З апельсином, вершками та коноплею — нові напої захоплюють ринок США

Крафтовий американський виробник Jones Soda створив лимонад та пиво з коноплями, які продає онлайн широкому сегменту споживачів.

На відміну від конкурентів, Jones Soda використовує у виробництві не марихуану, а саме коноплі. Різниця полягає у вмісті психоактивних речовин, марихуана містить їх більше. Ця особливість допоможе Jones Soda охопити майже весь величезний ринок США, окрім хіба що Аляски, Колорадо, Гаваїв, Айдахо та Орегону, де коноплі також заборонені.

Лінійка напоїв має назву Mary Jones та містить чотири позиції – газовану воду зі смаком апельсина та збитих вершків, зеленого яблука і ягідного лимонаду, а також традиційний американський Root Beer, який, хоча зовні й схожий на пиво, але насправді є газованим напоєм, виготовленим із кори дерева сасафраса.

Ще більше варіантів компанія обіцяє запропонувати протягом 2024 року

Девід Грігсбі, старший бренд-директор Jones Soda, акцентує, що це доволі сміливий крок для компанії, яка працює на ринку напоїв 27 років. Але разом з тим, добре продуманий, адже низька концентрація психоактивних речовин дозволить продавати лимонад не лише в розрізнених штатах, а майже по всьому ринку США.

Виробництво напоїв із конопель — набагато менш виснажливий процес, ніж виробництво тієї ж марихуани та продуктів з неї. В останньому випадку операційні процеси є дуже локальними, адже перетин державних кордонів для таких товарів заборонений.

Для продуктів з марихуаною у кожному штаті необхідно налагодити співпрацю з місцевими виробниками, переробниками та дистриб’юторами, і навіть мати окремий пакувальний цех. 

Тож газовані напої з коноплями виглядають як дуже приваблива та рентабельна ніша.

Нагадаємо, раніше PepsiCo запустила енергетик з коноплі, що містить стільки ж кофеїну, як і чашка кави.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Розумні ферми: як штучний інтелект змінює сільське господарство?

Як АІ трансформує агросектор? Сільське господарство перебуває на межі революційних змін завдяки агротехнологіям та інтелектуальним системам управління фермами. Штучний інтелект...

Від нарізки до фритюрниці — 60 днів. Картоплю фрі обробляють вуглекислим газом, щоб зберігати без холодильника

Нью-йоркська компанія Farther Farms розробила технологію, яка може змінити спосіб зберігання та розподілу їжі. Використовуючи вуглекислий газ, вони знайшли спосіб...

Тепер без похмілля: в алкоголь з адаптогенними грибами інвестують мільйони доларів

Функціональні напої містять специфічні інгредієнти, які сприяють здоров’ю споживачів. Найчастіше в роздріб продаються енергетичні напої, які допомагають підвищити пильність. Теро...

Японський шеф-кухар першим зробив суші із вирощеної в лабораторії рідкісної риби

Forsea Foods – єдина відома компанія, яка працює з клітинним вугром. Компанія заявляла про розробку унікальної технології ще минулого...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Відомий бренд досипав у закуски електролітів. Розповідаємо, для чого

Нові фруктові мікси містять електроліти натрій і магній, а...

Олексій Коваленко, засновник бренду «Епікур» про те, як заробити репутацію і гроші на філософії щастя

Навіть у повсякденному житті ця людина носить одяг корпоративного...

В Ісландії печуть хліб на геотермальних джерелах: закопують у пісок та чекають 24 години

Повітря пахне сіркою, а крізь чорний пісок пробивається гаряча...

Молодь переходить з енергетиків на розслабляючі напої з каннабісом та ромашкою. Дослідження

Замість банки умовного “red bull” споживачі шукають кардинально інше,...

Перший в Африці стартап з культивування мяса нарощує масштаби

Перша в Африці компанія, що займається вирощуванням м’яса на...

Вибір редактора
В продовження теми