Стартап, який залучив третину мільярда, запускає вже другий завод лабораторного м’яса

Компанія з виробництва культивованого м’яса Believer Meats (раніше – Future Meat Technologies) досягла значного прогресу в будівництві заводу з виробництва культивованого м’яса у Вілсоні (Північна Кароліна, США).

Після запуску на повну потужність підприємство вироблятиме щонайменше 10 тис. т м’яса, вирощеного на клітинних культурах, на рік.

Площа нового заводу – 200 тис. кв. метрів

Готуючись до наступного етапу комерціалізації, Believer Meats також розширила свою команду виконавчого керівництва, призначивши трьох нових членів на посади директора з продуктів і розвитку, головного наукового директора та головного юридичного директора. 

В міру просування будівельних робіт та укріплення виконавчої команди, Believer Meats готується до наступного великого етапу розвитку. 

Очікується, що виробництво культивованого м’яса на новому заводі розпочнеться у другій половині цього року.

Нагадаємо, завод у Північній Кароліні – не перший для компанії. Влітку 2021 року вона запустила свій перший завод з виробництва культивованого м’яса в Ізраїлі. Тоді ж компанія об’єднала зусилля зі швейцарською Nestlé для розробки нових екологічних продуктів, які поєднували б рослинні інгредієнти із клітинами культивованого м’яса.

Про плани створити великомасштабне виробництво культивованого м’яса у США компанія заявила ще три роки тому. Тоді ж Believer Meats стала стартапом, який зібрав найбільшу у світі суму інвестицій у секторі культивованого м’яса – $347 млн.

Джерела: Believer Meats, Vegeconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Україна відновила рекорд з експорту замороженої малини

За даними аналітиків EastFruit, у жовтні 2024 року український експорт замороженої малини зріс майже на 19% порівняно з вереснем...

Розробник веганського меду з квітковим пилком отримав $1 млн на просування

Vegan Un-Honey виготовлений з натуральних рослинних інгредієнтів та збагачений органічним квітковим пилком. Розробники називають його справжнім суперпродуктом.«Наша модель повністю...

Стартап розробив ковбасу з плодів хлібного дерева – робити бутерброди більше не потрібно

Джекфрут служить основним інгредієнтом у широкому асортименті рослинних альтернатив м’ясу, починаючи від фрикадельок і закінчуючи «свинячим» фаршем.За відгуками тих,...

Священник пече на Хмельниччині хліб з тризубами та ремонтує машини для ЗСУ

Тарас Хом'юк став священником у 2010 році, та займався розвитком Української Греко-Католицької Церкви на Хмельниччині. Проте з початком повномасштабної...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Ринковий гігант створив першу холодну каву швидкого приготування. Це займає всього 60 хвилин

Новинка буде представлена ​​на виставці у Чикаго, яка проходитиме...

Виробництво м’яса у лабораторіях створить 90 тисяч робочих місць

Згідно з дослідженням, культивоване м'ясо матиме значний вплив на...

Українцям допоможуть перетворити ідеї інноваційної їжі на бізнес

Go To Business — програма, яка допоможе українцям розвивати...

Чому ми всі маємо їсти білок, і де його шукати тим, хто не їсть тварин

Білок, він же протеїн, має бути в раціоні всіх,...

Стартап створює кальмари із ферментованих білків

«Чим більше я вивчала ферментацію, тим більше розуміла її...

Вибір редактора
В продовження теми