Гриль на штучному інтелекті сам обирає рецепти для здорових страв

Американський технологічний стартап Chef AI щойно представив аерогриль, який працює на штучному інтелекті та потребує від користувача буквально “одного дотику”.

«Ми використовуємо інноваційні технології у поєднанні з датчиками всередині приладу, щоб визначати час приготування для різних страв», — пояснює Дін Хормаей, генеральний директор Chef AI.

За його словами, модель комп’ютерного бачення навчена ідентифікувати тип їжі, склад, щільність і те, як вона змінюється під час приготування. 

«Наша система також використовує штучний інтелект, щоб вивчити індивідуальні уподобання користувача та створити оптимальну конфігурацію смаку та текстури», – додав він.

За рахунок штучного інтелекту аерогриль має готувати страви у більш здоровий спосіб 

Розумний “горщик” сам оцінює внутрішню температуру страв та мінімізує ризик отримання недоварених чи переварених продуктів. Особливо це стосується листової зелені, яка дуже чутлива до високих температур. 

Окрім того, вибір оптимального режиму дозволяє максимально зберегти у готовій страві вітаміни та інші поживні елементи.

Система також враховує особливості здоров’я користувача. У разі харчових захворювань, таких як гострий гастроентерит або синдром оральної алергії, які часто виникають через неправильне приготування їжі, ШІ пропонує безпечніші варіанти страв.

Нагадаємо, раніше штучний інтелект винайшов харчову добавку, яка діє як грудне молоко, а також розробив інноваційну газовану воду для ринку Швейцарії.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап створив інноваційну упаковку із малини, паприки та кави

Запатентована технологія розроблена в лабораторіях Гарвардського університету та Массачусетського технологічного інституту.Для демонстрації розробки на виставці Summer Fancy Food Show...

Японська фабрика випікає печиво з диких земляних ос — нагадує ізюм і горіхи

Готується незвичне печиво з традиційних для Японії інгредієнтів — рисового борошна та кокосового молока, а в якості оригінальної добавки...

Вчені розробили із кавової гущі на 30% міцніший бетон

Метод називається піроліз і спрямований на перенаправлення більшості відходів кави замість звалищ на використання в будівельних проєктах. З відходів кавової...

Виробництво крафтового пива росте — в гру вступають ринкові гіганти.

Як зазначають аналітики компанії Pro-Consulting, рівень конкуренції на ринку крафтового пива є вищим за середній, з високим ризиком виходу...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Піца із цвітної капусти та шоколад із вівса: оголошені переможці Vegan Food Awards 2024

Цьогоріч нагороди отримали як традиційні торгові марки, так і...

Glovo купує у Delivery Hero відразу три бренди в шести країнах

Вказані придбання обійдуться компанії в $208 млн. Угода є...

Румунська кінорежисерка збирає на Kickstarter інвестиції на чай із кукурудзи

Науковець-активіст, етнолог і кінорежисер із Румунії Вікторія Балтаг запустила...

Колишній топ-менеджер Kraft Heinz створив веганське вершкове морозиво із вівса

До нової категорії OATSIDE увійшов через рік після отримання...

Покоління Z назвало головним пріоритетом їжу. Половина — за рослинне м’ясо

Цей показник збільшився з 21% восени 2020 року, але...

Вибір редактора
В продовження теми