Попереджає рак та діабет: ринковий гігант заробить більше мільярда на інноваційній рослинній їжі

У прагненні допомогти споживачам покращити мікробіом кишечника, зміцнити загальне здоров’я, а заодно і схуднути, ринковий гігант Unilever робить ставку на рослинні продукти.

Одна з найбільших у світі харчових компаній опирається на науку про кишечник

У компанії акцентують, що харчові волокна та ферментована їжа здатні природним чином регулювати секрецію інсуліну в організмі. 

Це відбувається, коли кишкові мікроби живляться багатими на клітковину та поліненасичені жири рослинними продуктами й вивільняють інкретини – гормони, що стимулюють зниження рівня глюкози в крові.

«Різні дослідження показують, що рослинна дієта запобігає захворюванням шляхом покращення глікемічного контролю, знижує ризик розвитку надмірної ваги, серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу, а також раку», – говорить Джулі Віллемс, глобальний директор з охорони здоров’я Unilever.

Продукти Unilever щодня їдять 3,4 млрд людей

За даними FAIRR, уже два роки поспіль (включно з 2022-м) Unilever очолює рейтинг компаній, які інвестують у розробку нових продуктів рослинного походження.

До 2025 року Unilever сподівається досягти 1,5 млрд євро річних продажів продуктів рослинного походження в категоріях, де традиційно використовувалися тваринні інгредієнти. 

Деякі з її брендів виготовляють веганські продукти вже зараз – Knorr, Hellmann’s, The Vegetarian Butcher, Ben & Jerry’s, Magnum. Але і їх компанія намагається покращити. Наприклад, лінійка Knorr в Аргентині тепер виготовлена на 100% із самих лише зневоднених овочів – шпинату, цибулі, болгарського перцю та моркви.

Компанія планує подвоїти кількість продуктів, які містять значну кількість здорових овочів та фруктів. Мета полягає в тому, щоб ці продукти становили 54% від загального портфоліо Unilever (зараз це 48%).

Нагадаємо, раніше бренд Unilever створив інноваційні суміші для насичення організму водою.

Джерела: Unilever, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Українцям допоможуть перетворити ідеї інноваційної їжі на бізнес

Go To Business — програма, яка допоможе українцям розвивати та реалізовувати унікальні підприємницькі ідеї.Програма складається з двох буткемпів тривалістю...

Блакитні водорості стануть їжею людей майбутнього — розробники з США

“Спіруліна настільки вражаюча, що спочатку ми самі не вірили, що це насправді так, – говорять у компанії. – Спіруліна...

Green Monday із Гонконгу створила із вівса веганське морозиво

Морозиво мочі буде подаватися в кафе та пропонується під брендом Oatchi у продуктовому магазині Green Common.Десерт містить на 17%...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Напиши якось смачно: принтери з їстівними чорнилами тепер друкують по кілька зображень за раз

Відтепер обладнання працює на ручній подачі Це дозволяє за один...

Південна Корея створює Кремнієву долину для вирощування м’яса із стовбурових клітин

Уряд очікує, що усунення регулювання допоможе швидшому росту інновацій...

Куряче м’ясо, вирощене в лабораторіях, вперше допущено до продажу

На відміну від таких стартапів як Beyond Meat і...

Стартап змінив гени бактерій, щоб отримати казеїн без тварин

Інноваційний продукт виготовлений із запатентованого бактеріального штаму шляхом точної...

Корейський енергетик з пюре банану здобув прихильників серед американських зірок кіно

Banano Energy Drink виготовляється зі 100% бананового пюре з...

Вибір редактора
В продовження теми