу в будівництві заводу з виробництва культивованого м’яса у Вілсоні (Північна Кароліна, США).

Після запуску на повну потужність підприємство вироблятиме щонайменше 10 тис. т м’яса, вирощеного на клітинних культурах, на рік.

Площа нового заводу – 200 тис. кв. метрів

Готуючись до наступного етапу комерціалізації, Believer Meats також розширила свою команду виконавчого керівництва, призначивши трьох нових членів на посади директора з продуктів і розвитку, головного наукового директора та головного юридичного директора. 

В міру просування будівельних робіт та укріплення виконавчої команди, Believer Meats готується до наступного великого етапу розвитку. 

Очікується, що виробництво культивованого м’яса на новому заводі розпочнеться у другій половині цього року.

Нагадаємо, завод у Північній Кароліні – не перший для компанії. Влітку 2021 року вона запустила свій перший завод з виробництва культивованого м’яса в Ізраїлі. Тоді ж компанія об’єднала зусилля зі швейцарською Nestlé для розробки нових екологічних продуктів, які поєднували б рослинні інгредієнти із клітинами культивованого м’яса.

Про плани створити великомасштабне виробництво культивованого м’яса у США компанія заявила ще три роки тому. Тоді ж Believer Meats стала стартапом, який зібрав найбільшу у світі суму інвестицій у секторі культивованого м’яса – $347 млн.

Джерела: Believer Meats, Vegeconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Харчові гіганти та стартапи створюють їжу для сну – шоколад, каші та напої

Американська психологічна асоціація повідомляє про сплеск розладів сну після пандемії: 2 із 3 людей сплять занадто багато або занадто...

Стартап створив у лабораторії справжнє грудне молоко. На розробку пішло менше року

Інноваційний продукт має у своєму профілі макроелементи, тип і пропорції яких відповідають грудному молоку людини. У ньому міститься необхідна...

Британський гумор: впровадять маркування калорій та заборонять рекламу шкідливої їжі

Оскільки близько 28% дорослих і 21% дітей у віці 10-11 років Великобританії страждають ожирінням, уряд країни розробив ряд рекомендацій...

Голландці створили перший у світі веганський глазурований сир із ферментованої пшениці

Хоча на ринку вже існують веганські альтернативи традиційним сирам, проте, на думку засновників компанії, вони мають не зовсім ідентичний...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

У Нідерландах з картопляного лушпиння з допомогою мікробів роблять олію, що замінить пальмову

«Новий продукт надзвичайно схожий з пальмовою, соняшниковою та кокосовою...

Виробництво м’яса у лабораторіях створить 90 тисяч робочих місць

Згідно з дослідженням, культивоване м'ясо матиме значний вплив на...

Засновник ChatGPT інвестує у виробництво лабораторного бекону з молекули РНК

Серед інвесторів – представник четвірки найбільших венчурних компаній Великобританії...

Вчені назвали несподіваний інгредієнт, який покращує рослинне м’ясо

До такого висновку дійшли в Університеті Путра в Малайзії. Дослідники...

Замовлення веганської їжі зросли удвічі, а на Різдво кожен п’ятий не їстиме м’яса

Особливо помітний стрибок спостерігався після Всесвітнього місяця веганів у...

Вибір редактора
В продовження теми