Стартап, який залучив третину мільярда, запускає вже другий завод лабораторного м’яса

Компанія з виробництва культивованого м’яса Believer Meats (раніше – Future Meat Technologies) досягла значного прогресу в будівництві заводу з виробництва культивованого м’яса у Вілсоні (Північна Кароліна, США).

Після запуску на повну потужність підприємство вироблятиме щонайменше 10 тис. т м’яса, вирощеного на клітинних культурах, на рік.

Площа нового заводу – 200 тис. кв. метрів

Готуючись до наступного етапу комерціалізації, Believer Meats також розширила свою команду виконавчого керівництва, призначивши трьох нових членів на посади директора з продуктів і розвитку, головного наукового директора та головного юридичного директора. 

В міру просування будівельних робіт та укріплення виконавчої команди, Believer Meats готується до наступного великого етапу розвитку. 

Очікується, що виробництво культивованого м’яса на новому заводі розпочнеться у другій половині цього року.

Нагадаємо, завод у Північній Кароліні – не перший для компанії. Влітку 2021 року вона запустила свій перший завод з виробництва культивованого м’яса в Ізраїлі. Тоді ж компанія об’єднала зусилля зі швейцарською Nestlé для розробки нових екологічних продуктів, які поєднували б рослинні інгредієнти із клітинами культивованого м’яса.

Про плани створити великомасштабне виробництво культивованого м’яса у США компанія заявила ще три роки тому. Тоді ж Believer Meats стала стартапом, який зібрав найбільшу у світі суму інвестицій у секторі культивованого м’яса – $347 млн.

Джерела: Believer Meats, Vegeconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

«Колись банка пива була зі сталі, важила майже кілограм, а щоб її відкрити, треба було мати спеціальний ключ», — Юрій Гук, Carlsberg Ukraine

Баночне пиво має власний день народження  — 24 січня. Вперше в світі його виготовили в 1935 році у США....

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

Консервант, який видобули два століття назад, став головним інгредієнтом веганського майонезу

У виробництві Vesa використовує лише один консервант — сорбат калію. Це — консерват рослинного походження, який вперше видобули у...

Дистриб’ютор Beyond Meat в Україні про те, як рослинне м’ясо рятує світ

Компанія Beyond Meat — найбільший виробник рослинного м'яса і один з першовідкривачів галузі альтернативного протеїну. Заснована в 2009 році,...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Український бренд виготовляє молоко для покращення пам’яті — із вівса та гречки

Гречане молоко Green Smile є 100% рослинним напоєм, який...

Магія їжі майбутнього: вперше створили смузі зі шпинату, авокадо та яєчного білку, який виробляють мікроби

Новий коктейль під назвою Pineapple Greens Protein містить біоідентичний...

Для українських військових створять халяльні, кошерні та веганські сухпайки

Нові сухпайки мають на меті задовольнити потреби військових, враховуючи...

Алекс Коваленко

Український підприємець-новатор у сфері foodtech. Ідеолог та драйвер створення...

Вибір редактора
В продовження теми