Перша риба з 3D-принтера йде у маси. Зараз можна стати її інвестором

Австрійський стартап Revo Foods, який першим у світі поклав на полиці супермаркетів альтернативне рибне філе, надруковане на 3D-принтері, у 2024-25 рр. планує велике двохетапне розширення виробництва.

Цільне філе лосося виготовляють на основі мікропротеїну за технологію екструзії. Це дозволяє поєднати різні типи пластів та волокон та досягти вигляду і соковитості, характерних для справжньої риби.

Мікропротеїнова сировина є міцелієм, який продукують нитчасті гриби

До цієї основи у процесі друку додають жирові волокна.

Роботу над продуктом Revo Foods у співпраці зі шведською компанією Mycorena розпочали у січні минулого року, отримавши 1,5 млн євро гранту від шведського інноваційного агентства Vinnova, Австрійського агентства сприяння науковим дослідженням і програми фінансування Євросоюзу Eurostars. 

У місцевих супермаркетах REWE Pflanzilla 3D-друкований лосось з’явився у вересні 2023-го.

Компанія робить ставку на унікальну технологію 3D-структурування, яка прокладає шлях до нових категорій продуктів. Як розповіли newfood.ua у Revo Foods, завдяки цифровому керуванню на одній машині можна виготовляти різноманітні продукти, які відрізняються за формою, розміром та текстурою.

“Ця можливість не тільки ідеально підходить для оптимізації продукту, але й створює основу для захоплюючого потенціалу масової кастомізації”, – уточнив Найк Фараг, креативний менеджер компанії.

Щоб розширити виробничі потужності та задовольнити попит, Revo Foods оголосила про можливість публічного інвестування шляхом придбання цифрових акцій.

Кампанія з залучення інвестицій триватиме з 18 січня по 18 квітня 2024 року на німецькій інвестплатформі FunderNation

На даний час обсяг фінансування від приватних інвесторів уже наближається до 1 млн євро.

Джерела: Revo Foods, FunderNation

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

У 2021 році буде складено Глобальний індекс продовольства

Глобальний індекс харчових інновацій дозволить порівняти фактори, що сприяють інноваціям у харчовій, алкогольній та агропродовольчій галузях у 10 провідних...

Міжнародна компанія виготовлятиме в Україні унікальне вино з власним генетичним кодом

Виготовляти крафтове вино в Одеській області буде українська Big Wines, що входить до глобальної групи Vinos de La Luz.Філософія...

Водорості зі зміненими генами виробляють продукт, схожий на справжнє м’ясо

Отримані волокнисті нитки будуть використовуватися в рослинному м’ясі або сирі з мінімальною обробкою для забезпечення необхідної текстури.Вчені розповідають, що...

Ізраїльський стартап привіз у Європу 3D-стейки із картоплі та борошна

Досі стейк можна було скуштувати у ресторанах понад дев'яти країнах, де він отримав схвальні відгуки іменитих шеф-кухарів. Тепер інноваційний...

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ «Моршинська», «Миргородська» та інших відомих брендів напоїв, підбила підсумки 2024...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Може вас зацікавити

Стартап, що імітував тваринний жир оливковою олією, отримав 16 млн євро. На черзі — альтернативна свинина.

Інвестиційний раунд очолили Impact Fooding. Серед інших інвесторів, які...

Травний тракт: як foodtech змінює гастрономічні звички і геополітику

Україна має маленький секрет. Звичним пафосним конструкцій типу «кращий...

Виробники готової їжі можуть отримати 8 млн грн гранту на модернізацію

Згідно з умовами грантової програми, підприємства можуть отримати грант...

Британський сніданок: Клітинні сосиски з’являться у ресторанах через два роки

Засновники компанії — доктор Русс Такер та професор Кеті...

Масло для веганів: на Кіпрі побудують завод з виробництва горохового жиру

Ключовим продуктом компанії є Fatrix — інноваційний жир на...

Вибір редактора
В продовження теми