Попереджає рак та діабет: ринковий гігант заробить більше мільярда на інноваційній рослинній їжі

У прагненні допомогти споживачам покращити мікробіом кишечника, зміцнити загальне здоров’я, а заодно і схуднути, ринковий гігант Unilever робить ставку на рослинні продукти.

Одна з найбільших у світі харчових компаній опирається на науку про кишечник

У компанії акцентують, що харчові волокна та ферментована їжа здатні природним чином регулювати секрецію інсуліну в організмі. 

Це відбувається, коли кишкові мікроби живляться багатими на клітковину та поліненасичені жири рослинними продуктами й вивільняють інкретини – гормони, що стимулюють зниження рівня глюкози в крові.

«Різні дослідження показують, що рослинна дієта запобігає захворюванням шляхом покращення глікемічного контролю, знижує ризик розвитку надмірної ваги, серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу, а також раку», – говорить Джулі Віллемс, глобальний директор з охорони здоров’я Unilever.

Продукти Unilever щодня їдять 3,4 млрд людей

За даними FAIRR, уже два роки поспіль (включно з 2022-м) Unilever очолює рейтинг компаній, які інвестують у розробку нових продуктів рослинного походження.

До 2025 року Unilever сподівається досягти 1,5 млрд євро річних продажів продуктів рослинного походження в категоріях, де традиційно використовувалися тваринні інгредієнти. 

Деякі з її брендів виготовляють веганські продукти вже зараз – Knorr, Hellmann’s, The Vegetarian Butcher, Ben & Jerry’s, Magnum. Але і їх компанія намагається покращити. Наприклад, лінійка Knorr в Аргентині тепер виготовлена на 100% із самих лише зневоднених овочів – шпинату, цибулі, болгарського перцю та моркви.

Компанія планує подвоїти кількість продуктів, які містять значну кількість здорових овочів та фруктів. Мета полягає в тому, щоб ці продукти становили 54% від загального портфоліо Unilever (зараз це 48%).

Нагадаємо, раніше бренд Unilever створив інноваційні суміші для насичення організму водою.

Джерела: Unilever, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Британський гумор: впровадять маркування калорій та заборонять рекламу шкідливої їжі

Оскільки близько 28% дорослих і 21% дітей у віці 10-11 років Великобританії страждають ожирінням, уряд країни розробив ряд рекомендацій...

Бутерм’яс: із пшеничного глютену створили в’ялене рослинне м’ясо

Перший із них, Spicy Kung Pao Jerky, виготовляється зі знаковими смаками провінції Сечуань — пряного імбиру та припеченого на...

Замовлення в McDonald’s почав приймати штучний інтелект. Точність – 85%

Система базується на голосовій платформі, створеній Apprente, яку McDonald's придбала два роки тому.Поки що рівень точності автоматизованої системи складає...

Wanted Vegan годує українців рослинним салом та креветками

Заснований у 2020 році Романом Квашенком, який 20 років пропрацював у сфері виробництва та дистрибуції інгредієнтів для харчової промисловості,...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Пеппероні для робота. Domino’s офіційно запускає безпілотну доставку піци

Відтепер покупці, які роблять замовлення на веб-сайті Domino's, самі...

На відходах деревини вчені виростили їжу австралійських аборигенів

До комерційного виробництва цього альтернативного джерела білку ще далеко,...

Кав’ярня на ВДНГ продає пряні трави та готує авторські чаї

Магазин і кав’ярня Kitchen&Garden розташовані в яблуневому саду на...

Hyperloop для бургерів: У майбутньому їжу доставлятимуть по підземним трубам

Реалізувати цю ідею взявся американський стартап Pipedream Labs. Інноватор на...

Вчені створили костюм, у якому власник вирощує собі обід теплом свого тіла

Костюм виготовлений із пластику з низьким вмістом вуглецю та...

Вибір редактора
В продовження теми